Strona 145 z 357 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał Awatar Marylka
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Stoję przed wyborem torby i nie mogę sie zdecydować co kupić (jak to baba)
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...owepro%20Nova&
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...ard%20Kenline&

Co będę nosiła ?
    C-40D + Sigma 10-20 + Canon EF 50 mm
    E-510 14-42 40-150
    pędzelki, ściereczki, czytnik, itp
    Niewiem na co się zdecydować, a może macie jakieś inne pomysły
    Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 IS

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Dotarł do mnie CompuTrekker Plus AW i... spodziewałem się jakby odrobinkę mniejszego plecaczka. Niestety w nic innego 17" Dell vostro by nie wlazł a i sprzęt foto wlezie calusieńki, jeszcze miejsca zostanie
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

...pililo mnie przed wyjazdem i nie mialem czasu na zbyt dlugie rozwazania (a wczesniejsze proby obejrzenia plecakow w sklepach dla idiotow skonczyly sie szybko -> nie bylo specjalnie plecakow foto :/)...

...efekt -> 15h przed wyjazdem UPS dostarczyl zakupionego Lowepro FastPack 350...

...rzeszkurcze... ...a wygladal na SPORO MNIEJSZEGO...

Przy moim obecnym stanie sprzetowym, to miejsca az nadto (z czasem zapelnie...). Zapiecia sa OK, dostep do canonierki takze, regulacje paskow przydatna, lapka nie nosze (to jest miejsce na extra kurtke i koszule). Cztery flaszki piwa, czy litrowa butla z woda wchodza u gory bez bolu.
    Sam plecak troche wazy, a po zaladowaniu sprzetem i innymi gratami na max, jest co dzwigac (regulacja paskow pomaga).
    Jesli ktos jest zmotoryzowany, to w pelnym rynsztunku i tym plecakiem jednak bez problemow daje sie jechac, a pas biodrowy i piersiowy dodatkowo powoduja, ze w czasie jazdy plecak pewnie i rowno trzyma sie plecow nie przeszkadzajac w jezdzie (moto!).

Pianki moim zdaniem moglyby byc grubsze, ale i tak daja rade.
    To i owo mozna poregulowac w komorze na sprzet foto, ale bez orgazmu w tej kwestii

Jesli nie zamierzacie targac zbyt wiele sprzetu - lepiej zdecydowac sie na cos mniejszego. W autokarze nie dalo sie go wpakowac na polke u gory (gabaryty!), ale od biedy wcisnalem miedzy fotele (nieco niewygodnie sie siedzialo -> jedyne 5100km... ale dalem rade ]:->), a i pod przy odrobinie szczescia dal by sie wcisnac. Na bagaz podreczny do samolotu srednio sie nadaje - sam wazy niemalo, a z moim 40D+T17-50 i paroma drobiazgami przekracza 5kg dosc szybko...

W tym modelu brakuje pokrowca All Weather (i cos sam zmontuje, bo dokupic w lowepro nie mozna :/), ale sam material raczej bez bolu przezyje lzejszy deszczyk (acz na dluzsza mete lub w ulewie nie polecam paradowac).

Na dluzsze wypady moto/rowerowe czy trekking da sie w niego zapakowac sprzet i nieco wazniejszych rzeczy osobistych (w srodku jest mini-kosmetyczka na paste i szczotke...).
    Na krotkie wypady - ja zamierzam dokupic cos mniejszego. Moze torbe na ramie z pasem biodrowym?...
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marylka Zobacz posta
    Stoję przed wyborem torby i nie mogę sie zdecydować co kupić (jak to baba)
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...owepro%20Nova&
    http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...ard%20Kenline&

Co będę nosiła ?
    C-40D + Sigma 10-20 + Canon EF 50 mm
    E-510 14-42 40-150
    pędzelki, ściereczki, czytnik, itp
    Niewiem na co się zdecydować, a może macie jakieś inne pomysły

Mam Lowepro AW4, jest to dość duża torba, i bardzo dopracowana, mogę ją z czystym sumieniem polecić.
    Ważne: ta torba ma pokrowiec przeciwdeszczowy.
    W ogóle Lowepro - to jeden z liderów w tej branży i tylko takie wyroby kupuję.
    Chyba dwie firmy wiodą prym w branży toreb: Lowepro i Kata, ale wyroby tej ostatniej są bodajże najdroższe.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Pewnie juz bylo ale zapytam bo nie mam specjalnie mozliwosci odwiedzenia jakiegos dobrego sklepu. Do jakiego plecaka/walizki typowo transportowej(do samolotu czy samochodu) wejdzie taka masa sprzetu:

