Pokaż wyniki od 1 do 10 z 294

Wątek: 40d

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    odległość aparatu do tych punktów teoretycznie powinna być "taka sama".
    w trybie auto aparat sam ustawia przyslone wiec odleglosc wcale nie musi byc taka sama tylko taka, ktora miesci sie w GO przy konkretnej F.. w trybach polautomatycznych (lub jak kto woli "polmanualnych" ;-) ) rowniez powinny byc dobierane punkty w zakresie ustawionej F (GO)..

problem zawsze lezy w tym ze jesli na pierwszym planie jest mniej kontrastowych detali to aparat ustawi af na drugi plan.. i wyjdzie kicha zamiast np. portretu :wink:

Początki nałogu
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    w trybie auto aparat sam ustawia przyslone wiec odleglosc wcale nie musi byc taka sama tylko taka, ktora miesci sie w GO przy konkretnej F..
    Hmmm, ale auto znaczy green mode? Bo mi raczej chodziło o AF pracujący w trybie auto. Nie jestem pewien, czy w tym wypadku tak to zadziała jak mówisz... Ale nie testowałem tego i nie przypominam sobie, czy jest to opisane gdzieś w instrukcji? Choć faktycznie, brzmi to rozsądnie, może być tak, że jeśli robisz w trybie Av i ustawisz sobie przesłonę na X to AF w trybie auto ustawi się tak, żeby było ostre to, co pokażą zapalone punkty AF... Choć do tego raczej dedykowany jest wprost tryb A-DEP - on co prawda przestawia również przesłonę...

Tak czy siak, tryb auto-AF, czy auto-"green mode" dla mnie jest zupełnie nieużywalny - brak wpływu na efekt końcowy ;-)

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmleon Zobacz posta
    Hmmm, ale auto znaczy green mode? Bo mi raczej chodziło o AF pracujący w trybie auto.
    af działa w 3 trybach: One Shot, AI Focus i AI Servo - nie ma czegos takiego jak tryb "auto" AF

Uprawnienia umieszczania postów