Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: przesiadka z 40stki na 5D..

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Człowiekowi bardzo trudno przyznać że jego ukochany aparacik może nie być ,,najlepszy na świecie,,
    jak na razie to o "najlepszosci" pisza jedynie niektorzy posiadacze 5'tek.. i trudno niektorym z nich zrozumiec ze "najlepszy" aparat to taki ktory najlepiej nadaje sie do konkretnego rodzaju fotografii.. dla jednych to bedzie 5d, dla innych crop, dla innych sredni format a dla jeszcze innych stary zenit z 50'tka.. sprawa gustu i zapotrzebowan..

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Sam używam 40stki ale gdyby ktoś bardzo chciał się ze mną zamienić na 5tkę to chętnie.
    Problem w tym że w tym wątku na 5d najbardziej narzekali Ci którzy jej nie mają.
    to po co kupowales 40'tke?? dla jakiegos konkretnego celu czy byle miec puche ??trzeba bylo dolozyc i kupic 5'tke - cena jest teraz po prostu smieszna..

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    może by tak już zamknąć ten watek, co ?
    tez tak mysle - tu wiekszosc ma swoja prawde w ktora wierzy bez zastrzezen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    (..)trzeba bylo dolozyc i kupic 5'tke - cena jest teraz po prostu smieszna..
    jesli teraz jest smiesza to przedtem byla 1/2 smieszna == zartobliwa to jest niestety dalej 5k czyli 2x wiecej niz 40d..

pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    jesli teraz jest smiesza to przedtem byla 1/2 smieszna == zartobliwa to jest niestety dalej 5k czyli 2x wiecej niz 40d..

pozdrawiam.
    Wtedy kiedy ja kupowałem 40stkę też była to prawie połowa ceny 5d ,a było to raptem osiem miesięcy temu.
    W tym czasie używałem 20tki. Właśnie na tym forum wyczytałem że jakoby ta nowa 40tka robiła lepsze foty niż 5tka.
    Oj naiwny naiwny :rolleyes:
    Czasem używam piątki bo koledzy mają i rzeczywiście w 40tce jest szybszy autofocus, ale jakość zdjęć...no niestety 5tka jest lepsza !!!
    Może trochę przesadziłem z tym rozpoznawaniem zdjęć ale tylko trochę
    Zresztą, cały czas liczę że canon w końcu wypuści następce piątki.
    Więc może wtedy...
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ... tu wiekszosc ma swoja prawde w ktora wierzy bez zastrzezen
    to dokładnie tak jak ty - ok 40 (razy) D-okładnie napisałeś to samo tylko w inny sposób ... broniąc cropa do upadłości, bez konkretnych argumentów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    to dokładnie tak jak ty - ok 40 (razy) D-okładnie napisałeś to samo tylko w inny sposób ... broniąc cropa do upadłości, bez konkretnych argumentów ...
    umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko udajesz ?? ja nie wmawiam nikomu ze ktorys aparat jest lepszy "z zasady".. napisalem ze dla jednych lepszy bedzie crop a dla innych ff.. w przeciwienstwie do niektorych wlascicieli 5d, ktorzy tylko powtarzaja swoja mantre o wyzszosci ff..

piszesz o argumentach ktore juz dawno sie pojawily - dotycza glownie fotografii przyrodrodniczej i sportowej gdzie przede wszystkim odpowiednik dluzszej ogniskowej, lepszy af i wieksza ilosc fp's sa wazniejsze niz wieksza matryca..

Uprawnienia umieszczania postów