Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Rozmyte Punkty AF

Mieszany widok

Domyślnie

to wynika chyba z konstrukcji aparatu, a dokładniej kąta ustawienia lustra - ja sprawdziłem i też mi się pojawia kropa ponad AF-em i tylko ponad górnym (zauważyłem to dopiero jak opisałeś - bo wcześniej nie miałem nigdy górnego włączonego )
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

noc7
    Guest

Domyślnie

uffffff a juz myslalem , ze cos nie tak w takim razie zostawie to przy okazji kiedys tam zajde do Czapskich niech zerkna

pozdrawiam

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poss Zobacz posta
    to wynika chyba z konstrukcji aparatu, a dokładniej kąta ustawienia lustra - ja sprawdziłem i też mi się pojawia kropa ponad AF-em i tylko ponad górnym (zauważyłem to dopiero jak opisałeś - bo wcześniej nie miałem nigdy górnego włączonego )
    Potwierdzam ; ] mi też sie górny "podwójnie" zaświeca wiec to chyba norma w 40d

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noc7 Zobacz posta
    Witam, wlasnie kupilem 40D. Podpialem kita 18-55 by sprawdzic czy wszystko ok i niby tak ale gorny punkt AF gdy zlapie ostrosc to nad nim pojawia sie czerwona "poswiata". Na innych punktach AF tego nie ma.. to normalne ?
    Cytat Zamieszczone przez asdfasfd Zobacz posta
    U mnie jest tak samo i to tylko nad górnym punktem. Ostatnio zauważyłem i myślałem, że matówka jest źle wsadzona.
    Cytat Zamieszczone przez Peie Zobacz posta
    Potwierdzam ; ] mi też sie górny "podwójnie" zaświeca wiec to chyba norma w 40d
    kurcze ja też tak mam a już myślałem że coś będę musiał z nim robić
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Uprawnienia umieszczania postów