Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Na laptopie pod XP chodzi aż miło! I dzięki temu sprawdzaniu zauważyłem, że pod VISTĄ zachowuje sie jak...mysz. Gubi obszar roboczy tzn. że jak piórkiem jestem na dole tabletu i przeniosę je /wysoko - poza działaniem tabletu/ np. na górę tabletu to kursor zostaje tam gdzie był!! W Xp powierzchnia tabletu odzwierciedla powierzchnię ekranu. Gdzie postawię piórko na tablecie tam pojawia się na ekranie..a w viście nie! Stąd przy swobodnym rysowaniu często kończył mi się obszar roboczy i miałem wrażenie zapychania "bufora", "czkawki", nie płynnego działania w PS CS3. Wydaje mi się, że to kwestia konfiguracji Visty. Coś przedobrzyli z tą obsługą tabletu PC, oddzielnym narzędziem do konfiguracji piórka... Wie ktoś jak obejść ten problem?

Awatar kudlaty
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jest problem drivera tableta. Jezeli driver przestaje z jakichs powodow pracowac, tablet zaczyna pracowac w modzie "mouse", co sie wlasnie w ten sposob objawia.
    Spojrz tutaj: http://www.wacom-europe.com/forum/default.asp?lang=en
    Teraz forum jest nieczynne z powodow technicznych, jak widzę, ale tam są rzetelne informacje.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kudlaty Zobacz posta
    To jest problem drivera tableta. Jezeli driver przestaje z jakichs powodow pracowac, tablet zaczyna pracowac w modzie "mouse", co sie wlasnie w ten sposob objawia.
    Spojrz tutaj: http://www.wacom-europe.com/forum/default.asp?lang=en
    Teraz forum jest nieczynne z powodow technicznych, jak widzę, ale tam są rzetelne informacje.
    Też tak mam w Viście, tylko, że nie cały czas. Po prostu zdarza się czasami, że tablet przestawia się w mouse mode i trzeba zrestartować system. Chwilowe odłączenie tableta nie pomaga. Sterowniki mam najnowsze.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Chelm

Domyślnie

Dzięki panowie za podpowiedzi. Tez dziś do tego doszedłem, że to drivery i że problem polega na przechodzeniu tabletu w tryb myszy. Ja usuwam "mój plik preferencji" i jakiś czas jest dobrze, po czym znowu przechodzi w tryb myszy - już z tym nie wyrabiam...

Domyślnie

Kolaj, jesteś zadowolony z tabletu? Ja przymierzam się do kupna Bamboo korzystając z oferty Vobisa http://sklep.vobis.pl/oferta/manipul...om_bamboo.aspx Skręca mnie żeby go kupić ale z drugiej strony mówie sobie że na myszce dawałem sobie jakoś rade więc może to zbędny wydatek jest...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Soviet,

Tak, jestem zadowolony. Praca z tabletem to zupełnie inna jazda, choć trzeba się przyzwyczaić. Na początku jest dziwnie. Denerwuje mnie tylko to samoistne przechodzenie w mouse mode, ale nie dzieje się to zbyt często.

EDIT: Właśnie zobaczyłem, że są do pobrania nowe sterowniki 5.08 w wersji Release Candidate, i z dokumentacji wynika, że ten problem został w nich poprawiony. Przynajmniej tak to rozumiem. Zobaczymy.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 24-04-2008 o 10:38

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soviet Zobacz posta
    Ja przymierzam się do kupna Bamboo
    Ja właśnie wczoraj zamówiłem i teraz niecierpliwie czekam :-)
    Może jutro dojdzie? Jak poczekasz kilka dni, to ci powiem co o tym sądzę
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Miasto
    Chelm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta

Na początku jest dziwnie. Denerwuje mnie tylko to samoistne przechodzenie w mouse mode, ale nie dzieje się to zbyt często.
    Dodaj Kolaj, że samoistne przechodzenie w mouse mode to tylko w viście! Chyba ze się mylę, ale używam intuosów od 5 lat /wczesniej Int.2/ i nigdy mi nie gubił sterowników. Ach, ta nieszczęsna VISTA - ki diabeł podkusił?!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuqa Zobacz posta
    Dodaj Kolaj, że samoistne przechodzenie w mouse mode to tylko w viście!
    Być może. Nie wiem. Nie sprawdzałem na innych systemach. No i zobaczymy, jak będzie z tym nowym sterownikiem.

can-on
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    EDIT: Właśnie zobaczyłem, że są do pobrania nowe sterowniki 5.08 w wersji Release Candidate, i z dokumentacji wynika, że ten problem został w nich poprawiony. Przynajmniej tak to rozumiem. Zobaczymy.
    Te stery to do Bamboo?
    Jeśli tak to rzuć linkiem.
    Ja znajduję tylko 5.05-7 RC

Od siebie dodam, że od grudnia używam Bamboo ("tego czarnego" ) i w zasadzie od tego czasu myszka leży nieużywana w rezerwie.

Pozdrawiam.

Strona 5 z 26 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów