Pokaż wyniki od 1 do 10 z 939

Wątek: [WARSZTATY W STUDIO WARSZAWA - 2008] - portret,akt

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Pasja

Widzę, że nie tylko nie potrafisz słuchać ale i przeczytać tego co piszę. Zerknąłem na zdjęcia na Twojej stronie i już wiem skąd te kompleksy przed PS. Faktycznie ten czy inny program na wiele się tutaj nie zda. Ale jak masz ochotę to zapraszam Cię z tymi zdjęciami na nasze spotkanie oczywiście jako gościa. Na ich przykładzie omówimy jak nie należy fotografować. Są to świetne przykłady bez mała podręcznikowe. Oczywiście pod warunkiem, że będą chętni na tak ekstremalny temat zajęć. Pozdrawiam!
    PS Mam nadzieje, że to tylko pasja i nie bierzesz pieniędzy za focenie na ślubach?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sergiusz, marwiol - prosiłbym o nie kontynuowanie już tego kierunku w tym wątku .
    Nie dość że coraz mniej na temat to jeszcze coraz bardziej osobiście .

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Powracając do tematu już w numerze 3/2008 czasopisma Lustrzanka znalazła się, krótka informacja dotycząca warsztatów. Z wydania na wydanie chcę aby ta informacje przerodziła się w cykl stosownych artykułów opisujących tematy odbywających się spotkań. Przy tych artykułach chciałbym zamieszczać zdjęcia wykonane przez uczestników warsztatów. Zdjęcia proszę przysyłać na adres redakcja@tmf.waw.pl w temacie wiadomości podając warsztaty CB. Obok załączonego zdjęcia proszę podać własny komentarz oraz imię i nazwisko autora. Zapraszam!

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Widzę, że nie tylko nie potrafisz słuchać ale i przeczytać tego co piszę. Zerknąłem na zdjęcia na Twojej stronie i już wiem skąd te kompleksy przed PS. Faktycznie ten czy inny program na wiele się tutaj nie zda. Ale jak masz ochotę to zapraszam Cię z tymi zdjęciami na nasze spotkanie oczywiście jako gościa. Na ich przykładzie omówimy jak nie należy fotografować. Są to świetne przykłady bez mała podręcznikowe. Oczywiście pod warunkiem, że będą chętni na tak ekstremalny temat zajęć. Pozdrawiam!
    PS Mam nadzieje, że to tylko pasja i nie bierzesz pieniędzy za focenie na ślubach?
    Twoje zachowanie to po prostu zwykłe chamstwo. Brakuje ci argumentów ?? Jeżeli te moje zdjęcia są takie kiepskie to czemu proponaowałeś mi abym je zamieścił w czasopiśmie "Twoje studio"? Co nagle zmienił ci się gust, czy poprostu masz prostackie zagrywki jak zwykła chorągiewka ??

Proszę pokaż swoje zdjęcia ślubne ewentualnie jakieś inne studyjne, bo jak narazie to widziałem jakies gnioty z gołymi modelkami na samochodzie, które IMHO były kiespskie jak na profesjonaliste.

ps
    Wracając do tematu - piszesz ze na każde zdjęcie trzeba mieć pomysł w głowie - czyli coś wymyśliłeś i to realizujesz w studio lub gdziekolwiek za pomocą oświetlenia i ewentualnie PS, ale pokazałeś zupełnie coś innego. Najpierw wykonałeś przypadkowe zdjecie (tu posłużyłeś się zdjeciem kolegi) a potem wymyśliłes co z nim można zrobić i zrobiłeś to w PS (kadrowanie, wyczernienie) twierdząc że tak chyba lepiej. Przecież temat był akt + glamour, a ty wykadrowałeś fotke na portret - więc pytam cię gdzie tam jest akt ??

Także proszę pokaż swoje prace, zobaczymy jaki z ciebie wielki mistrz studyjny.

ps2
    Napisz proszę, co może mnie przekonać aby uczestniczyć w twoich warsztatach. Czego się nauczę jak przyjdę na kilka spotkań?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marwiol Zobacz posta
    Twoje zachowanie to po prostu zwykłe chamstwo. (...)
    Grzecznie prosiłem. Teraz dostałeś czerwoną kartkę za nie posłuchanie grzecznej prośby. Ja naprawdę potrafię nalegać...

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Kami74

Kami 74 – jak dla mnie może troszeczkę za ponure ( mam na myśli ostatnie zdjęcie ) ale z drugiej strony działa na wyobraźnie oglądającego. Na zdjęciu gra usta -oko. Trochę rozprasza bałaganik we włosach po prawej stronie. Jeśli przytniesz w tym miejscu kadr to według mnie zdjęcie na tym jeszcze zyska. Stanie się tak dlatego bo oko znajdzie się w pobliżu mocnego punktu obrazu i trochę jeszcze zwiększy się przestrzeń przed modelką. Szkoda, że nie ma choćby kawałka motylka, który zapewniał niecodzienność sytuacji.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Kami 74 – jak dla mnie może troszeczkę za ponure
    Bo ja jestem, taki troche ponury.....żniwiarz8)
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kami74- To jest trochę tak, że jak dochodzisz do jakiegoś rezultatu wybierając najlepsze zdjęcie to jak popatrzysz na nie to się okazuje, że w zasadzie znalazłeś się w punkcie od, którego można by zacząć sesję. Na początku wydawało mi się, że na zdjęciu Dorota mogłaby być w podkoszulku ale jak popatrzyłem jeszcze to może wolałbym smoking z muchą. Ale na pewno chciałbym zrobić i tak i tak. Powiedzmy: smoking, pałeczka dyrygenta i motyl na twarzy. Ale oczywiście na koniec po przeanalizowaniu zdjęć mogłoby się okazać, że pojawia się nowy pomysł.

Jaworzyna- 5 to bardzo subtelna fotografia i też rozwinął bym temat w tym kierunku.
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 12-05-2008 o 19:40

Uprawnienia umieszczania postów