Nosisz papierki w kieszeni?Zawsze można ściemniać, że zapomniało się, albo że coś tam itd., zawsze jest szansa (proszę nie dopowiadać tekstu z szympansem)
Czasami tak jak chyba Krzychu pisał, są zwyczaje w danej parafii - warto się dowiedzieć wtedy od księdza co i jak. Aczkolwiek kurs jest po to, abyś znał przebieg liturgii i tak jak pisano już nie robił zdjęć w takim momencie, w takim itd. Mi się zdarzyło, że podczas ślubu ksiądz (starszej daty) poprosił o niewykonywanie zdjęć bo nie chciał aby to odwracało uwagę od kazania - uszanowałem.
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
papiery są ważne w całym kraju
Zgadza się, tylko dlaczego w Szczecinie o czym takim nie słyszeli, ja chciałbym mieć dla świętego spokoju bo zawsze może się zdarzyć jakiś wyjazd w głąb Polski i jak wtedy usłyszę, że nie można focić to nie tylko ręce mi opadną. A widziałem już różne złośliwości ze strony duchownych.
Kiedyś, w czasie tak zwalnej liturgii, kapłan zwrócił mi uwage, że ble, ble, ble.... Odsunałem sie parę kroków, założyłem lampę i wtedy była prawdziwa jazda. Po mszy pytam go, czym mogę "zadość uczynić" za moje niecne zachowanie. Usłyszałem, że ofiara w wysokości 100zł będzie odpowiednia. Nie mam skrupułów od tej pory.
Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo
Papiery są ważne na terenie całej Polski. Nie dziwie Ci sięCo Ci jeszcze by opadło?
![]()
To już nie mówią "Co łaska"? Zawsze wiedziałem, że prawidłowo powinno być "Co łaska, ale nie mniej niż 100zł". Hmm, ciekawe czy on te 100zł zaksięguje. W końcu od czegoś mamy ten organ zwany CBA![]()
40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
Ktoś naruszył Twoje prawa?
U mnie jest napisane na "legitymacji":
"Upoważnienie do fotografowania i filmowania podczas liturgii na terenie Archidiecezji Białostockiej."
Ale nawet jak się będze poza daną archidiecezją to lepsze takie coś niż nic. W sumie jeszcze wczoraj sprawdzalem zasieg archidiecezji, bo myslalem ze to bedzie gdzies jak powiat, a okazalo sie inaczej![]()
A u mnie "uprawniony do rejestracji uroczystości kościelnych" i do kiedy ważne
edit:
dobrze jedynie że jeszcze nie miałem księdza co chciał to zobaczyć to akurat zdjęcie z paszportu czyli twarz prosto i irokez![]()
Ostatnio edytowane przez TomS ; 22-05-2008 o 09:00
ja mam bezterminowo jak prawo jazdy mimo okularów..![]()