Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 294

Wątek: 40d

Mieszany widok

bio3y
    Guest

Domyślnie

a ja mam do użytkowników 40d trochę lamerskie pytanie jako że dni dzielą mnie przed zakupem tej puszki. Bawiłem się nią ostatnio w fotojokerze i zniesmaczył mnie trochę obracający się przycisk ok razem z tarczą obrotową menu... czy to normalne ? wam też się on obraca w trakcie "przewijania" menu ?? wiem że to tylko detal ale jestem przewrażliwiony na tym punkcie. z góry dzięki za odpowiedź
    Ostatnio edytowane przez bio3y ; 13-05-2008 o 13:30

darkon
    Guest

Domyślnie

Nie zwracałem na to nigdy uwagi, nawet gdyby to nie ma wpływu na robione zdjęcia.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bio3y Zobacz posta
    wiem że to tylko detal ale jestem przewrażliwiony na tym punkcie. z góry dzięki za odpowiedź
    Obraca sie.
    Czy to naprawde powod do "zniesmaczenia"?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

jeśli się obraca to tak miało być

np. we wszystkich Nikonach kręci się przycisk spustu

ps. nie wiem czasem czy specjalnie nie jest to robione aby przy zmianie kąta palca i manewrowaniu nie było ślizgo-suwu po powierzchni tylko piękny obrót

Coś już napisał

Domyślnie

To i ja dorzucę lamerskie pytanie do użytkowników 40 czy pracując na manualu można sterować warością przesłony kółkiem na korpusie przy spuście migawki, a czasem migawki tym dużym funkcyjnym kołem z tyłu body bez żadnego przełącznia czy używania dodatkowych przycisków.
    pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez STYX Zobacz posta
    To i ja dorzucę lamerskie pytanie do użytkowników 40 czy pracując na manualu można sterować warością przesłony kółkiem na korpusie przy spuście migawki, a czasem migawki tym dużym funkcyjnym kołem z tyłu body bez żadnego przełącznia czy używania dodatkowych przycisków.
    Nie i nie da się przełączyć funkcjonalności kółek. Spust czas, tylne przesłona.
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Coś już napisał

Domyślnie

Chyba źle się wyraziłem
    nie chodzi mi o zmienienaie funkcjonalności kółek, że raz jest na tym przeslona a na tamtym czas a potem odwrotnie.
    Chodzi mi o to czy jeśli na górnym mam przesłonę, a na tylnym dużym kole czas to zeby aktywować zmianę wartosci przesłony i czy czasu ktorymś z tych kółek trzeba jeszcze jakiś przycisk nadusić
    Ostatnio edytowane przez STYX ; 13-05-2008 o 15:36
    pozdrawiam

bio3y
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Obraca sie.
    Czy to naprawde powod do "zniesmaczenia"?
    jestem estetą jeśli o to chodzi a napis bodajże "SET" do góry nogami dziwnie trochę wygląda. a skoro ten typ tak ma to lipa bo za taką kasę to spodziewałbym się lepszego wykończenia detali. fakt faktem w robieniu zdjęć to nie przeszkadza ale wygląda dziwnie.

Uzależniony

Domyślnie

jestem estetą jeśli o to chodzi a napis bodajże "SET" do góry nogami dziwnie trochę wygląda. a skoro ten typ tak ma to lipa bo za taką kasę to spodziewałbym się lepszego wykończenia detali. fakt faktem w robieniu zdjęć to nie przeszkadza ale wygląda dziwnie.
    Proste rozwiazanie, nie kupuj 40D, to nie jest aparat dla Ciebie.
    Jedni wybieraja aparat jako narzedzie do robienia zdjec, inni jako eksponat za szybke w pokoju. Moze koledzy doradza co lepiej sie prezentuje.
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 14-05-2008 o 10:05

Uzależniony

Domyślnie

... skoro ten typ tak ma to lipa ..
    Faktycznie jest to duzy problem - szczegolnie dla uzyskania dobrej jakosci fot
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów