Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: wytrzymałośc

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

z włókna węglowego.. ale co to ma do rzeczy?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    z włókna węglowego.. ale co to ma do rzeczy?
    przecież napisałem OT

tak się tylko zastanawiam z czego powinny być zrobione aparaty fotograficzne żeby ludzie nie narzekali?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dzis przewaznie kompozyty.Troszke ostatnio uzywam C G9.Biorac do reki czuje się chłód metalu, fajnie.{ porownujac do wiekszosci kompaktów,róznica jak miedzy starym[i kochanym] Browningiem HP a Glockiem współczesnym.}
    Nie wiem ale organoleptycznie lepiej mi" Leży" metal.Oczywiscie rzecz subiektywna.Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Dzis przewaznie kompozyty.Troszke ostatnio uzywam C G9.Biorac do reki czuje się chłód metalu, fajnie.{ porownujac do wiekszosci kompaktów,róznica jak miedzy starym[i kochanym] Browningiem HP a Glockiem współczesnym.}
    Nie wiem ale organoleptycznie lepiej mi" Leży" metal.Oczywiscie rzecz subiektywna.Pozdrawiam.
    Fakt.. z glocka taka trochę zabawka ale całkiem fajnie leży w rękach, do tego 17 nabojów w magazynku to w browningu nie było , ale fakt, metal jakoś tak pzyjemniej waży w dłoni - w firmie mamy 4 gloki i 4 tt-ki - różnica diametralna ale TTką zawsze można rzucić

co do aparatów to mnie udało się z półtora roku temu wywalić na glebę razem z 350D - dosyć porządnie - w górach.. na tyle że poleciało trochę krwi ze mnie.. a aparat i szkiełko bez szwanku (350ka z zapiętą 50/18)
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Dzisiejsze kompozyty są niewiele mniej wytrzymalsze od metalu. Gdyby dzisiejsze obudowy wykonywane były by z metali lub nawet ich stopów to po założeniu lamby błyskowej, tele oraz gripa szyja dosyć szybko odmówiła by posłuszeństwa. W Canonach (nawet serii xxxD) tworzywo z którego wykonany jest korpus jest w brew pozorom bardzo wytrzymałe co niejednokrotnie zostło potwierdzone w licznych "crash testach".
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta
    @Mac

Naprawde nie mam zastrzezen do 40d jako tak, w zasadzie to on chyba jest z jakiegos stopu magnezu jednak jak sie go wezmie w dlonie to nie robi tak pozytywnego wrazenia jak 10d ... jesli to obniza cene to ok, byleby nie przedobrzyli jak kiedys cola gruboscia swoich puszek napoju
    Nie wiem o czym piszesz, bo mam w domu akurat obie te puszki i 40tka robi wrażenie solidniejszej od 10d (choć różnica jest śladowa). Obie mają szkielet z magnezu, ale z wierzchu (np. obudowa lampy, uchwyt, osłona karty) są z twardego tworzywa.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów