Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Czyszczenie płytki z punktami AF

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Czy ktoś z Was przeprowadzał czyszczenie płytki z punktami AF, tej, co w 40D znajduje sie pomiędzy pryzmatem a matówką?
    Ps. Żytnia - nie
    Tak. Efektem mojego czyszczenia była konieczność wymiany tego elementu na Żytniej. Jak doprowadziłem matówkę z punktami AF do takiego stanu opisywać nie będę, coby się nie kompromitować :wink:.

Jeśli nie pomaga gruszka, spróbuj air dusterem, ale to też ryzykowne, bo możesz zapluć matówkę syfami, które z air dustera wylatują wraz ze sprężonym powietrzem. Może się uda wyczyścić, ale równie dobrze możesz ją pobrudzić jeszcze bardziej.

Możliwe też, że pyłki osiadły po drugiej stronie, i tego już raczej nie wyczyścisz samodzielnie.

Na pewno nie dotykaj absolutnie niczym tej matówki. Najlepszym rozwiązaniem jest nauczyć się żyć z paproszkami w wizjerze, a jeśli naprawdę Cię irytują, przygotuj 85PLN i idź na Żytnią.
    PK

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkalamajski Zobacz posta
    Tak. Efektem mojego czyszczenia była konieczność wymiany tego elementu na Żytniej. Jak doprowadziłem matówkę z punktami AF do takiego stanu opisywać nie będę, coby się nie kompromitować :wink:.
    Nie przejmuj się, ja wykończyłem własnoręcznie swoją matówkę. Od tamtej pory nie podejmuje się większych napraw , wysyłam na Żytnią, a muszę powiedzieć, że po ostatniej wizycie jestem w 100% zadowolony.;-)

Uprawnienia umieszczania postów