Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: EOS 30 date - warto? PILNE

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Może jeszcze nie rozgryzłem tajników marketingu mojego ulubionego producenta.. Ale czemu to miało służyć???

A tak na poważniej, Viracocha, MacGyver - różnica jest na tyle żadna, że sugerowalibyście sie tylko ceną wybierając któryś z tych modeli? Żadnych zmian poza EC? Dzięki za wszelkie info
    Mnie, osobiście EC nigdy nie "kręcił", więc dla mnie byłoby zupełnie bez różnicy, który model wybrać - 30, czy 33. Są jednak tacy, którzy bardzo sobie to rozwiązanie chwalą i klną na Canona, za jego zarzucenie.
    Jeśli nigdy nie używałeś EC, to może warto właśnie teraz spróbować.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    A tak na poważniej, Viracocha, MacGyver - różnica jest na tyle żadna, że sugerowalibyście sie tylko ceną wybierając któryś z tych modeli? Żadnych zmian poza EC? Dzięki za wszelkie info
    EC to bajer. Niektórzy tego używają ale ja nigdy nie potrafiłem znaleźć zastosowania dla tej funkcji w swoim fotografowaniu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Skoro to rzeczywiście jedynie EC.. No cóż. przydatność organoleptycznie ocenię na 10 rolce
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Niektórzy tego używają ale ja nigdy nie potrafiłem znaleźć zastosowania dla tej funkcji w swoim fotografowaniu.
    Czyli innymi słowy korzystasz tylko ze środkowego punktu AF, względnie manuala i zewnętrznego światłomierza? Bo o lecenie na automatycznym wyborze punktu AF Cię nie podejrzewam.
    Oczywiście to kwestia gustu, ale np. dla mnie EC to genialne rozwiązanie (najszybsza i najbardziej naturalna metoda wyboru punktu AF, jaką można wymyśleć) i z ręcznego wyboru punktu AF korzystam incydentalnie - np. czasem na statywie czy w jakiejś pokręconej pozycji, w której EC ma problem z rozpoznaniem położenia oka.

Pzdr

Grzesiu
    Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 17-06-2008 o 09:45
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Miasto

Domyślnie

wlewasz nadzieję w me serce
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Nie wiem czy potrafilabym zamienić reczny wybór AF na EC jakoś przyzwyczaiłam się już do tych przcisków mimo kobiecej dłoni leżą w sm raz pod palcami a i czasem gdy korzystam z kolegi cyfry to jakoś brakuje mi tego pokrętła na tylnej ściance i tych przycisków Jedyne ale w 33 to wg mnie troche daleko jak na moje paluszki leży blokada ekspozycji i podgląd GO gdzieś mi ginie
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Miasto

Domyślnie

No tak.. A ja mam trochę inny problem. Przy 2 metrach wzrostu i dłoniach siatkarza ze stażem..
    Zawsze się zastanawiam jak sobie dokręcić drugi grip

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    Czyli innymi słowy korzystasz tylko ze środkowego punktu AF, ...
    W analogu zasadzie tak
    .... względnie manuala...
    Czasami tak, głównie wieczorem i w nocy.
    ... i zewnętrznego światłomierza?
    Bez przesady, ten w Canonie jest jak dla mnie dostatecznie dokładny :-)
    Bo o lecenie na automatycznym wyborze punktu AF Cię nie podejrzewam.
    Zdziwię Cię, czasami mi się zdarza, no ale, poza sportem który robię wyłącznie cyfrą, bardzo, bardzo rzadko, i tylko przy foceniu z przysłonami f/8 - f/11.
    Oczywiście to kwestia gustu, ale np. dla mnie EC to genialne rozwiązanie (najszybsza i najbardziej naturalna metoda wyboru punktu AF, jaką można wymyśleć) i z ręcznego wyboru punktu AF korzystam incydentalnie - np. czasem na statywie czy w jakiejś pokręconej pozycji, w której EC ma problem z rozpoznaniem położenia oka.
    Też próbowałem, ale jakoś mi ta metoda nie przypasowała. Niemniej, teraz można EC dostać dokładając grosze, więc czemu go nie mieć skoro można mieć :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany

Domyślnie

ECF bardzo się przydaje. Gdyby był w nowych korpusach z szybszym AF to na pewno nikt z was by z niego nie zrezygnował. Świetna sprawa. Muszę przyznać, że za nim tęsknię za każdym razem jak używam joystick'a.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    ECF bardzo się przydaje. Gdyby był w nowych korpusach z szybszym AF to na pewno nikt z was by z niego nie zrezygnował. Świetna sprawa. Muszę przyznać, że za nim tęsknię za każdym razem jak używam joystick'a.
    Polemizowałbym ze stwierdzeniem, że nikt na pewno nie zrezygnowałby z EC, bo ja zrezygnowałem świadomie w analogu i myślę, że w cyfrze byłoby podobnie. Jedyne co mi się podobało w EC, to bardzo szybki podgląd GO, chociaż wciśnięcie w tym celu jednego przycisku wcale mi nie przeszkadzało. Jeśli budowanie kadru sprowadzałoby się jedynie do prawidłowego nastawienia ostrości, EC byłby pewnie idealnym rozwiązaniem dla wszystkich.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów