A w takim razie kontynuując wątek apple co sądzicie o cinema display?
Co prawda są to już dość stare monitory i wkrótce spodziewane jest wprowadzenie nowej linii, jednak z tego co słyszałem swego czasu uznawany był za całkiem przyzwoity monitor.
A w takim razie kontynuując wątek apple co sądzicie o cinema display?
Co prawda są to już dość stare monitory i wkrótce spodziewane jest wprowadzenie nowej linii, jednak z tego co słyszałem swego czasu uznawany był za całkiem przyzwoity monitor.
http://store.apple.com/1-800-MY-APPL...=AppleDisplays
ale one wszystkie do d*** są? chodzi o jakość wyświetlania![]()
5d grippen
17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...
Jako że to mój pierwszy post na forum, serdecznie witam wszystkich!
Do konkretów. Przebrnąłem przez wiele postów zarówno w tym wątku jak i jego odpowiedniku na forum poświęconym innemu producentowi apratów fotograficznych.
Zdecydowałem się na Eizo i zacząłem przymierzać się do s2111w. Sprawdziłem ceny u naszych zachodnich sąsiadów i okazało się że tam jest jednak o te kilka setek taniej. Jednak gdzieś przez jedno z forum przewinęła się opinia że podobno tam trafia trochę inny sort tych monitorów. To ochłodziło mój zapał, jednak nadal nie znalazłem żadnego potwierdzenia tych informacji.
Jednak o ile jestem w stanie zrozumiec że monitory pokroju s2111w na tyle różnią się między sobą sztuka w sztukę że rzeczywiście można przychylić się do możliwości istnienia różnych sortów, to wydaje mi się że w wypadku linii CE chyba takich różnic już z zasady być nie powinno? W związku z tym czy istnieje jakikolwiek powód dla którego nie warto oszczędzić kilkunastu setek kupując na przykład CE210w w Niemczech za mniej więcej równowartość s2111w w Polsce?
pytanie monitorowe:
1. majac w monitorze i na karcie wejscia DVI najlepiej podlaczyc to kablem DVI
prawda-falsz?
2. czy jest pogorszenie obrazu podlaczajac kablem analogiem z przejsciowkami DVI? (taki kabel dostalem do eizo 1931)
Prawda.
Może być. Zależy to od jakości karty.
Witam również na forum.
Kupując monitor poza naszą siecią dystrybucji trzeba się liczyć z następującymi ograniczeniami:
1. Wyższe statystyki awaryjności z powodu gorszych jakościowo (tańszych) monitorów, kierowanych do dużych sieci detalicznych.
2. Gorsza gwarancja.
3. Krótsza gwarancja.
4. Zero szans na wymianę przy pikselu.
5. Brak serwisu drzwi do drzwi.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 13-05-2008 o 21:13 Powód: Automerged Doublepost
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl