Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: 40D martwy nie daje się włączyć

Coś już napisał

Domyślnie

wniosek z tego jest jasny

warto jednak kupować sprzet z europejskiej dystrybucji. Gwranacja=spokojny sen

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michobo Zobacz posta
    wniosek z tego jest jasny

warto jednak kupować sprzet z europejskiej dystrybucji. Gwranacja=spokojny sen
    Zalezy, jaka roznica w cenie. Zreszta to jednak nieczesty przypadek. W wiekszosci przypadkow nic zlego sie w okresie gwarancyjnym nie dzieje.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja miałem taką akcję z kartą Sandisk Ultra II - zepsuła mi 2 korpusy - Nikona D70 i Canona 30D. Na szczęście 30D był na gwarancji i naprawili (wymiana płyty głównej), a Nikoś lezy na półce, bo wpakowanie w niego w tym momencie 800zł (wymiana płyty głównej) jest kompletnie nieopłacalna...
    Gwarancja to jednak podstawa. Ciekaw jestem tylko jak to ze szkłami jest - na 16-35 II jest 1500zł różnicy obecenie (adorama USA)...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Myślę ze to po prostu pech. Ja fotografowałem 350d w górach podczas dużej wilgotności i mgły czasem kropiło(wtedy juz nie fotografowałem), aparatowi nic nie dolegało.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Ciekaw jestem tylko jak to ze szkłami jest - na 16-35 II jest 1500zł różnicy obecenie (adorama USA)...
    Z pewnoscia jest tak samo. Sprzet to tylko sprzet. Ma to do siebie, ze czasem sie psuje. Szkla to oprocz optyki takze mechanika, elektronika i elektryka. Ja z pelna swiadomoscia tego ryzyka sprowadzilem ostatnio z usa dosyc drogie szklo. Roznica w cenie jest taka, ze nawet, jak padnie, to prawdopodobie starczy na naprawe. A poki co - nie padlo.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Kolaj - tak samo do tego podchodzę.
    Kupiłem kilka rzeczy w USA; minęło 50% "czasu gwarancyjnego" i nic; w końcu to też jest kwestia pecha
    A różnica w cenie zdecydowanie pokryje koszty ewentualnej naprawy.

Coś już napisał

Domyślnie

niezapominajmy że przy cashbacku pudełko 40D kosztuje ok 2500zł.... Ja nie widzę az takiej roznicy dla ktorej opłącałoby się ryzykować.... A im wieksza roznica w cenie- tym drozszy sprzet. Wiekszy tez dreszczyk emocji jak cos sie uwali...

Dopiero zaczyna Awatar Arni3698-40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michobo Zobacz posta
    niezapominajmy że przy cashbacku pudełko 40D kosztuje ok 2500zł.... Ja nie widzę az takiej roznicy dla ktorej opłącałoby się ryzykować.... A im wieksza roznica w cenie- tym drozszy sprzet. Wiekszy tez dreszczyk emocji jak cos sie uwali...
    heh ja ostatnio załatwiłem sobie Canon 40D + EF 28-135 IS USM z USA właśnie różnca to wspomniane 800 zł naprawy pechowca który posiada 40D, też niestety miałem pecha wysiadł mi układ napędu lustra(po 4 dniach korzystania) koszt naprawy 370 zł
    Canon 40D+BG-E2N | EF 17-40 4L USM|EF 70-200 4L |SpeedLite 580EXII |SanDisk 2 GB| Case Logic SLR4 | to dopiero początek uzależnienia ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zagortom Zobacz posta
    Niestety diagnoza i naprawa to na Żurawiej 3 tyg,
    800 PLN koszt z wymianą płyty zasilającej, możliwe przyczyny :
    1.wilgoć uszkodziła płytę, brak bezpiecznika.
    2. przeładowanie baterii - w to nie wierzę aparat wysiadł na częściowo wyładowanej baterii, po zrobieniu 170 zdjęć, chyba nie można przeładować baterii
    3. wada fabryczna.
    Skłaniam się ku wilgoci, fotografowałem rano ptaki wodne i była duża rosa, kiedy wysiadł ale żeby aż tak był wrażliwy na wilgoć?
    słabo w porównaniu z innymi aparatami które w pełnym deszczu umożliwiały mi fotografowanie.
    Niestety u mnie wystąpił podobny przypadek. Objawy identyczne, z tym, że aparat hulał przez jakieś 4 miechy. Po tygodniu leżenia sobie (z baterią i kartą) w kącie, nie dało rady się go włączyć
    Serwis podał diagnozę, że styki płyty pcb były wadliwe i to było powodem problemów z zasilaniem.
    Mam SanDisk Extreme III 8GB i teraz mam opory przed ponownym włożeniem jej do aparatu. Trochę postów można znaleźć o tych Sandiskach. BTW karta wydaje się oryginalna (kod do C1, prog. do odz. danych Rescu coś tam), numer seryjny, ale jest napis made in china :-? więc wątpliwości są (karta kupiona w BestBuy - raczej dobry sklep).

Pozdro

Coś już napisał

Domyślnie

Na stronie SANDISKA masz info ze mają wiele fabryk na całym swiecie
    Jezeli byłaby to podróba - to na 100% dla zmyłki napisaliby np Made in USA

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów