Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: canon 450D

lawok
    Guest

Domyślnie canon 450D

witam i proszę o pomoc tych którzy znają się na sprzęcie, wczoraj byłem po pierwszą moją lustrzanke w sklepie i tam zaproponowali na początek do nauki fotografowania Canona 450D z kitem + EF 50 mm f/1,8 II + EF-S 55-250 mm f/4-5,6 IS to ma mi wystarczyc do zabawy w domu na wycieczki w góry na spacerkach i nad wodą gdy karmie kaczki.
    Mam dwa kompakty nikona colpixa i hp o ile w domu dają rade i są ładne zdjęcia to w ogródku zrobic ładne fotki kwiatkom żony jest problem (z bliska) czy uchwycic mojego wilka w biegu to już poważny problem a zrobic fotke kolorowym ptaszkom które zamieszkały u mnie w ogrodzie to rzecz nie wykonalna są zbyt płochliwe i nie idzie podejśc na tyle blisko by pstryknąc fotke.
    Z góry dziękuje za pomoc.

Ps. sorry za błędy matura była prawie 20 lat temu.:smile:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ale w czym Ci pomóc, bo pytania tu żadnego nie widzę...

Taki zestaw jak na początek IMO powinien wystarczyć, oczywiście wiadomo że obiektywy z serii "L" są lepsze, ale niestety droższe, wszystko zależy od zasobności portfela...

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Zastanów się czy czegoś z szerokiego kąta nie będzie tobie brakowało.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Jeśli ten zestaw ma służyć do nauki to kupuj i ucz się na 100% Ci wystarczy. Na tym forum najlepszy sprzęt to "doskładaj" czytając dłużej to forum i tak w końcu skończysz na L'kach, wiem co mówię

JG
    5D, 400/5.6L ;17-40/4L ;50/1.4 ;70-200/4 L;24-105/4L; M42

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Proponuję dobrze przestudiować instrukcję aparatu, jeśli to Twoja pierwsza lustrzanka. Na forum jest natomiast wiele informacji odnośnie robienia zdjęć w różnych warunkach oraz obiektów w ruchu.
    Udanych fotek życzę.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Mam ten sam zestaw plus 50 1,4 i sigma 24-70 2,8. jak na początek aż nadto. A 55-250 canona mile mnie zaskoczył. Jakość zdjęć owszem a stabilizacja super. Spokonie mogę polecić.

lawok
    Guest

Domyślnie

czyli Gośc w sklepie który wygłosł mi wykład nie sprzedawca poprostu zgadaliśmy się przy aparatach miał racje, mówił że obiektywy nie są drogie ale nie są złe a potrzebe kupna lepszych obiektywów odczuje z czasem gdy zrozumiem co fotografuje i to nie z dnia na dzień.:smile:

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Jeżeli ten kit to IS to masz gruby zestaw, zapewniający wysoką jakość zdjęć i raczej umiarkowane poczucie prestiżu. W stosunku do kompaktów to przepaść jakościowa a obsługa sądzę dużo prostsza. Proponuję kupić to wszystko i focić do napotkania jakichś ograniczeń sprzętowych. Oby wszyscy tak trafnie dobierali zestaw na początek...
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

lawok
    Guest

Domyślnie

i skoro na początek to wystarczy jak mówicie to od poniedziałku jak się wyrobie z robotą i przekonam żonke że to nie jest kolejna moja zabawka będe canonistom.
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja bym dołożył jeszcze 18-55 IS Kit, szeroki kąt napewno Ci się przyda.
    EOS 450D | Canon EF 50 1.8 | Hama Star 05 | Lowepro 2

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów