Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [PawelGeo] Sójka

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

napisze tak: jeśli potrafisz robić lepsze ptaszki to super , kolega zrobił to jak umiał najlepiej, nie miał wyboru ustrzelenia ptaszka w lepszych warunkach, ptaki jak ten zazwyczaj siadają na drzewach a tam kupa gałązek wchodzących w kadr na które nie ma się wpływu, więc jeśli chodzi o uwagi że gałązka tu czy tam , to ja bym sobie darował na twoim miejscu, kolega może będzie miał więcej farta nst razem i zrobi ptaszka bez gałązek a tak narazie fotka jest udana moim skromnym zdaniem i tyle.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    napisze tak: jeśli potrafisz robić lepsze ptaszki to super
    Nie potrafię robić lepszych ptaszków, potrafię przekazać to, co widzę. Kolega wstawiając zdjęcia liczy na szczere uwagi. Oceniam obraz i piszę co uważam, tak o jego walorach, jak o tym, co mi osobiście nie leży. Jakby sobie Kolega życzył samych pochwał, to by zaznaczył - dorosły jest wszak.

kolega zrobił to jak umiał najlepiej, nie miał wyboru ustrzelenia ptaszka w lepszych warunkach, ptaki jak ten zazwyczaj siadają na drzewach a tam kupa gałązek wchodzących w kadr na które nie ma się wpływu
    Ma się wpływ na decyzję - fotografować lub nie. A jak się człowiek uczy, sam wie, że błędy robi i oczekuje raczej krytycznych uwag, niż fałszywego poklepywania po plecach. Jakby Kolega chciał samych pochwał, to by pokazywał swoje zdjęcia u cioci na imieninach, a nie na CB. Nie jest dzieckiem i wie co robi. Dzieci zresztą też nie wolno okłamywać.

więc jeśli chodzi o uwagi że gałązka tu czy tam , to ja bym sobie darował na twoim miejscu
    Nie jesteś na moim miejscu, a jak będę potrzebowała porady na temat tego, co mam sobie darować - wiem gdzie sie udać.

kolega może będzie miał więcej farta nst razem i zrobi ptaszka bez gałązek a tak narazie fotka jest udana moim skromnym zdaniem i tyle.
    Jak będzie wiedział co ma osiągnąć, to będzie miał w nosie farta, bo będzie wiedział jak to to zrobić. A z drugiej strony - skoro jednak przyznajesz, że ptak bez zbędnych gałązek jest lepszy - to dlaczego tego uczciwie nie napisałeś? Jaką będzie Kolega miał motywację do zrobienia ptaka bez zbędnych gałązek, gdy mu nikt o tym nie powie, co? I właśnie dlatego będę pisać o zdjęciach to, co mi, a nie komukolwiek - w tym Tobie - się podoba. I dobrze będzie jak się skupisz na uczciwym pisaniu o zdjęciach, zamiast na pisaniu o pisaniu innych, OK? Od tego są fora literackie i nie tego oczekują autorzy prezentowanych tu fotografii.

Uprawnienia umieszczania postów