2x5d+gripy, EOS3 - S12-24, C24 1.4, C35 1.4, C50 1.2, C85 1.2, C135 2.0, C200 2.8, C100-400, C24-70, 2x 580ex, Sekonic L-758

Glowny priorytet to wytrzymalosc i ochrona sprzetu, waga to sprawa drugorzedna.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Pewnie juz bylo ale zapytam bo nie mam specjalnie mozliwosci odwiedzenia jakiegos dobrego sklepu. Do jakiego plecaka/walizki typowo transportowej(do samolotu czy samochodu) wejdzie taka masa sprzetu:

2x5d+gripy, EOS3 - S12-24, C24 1.4, C35 1.4, C50 1.2, C85 1.2, C135 2.0, C200 2.8, C100-400, C24-70, 2x 580ex, Sekonic L-758

Glowny priorytet to wytrzymalosc i ochrona sprzetu, waga to sprawa drugorzedna.
    Obawiam się że czegoś mającego akceptowalne wymiary jako carry-on do samolotu dla takiej ilości sprzętu nie znajdziesz. Max w Lowepro to jest Photo Trekker a ja już z Nature Trekkerem miewam problemy... No chyba że chcesz to nadawać w co wątpię...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Chyba dwie firmy wiodą prym w branży toreb: Lowepro i Kata, ale wyroby tej ostatniej są bodajże najdroższe.
    Pozdrówka
    Bez żartów - Kata to egzotyka. Obok Lowepro to można wymienić Tamraca i kilka innych firm...
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 18-05-2008 o 18:28 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

do photo trekkera upycham: G5 5D i 20D oba z gripami, 24-70/2.8, 70-200/2.8, 35/1.4, 50/1.4, 400/5.6 580 EX II i trochę filtrów. Więc wątpię żeby weszło to co chcesz. Ale do pro trekker raczej powinno już wejść
    edit:
    musiał byś sobie sprawdzić na plecaku. widzę że mieszkasz nie daleko mnie więc photo trekkerem służę

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

A może do takiego kontenerka wejdzie?
    http://products.lowepro.com/product/...%20AW,2074.htm

Ostatnio edytowane przez dr11 ; 18-05-2008 o 18:48
    .

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Obawiam się że czegoś mającego akceptowalne wymiary jako carry-on do samolotu dla takiej ilości sprzętu nie znajdziesz. Max w Lowepro to jest Photo Trekker a ja już z Nature Trekkerem miewam problemy... No chyba że chcesz to nadawać w co wątpię...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Bez żartów - Kata to egzotyka. Obok Lowepro to można wymienić Tamraca i kilka innych firm...

Kata, to - obok Lowepro - ścisła czołówka w sektorze toreb (m.in. nagroda TIPA 2006), ale ma tę wadę, że jej produkty należą do najdroższych. Ale cóż, za jakość trzeba płacić...
    Produkty Kata charakteryzuje nowatorski design i wysokiej jakości materiały.
    Rozważałem kupno plecaka tej firmy, ale wybrałem tańszy Lowpro.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Kata, to - obok Lowepro - ścisła czołówka w sektorze toreb (m.in. nagroda TIPA 2006), ale ma tę wadę, że jej produkty należą do najdroższych. Ale cóż, za jakość trzeba płacić...
    Produkty Kata charakteryzuje nowatorski design i wysokiej jakości materiały.
    Rozważałem kupno plecaka tej firmy, ale wybrałem tańszy Lowpro.
    Pozdrówka
    Bla,bla,bla - piszesz jak marketingowiec...
    Porównaj ofertę Kata i Tamraca na przykład - ilość dostępnych rodzajów/rozmiarów i akcesoriów...
    A już absolutnym hitem dla mnie są plecaki Kata bez pasa biodrowego...

Tyle że to wszystko bez znaczenia - jednej i drugiej firmie chodzi o to żeby wydać u nich pieniądze...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 145 z 357 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów