Strona 38 z 224 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    w sumie dziwnie jest z tymi legitymacjami bo sa wazne jedynie na terenie danej archidiecezji, ale chyba honorowane w innych...
    Odbycie kursu oznacza ogólnie że znasz liturgię... a ta chyba nie zależy od diecezji?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarq. Zobacz posta
    "To niestety nie będzie pan mógł robić zdjęć w kościele - poza owszem - do woli".
    Nosisz papierki w kieszeni? Zawsze można ściemniać, że zapomniało się, albo że coś tam itd., zawsze jest szansa (proszę nie dopowiadać tekstu z szympansem)

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Odbycie kursu oznacza ogólnie że znasz liturgię... a ta chyba nie zależy od diecezji?
    Czasami tak jak chyba Krzychu pisał, są zwyczaje w danej parafii - warto się dowiedzieć wtedy od księdza co i jak. Aczkolwiek kurs jest po to, abyś znał przebieg liturgii i tak jak pisano już nie robił zdjęć w takim momencie, w takim itd. Mi się zdarzyło, że podczas ślubu ksiądz (starszej daty) poprosił o niewykonywanie zdjęć bo nie chciał aby to odwracało uwagę od kazania - uszanowałem.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu

Domyślnie

papiery są ważne w całym kraju

Dopiero zaczyna Awatar Maćkowsky
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    papiery są ważne w całym kraju
    Zgadza się, tylko dlaczego w Szczecinie o czym takim nie słyszeli, ja chciałbym mieć dla świętego spokoju bo zawsze może się zdarzyć jakiś wyjazd w głąb Polski i jak wtedy usłyszę, że nie można focić to nie tylko ręce mi opadną. A widziałem już różne złośliwości ze strony duchownych.

Bywalec

Domyślnie

Kiedyś, w czasie tak zwalnej liturgii, kapłan zwrócił mi uwage, że ble, ble, ble.... Odsunałem sie parę kroków, założyłem lampę i wtedy była prawdziwa jazda. Po mszy pytam go, czym mogę "zadość uczynić" za moje niecne zachowanie. Usłyszałem, że ofiara w wysokości 100zł będzie odpowiednia. Nie mam skrupułów od tej pory.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maćkowsky Zobacz posta
    Zgadza się, tylko dlaczego w Szczecinie o czym takim nie słyszeli, ja chciałbym mieć dla świętego spokoju bo zawsze może się zdarzyć jakiś wyjazd w głąb Polski i jak wtedy usłyszę, że nie można focić to nie tylko ręce mi opadną. A widziałem już różne złośliwości ze strony duchownych.
    Papiery są ważne na terenie całej Polski. Nie dziwie Ci się Co Ci jeszcze by opadło?

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Kiedyś, w czasie tak zwalnej liturgii, kapłan zwrócił mi uwage, że ble, ble, ble.... Odsunałem sie parę kroków, założyłem lampę i wtedy była prawdziwa jazda. Po mszy pytam go, czym mogę "zadość uczynić" za moje niecne zachowanie. Usłyszałem, że ofiara w wysokości 100zł będzie odpowiednia. Nie mam skrupułów od tej pory.
    To już nie mówią "Co łaska"? Zawsze wiedziałem, że prawidłowo powinno być "Co łaska, ale nie mniej niż 100zł". Hmm, ciekawe czy on te 100zł zaksięguje. W końcu od czegoś mamy ten organ zwany CBA
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    Odsunałem sie parę kroków, założyłem lampę i wtedy była prawdziwa jazda......... Nie mam skrupułów od tej pory............
    mógłbys to rozwinąć...??

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Papiery są ważne na terenie całej Polski
    U mnie jest napisane na "legitymacji":
    "Upoważnienie do fotografowania i filmowania podczas liturgii na terenie Archidiecezji Białostockiej."
    Ale nawet jak się będze poza daną archidiecezją to lepsze takie coś niż nic. W sumie jeszcze wczoraj sprawdzalem zasieg archidiecezji, bo myslalem ze to bedzie gdzies jak powiat, a okazalo sie inaczej

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A u mnie "uprawniony do rejestracji uroczystości kościelnych" i do kiedy ważne
    edit:
    dobrze jedynie że jeszcze nie miałem księdza co chciał to zobaczyć to akurat zdjęcie z paszportu czyli twarz prosto i irokez
    Ostatnio edytowane przez TomS ; 22-05-2008 o 09:00

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

ja mam bezterminowo jak prawo jazdy mimo okularów..

Strona 38 z 224 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów