Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie jedno nurtuje, ze wielu tu jedzie po fotkach czyichs, a swoich czemu nie pokaza? Troszke nie rozumiem takiego wysmiewania czyjejs pracy, bez swoich osiagniec... pokazcie swoje fotki, moze tez bedzie cos do smiechu.
    Od razu zaznacze, ze nie staje tu w czyjejs konkretnej obronie, nie ma tu tez moich fotek, bo nie robie slubniakow, zwyczajnie wyglada to niesmacznie dla mnie.
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Smile

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Mnie jedno nurtuje, ze wielu tu jedzie po fotkach czyichs, a swoich czemu nie pokaza?.
    Obiecuje ze jak bede mial jakies slubne z mojej reki to pokaze co umiescilem w folio

Tym czasem jesli chodzi o mnie to podziwiam odwage tych ktorzy wystawiaja zdjecia ktore sa wg mnie kiepskiej jakosci jak na zdjecia slubne, a ktore mozna gdzie indziej obejrzec.

I zeby nie byc goloslowny - podam przyklad dobrej fotografii slubnej rodem z mojego miasta:
    http://www.studionapietrze.pl/zdjecia-plener.htm

i teraz zestaw to sobie z tym fotografem:
    http://niceweddingpictures.co.uk

Pozdrawiam,
    Parteq

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Zdjęcia rewelacja, mam nadzieję że kiedyś takie zrobię ale mam takie zapytanie. Biorąc pod uwagę jedynie zdjęcia z pleneru ile tam jest prawdziwej fotografii a ile PS-a? Wiem że super jasne obiektywy głównie stałki dają niesamowite możliwości kreowania obrazu ale czy ta głębia ostrości nie jest z PS-a?

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Talking

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    ...Wiem że super jasne obiektywy głównie stałki dają niesamowite możliwości kreowania obrazu ale czy ta głębia ostrości nie jest z PS-a?
    Chyba jednak blizej 70-200 2.8 i podobnych niz PS'a.
    Ale ja tam sie na psach nie znam

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Chyba jednak blizej 70-200 2.8 i podobnych niz PS'a.
    Ale ja tam sie na psach nie znam
    Zapewne masz rację, nie mam jeszcze takich obiektywów więc nie wiem co tracę :wink:. Oczywiście pomysł, choreografia też musi być aby zdjęcie miało klimat.

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiem że super jasne obiektywy głównie stałki dają niesamowite możliwości kreowania obrazu ale czy ta głębia ostrości nie jest z PS-a?
    Aż się nie chce wierzyć, że ludziom takie rzeczy przychodzą do głowy

Zaprawdę, powiadam ci, PSa można i należy używać do tysiąca innych, dających lepsze efekty i bardziej kreatywnych rzeczy niż sztuczna GO.
    Pkt 8 regulaminu forum

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta

Zaprawdę, powiadam ci, PSa można i należy używać do tysiąca innych, dających lepsze efekty i bardziej kreatywnych rzeczy niż sztuczna GO.
    Dzieki Kalina za informację, nie mam więcej pytań .

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kalina Zobacz posta
    Pieknie powiedziane.
    Zdjęcia rewelacja, mam nadzieję że kiedyś takie zrobię ale mam takie zapytanie. Biorąc pod uwagę jedynie zdjęcia z pleneru ile tam jest prawdziwej fotografii a ile PS-a? Wiem że super jasne obiektywy głównie stałki dają niesamowite możliwości kreowania obrazu ale czy ta głębia ostrości nie jest z PS-a?
    To co widzisz ot jasna stalka/dobry zoom (70-200) z odpowiedniej odleglosci. Wez do reki 85/1.2 czy tez 135/2 (szklo miazga) czy 70-200 i walnij fotke z kilku metrow na 200mm. To co te zdjecia pokazuja ot kunszt i doswiadczenie. Podobaja mi sie bardzo.
    Zobacz zdjecia Kaliny - tez Ci sie spodobaja.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Pieknie powiedziane.

To co widzisz ot jasna stalka/dobry zoom (70-200) z odpowiedniej odleglosci. Wez do reki 85/1.2 czy tez 135/2 (szklo miazga) czy 70-200 i walnij fotke z kilku metrow na 200mm. To co te zdjecia pokazuja ot kunszt i doswiadczenie. Podobaja mi sie bardzo.
    Zobacz zdjecia Kaliny - tez Ci sie spodobaja.
    Zdjęcia Kaliny i nie powiem, podobają mi się, ale ostatnio na forach jest dużo zdjęć mocno PSutych stąd też było moje pytanie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Mnie jedno nurtuje, ze wielu tu jedzie po fotkach czyichs, a swoich czemu nie pokaza? Troszke nie rozumiem takiego wysmiewania czyjejs pracy, bez swoich osiagniec... pokazcie swoje fotki, moze tez bedzie cos do smiechu.
    Ten argument trąci sofizmem. Czy jeśli w restauracji zupa Ci nie smakuje to nie klrytykujesz o ile nie wiesz że sam zrobisz lepszą? Wreszcie (redukując do absurdu) - czy pacjent nie może krytykować lekarza, który go źle zoperował? Przecież sam pacjent (tu - klient bądź konsument dzieła) nie wykona operacji

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów