Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: obiektywy z B&H Canon USA, Canon Imported

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mam małe pytanie, wysłałem kilka dni temu meila do bh z pytaniem o mozliwosc płacenia przez paypal, wiem ze cos sobie zastrzegaja ze niby moga tylko amerykanie, brytjczycy itp....wiec zadałem pytanie i do dzisisiaj głucho...moze przeoczyli Pytam wiec was, czy ktokolowiek robiac zakupy w bh, płacił poprzez system paypal? i czy takie zamówienie zostało zrealizowane?? draznia mnie akcje z tym płaceniem karta, wolałbym tak jak zreszta i wszedzie płacic przez paypal ale nie jest do konca pewien czy jest to mozliwe.....

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ale kartą jest najprościej i nie ma żadnych akcji - mnie raz kiedyś tam zweryfikowali i od tego czasu zrobiłem kilkanaście zakupów z wysyłka najpóźniej na drugi dzień po złożeniu zamówienia. Bez zasilania żadnych kont itp.
    Zresztą weryfikacja jest dla Twojego bezpieczeństwa (sprawdzają czy masz kartę czy może tylko jej numery...)
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mail_Od_B&H_Photo_Video
    We have worked diligently to answer your inquiry. Below you will find your answer. Please only reply to this message if you deem our answer to be unsatisfactory.

Subject: Other Inquiries

Our Answer: Hello,

Unfortunately due to a policy required of us by our bank, we are not able to ship orders to hotels that were paid for via credit card. This is a fraud protection measure. If you were able to pay via Bank Wire Transfer we could ship the order to your hotel. Bank Wire Transfers can take 2-4 business days to clear into our account before your order would process and then ship.

If you were able to pay via Bank Wire Transfer we could ship the order to your hotel.

We would need the following information to conduct the order in this manner.

1) Items/quantity to be quoted on (please no links or wishlists/shopping carts as I cannot access them)

2) Your personal contact info - Name, Home Address, Telephone number

3) Name, address and phone number of Hotel you will be staying at

4) Dates of stay at Hotel as well as Hotel Reservation number

5) Email address to email the quo! te to

6) Shipping information if it is different from the billing

Only after you provide us with this information can we generate a quote for you. At this point we will provide you with our Bank information to conduct the wire transfer. .

---------------------------------------------------

To whom it may concern

I have a little problem due to somebody's post on one of polish photo forums : one of them wrote, that you send packages with items to hotels, but on special conditions, while the other wrote, that you don't send packages to hotels at all. I would be grateful if you could help me to solve the problem fast, because I have to know if I can make this kind of purchase. Friend of mine will come to USA in May 16th, and go back to Poland in May 24th, so there is limited amount of time to make decisions.

Best regards, Michał Leśniewski

From: micles14@o2.pl
    To: status@bhphotovideo.com

Thank you,
    Your B&H Team
    Więc teraz szybkie pytanie : co to jest Wire transfer i czy mogę to zrobić :P

P.S. : przeczytałem to : http://en.wikipedia.org/wiki/Wire_transfer i wychodzi na to, że
    Cytat Zamieszczone przez Wiki
    A wire transfer can be made from one entity's bank account to the other entity's bank account, and by a transfer of cash at a cash office.
    , ale nie znalazłem w necie co to jest cash office. Odzyskałem nadzieję, ale musicie mi szybko pomóc :P

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta

P.S. : przeczytałem to : http://en.wikipedia.org/wiki/Wire_transfer i wychodzi na to, że , ale nie znalazłem w necie co to jest cash office. Odzyskałem nadzieję, ale musicie mi szybko pomóc :P
    Cash office -kasa bankowa bądź instytucja w stylu Western Union itp. Najprościej chyba będzie Ci puścić przelew (bank - bank)?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale bank - bank to trzeba mieć coś (konto?) w banku. Pisałem już, że ktoś polecał mi iść do tego banku w którym bh ma konto. Są 2 sztuki w San Diego, więc pewnie któryś z nich będzie osiągalny. Correct me if I am wrong.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ok, stanęło na tym, że zamówiłem sobie lensa i aparat w CalumetPhoto w parceli w San Diego. Lensa od razu dzisiaj odłożyli, a aparatów nie mają, ale jak dostaną dostawę to odłożą. Ceny takie same jak w B&H, podatek 7.75%.

Musiałem przeliterowywać po angielsku mój adres i adres tego co będzie kupował, a także nry telefonów i maila - istny koszmar!

BTW : Odpowiedź odnośnie wire transferu przez B&H:
    Cytat Zamieszczone przez BH
    The wire transfer must be conducted by a bank, not a location such as Western Union. Contact your local bank or finanicial institution regarding wiring funds to our bank.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Najzwyklejszy przelew zagraniczny z konta na konto. Czymś takim np robią zwroty cashbacku. Z dowolnego banku możesz zrobić ale lepiej dowiedzieć się wcześniej o prowizję - bo sklep pewnie zażąda że prowizja jest po stronie kupującego, a może ona wynosić od 20zł do kilkuset zł (np procent od kwoty). No i trzeba uważać na kurs waluty.

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Przelewy do ok. $2000 imho najlepiej robic przez PKO BP. koszt takiej operacji to 50zl i nie obchodza CIe juz pozostale prowizje bankow posredniczacych. Uwazaj jednak, czy bank, w ktorym dany sklep na konto nie pobiera oplat od przychodzacych przelewow zagranicznych, gdyz tego owe 50zl nie zawieraja.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Najzwyklejszy przelew zagraniczny z konta na konto.
    Nie koniecznie zagraniczny - Micles chciał zrobić (a w zasadzie chciał żeby ktoś zrobił) przelew na miejscu w US co było w sumie niezłym planem....
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Teraz już po zawodach, postawiłem na local store dużo w plecy nie jestem, ale mam pewność, że wszystko zmieści się w czasie. Mam nadzieję, że nie wytną mi lensa na odprawie i 24 maja będę się cieszył brand new el0 zoomem o 450zł taniej niż w PL(już po odliczeniu 11%Vat i Cashbacka) ^^

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów