Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 78

Wątek: Canon 40d - gdzie kupić ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violinman23 Zobacz posta
    Napisali że poprawia obraz na LCD, i już nie wygląda jak nienaturalny... czyli jak to jest. Niektórzy twierdzą że różnic nie widać...
    Szczerze mówiąc to bym się w ogóle kwestią tego firmware'u nie przejmował - właśnie z uwagi na to, że te zmiany są takie mało istotne i zauważalne.

Coś już napisał Awatar violinman23
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Podoba mi sie ten aparat. Ciekawi mnie też fakt, że w 350D często zdjęcia wydają się ostre, a na komputerze widać niedociągnięcia. w 40D zdjęcia wydają się mydlane, a na komputerze dopiero widać że niektóre są świetne
    Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
    Moje gnioty.
    Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

district
    Guest

Domyślnie

dziękuje za tak wiele odpowiedzi , mam jeszcze jedno pytanie , zaczynam dopiero przygodę z lustrzankami i czy nie lepiej byłoby kupić na początek 400d z lepszym obiektywem ? jak myślicie ? czy lepiej 40d z trochę gorszym ?

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Moja rada brzmi: nie bierz 400! Albo 350D, albo 450D. Jeżeli chcesz mieć bardzo dobry obiektyw bierz 350D, a jezeli dobry obiektyw i nowoczesny aparat to 450D. Jezeli zaczynasz swoją przygodę, to bierz 30/40D i za pół roku kupisz bardzo dobry obiektyw
    I jeszcze zaopatrz się w dobrą literaturę, bo teorie też znać należy
    Moje gnioty.

district
    Guest

Domyślnie

chyba tak właśnie zrobię obiektyw kupię chyba w USA , a body w PL , będę miał gwarancję i w ogóle , dzięki wielkie za pomoc ...teraz tylko czekać na pieniążki które dostanę w czerwcu ... ;p

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

A ja jak zwykle przed zakupem obawiam sie czy nie będę rozczarowany... W sumie 350D a 40D to epoka, ale czy aż tak odległa... Mam dylemat czy brać czy nie. Pozdrawiam
    Moje gnioty.

district
    Guest

Domyślnie

Miałem okazję porobić trochę zdjęć 40d i powiem że jest piekielnie szybki aż byłem zaskoczony tylko troszkę trzeba na niego wydać ...

Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

No trzeba. Miałem go w rękach w MM i się w nim zakochałem. Podejrzewam że z moją 400mm to byłaby piękna maszyna do przyrody. A 400L też niedawno kupiłem i z kasą krucho... Ale te 2700 jakoś może uciągnę.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez violinman23 ; 03-05-2008 o 23:16 Powód: ortografia piekelna :)
    Moje gnioty.

district
    Guest

Domyślnie

życzę powodzenia i trzymam kciuki
    Pozdrawiam
    Łukasz

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez violinman23 Zobacz posta
    Moja rada brzmi: nie bierz 400!
    A to dlaczego? Czyżby cechował się jakimiś ponadprzeciętnymi wadami? Wszak pod względem jakości wykonywanych zdjęć jest dużo lepszy niż 350D. Większa matryca, większa liczba punktów AF, większe możliwości ustawienia balansu bieli, prawie dwa razy większa liczba zdjęć w serii itd.. A więc w czym jest lepszy 350D skoro 400D parametrami i wyposażeniem znacznie go wyprzedza?
    Ostatnio edytowane przez axk ; 08-05-2008 o 17:04
    EOS + Speedlite

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów