Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 253

Wątek: Tablety WACOM

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Wacom Bamboo A6 - różne odmiany

Przymierzam się do zakupu tabletu i mam pytanko. Wacom Bamboo występuje w kilku odmianach, znacząco różniących się ceną.

Wacom Bamboo One A6 - ok. 180 zł
    Wacom Bamboo A6 - ok. 280 zł
    Wacom Bamboo Fun A6 - ok. 360 zł

Jak widać rozpiętość jest spora. Czy orientujecie się, czym faktycznie różnią się pomiędzy sobą te urządzenia?

Tabletu będę używał wyłącznie do obróbki fotografii.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Miasto Słońca

Domyślnie

Stałem przed podobnym wyborem, i:
    Bamboo One - słabsza rozdzielczość 1040lpi(starsze rodzeństwo ma 2540lpi), mniejsza szybkość odczytu 100pps(w dwóch pozostałych 133pps), brak przycisków na tablecie, słaby design
    Bamboo i Bamboo Fun - specyfikacja techniczna ta sama, rózne kolory i dołączony soft. Mi czarny się bardziej widział, PS Elementsa nie potrzebowałem, więc wybrałem Bamboo. Reasumując, jeżeli możesz to chyba warto dorzucić do Bamboo czy Bamboo Fun.

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy powierzchnia robocza Bamboo różni się jakoś od tej w Bamboo Fun?
    PSE mam i nie potrzebuję tego softu, martwi mnie, że reklamują Funa jako "do retuszu" a samego Bamboo jako "do offica".

Wolałbym czarną wersję, z praktycznego punktu widzenia.

W pracy mam Intuosa, czy ten plastik roboczy jest podobny? Chodzi mi o wrażenia, czy nie jest szorstki?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tu masz porównanie wszystkich modeli:
    http://wacom.com.pl/index.php?name=Content&pid=61
    Powierzchnie robocze w tych modelach są identyczne. Ja już swojego czarnego mam
    Jeśli chodzi o porównanie do Intuosa, to niestety nie wiem. To pierwszy tablet, z jakim mam do czynienia. Wciąż się nie czuję z nim komfortowo, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 02-01-2008 o 12:37

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki. Czytałem to porównanie. Wolę czarnego, bo się nie brudzi. Wystraszył mnie opis na tej i innych stronach, że Bamboo ma powierzchnię roboczą o fakturze papieru... Wolalbym zwykły plastik/folię.

Ale jak piszesz, że każdy z nich ma tą folię jednakową to kupię zwykłego Bamboo.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zaraz, zaraz, chyba się nieprecyzyjnie wyraziłem oraz dodatkowo źle zrozumiałem Twoje pytanie. Rozmiary są identyczne ale czy faktura jest podobna to nie wiem. Jak chcesz, to możesz pomacać mojego bambusa. Jakby co, to wal na PW.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Właśnie interesuje mnie ta faktura folii, po której rysujesz
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 02-01-2008 o 13:01

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Czarny Bamboo ma powierzchnie przypominajaca papier. Piorkiem pracuje sie jak olowkiem 2B na papierze ksero. Mi to osobiscie sie podoba, jakos tak precyzyjnie sie prowadzi piorko na male odleglosci. A jak chce sie powierzchnie gladka, to chyba mozna cos polozyc sliskiego na wierzch
    .

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Używa ktoś Intuosa 3 A5 pod Vistą 64? Bo ja mam taki nieszczęsny duet i same problemy. W PS CS3 dostaje czkawki...jakby jakiś "bufor" się zapychał...w ogóle płynnie nie da się rysować. Na dodatek jakby gubił powierzchnię roboczą /i to nie tylko w PS/. Jak powoli jadę od krawędzi do krawędzi tabletu to na ekranie jest tak samo, ale jak swobodnie zaczynam mazać to wskaźnik nie dojeżdża nawet do krawędzi ekranu, ale zatrzymuje się parę cm od brzegu, nie regularnie - po prostu gdzie popadnie... Sterowniki zmieniałem, komp nie jest wolny... core duo e6600 + 4GB ram + grafika 8800gts 512... Już wszelkich kombinacji próbowałem...w Wacomie twierdzą, że nikt nie zgłaszał takiego przypadku...
    Ma ktoś pomysł jak ten problem pokonać?

Bywalec

Domyślnie

A pod innymi OS chodzi?
    Miałem podobną sytuację przy przejściu na Win XP (dawno temu). Tablet Summasketch A3 odmówił posłuszeństwa i musiał udać się na emeryturę.
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów