Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 113

Wątek: Tani obiektyw makro

Titanus
    Guest

Domyślnie

A ja mma pytani jka by wypadł Canon 100mm w porównaniu z Sigmą 150mm bo nad nią się właśnie ciągle zastanawiam...Canon jest o niecały tysiąc tańszy więc to spora różnica... pytanie, czy sigma warta tego tysiąca więcej...

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Nie wiem jak w porównanie, ale widziałem fotki z niej i robi rewelacyjne i jest warta tej kasy.
    Ps. choć podobno czasem ma problem z trafieniem ostrości.

Coś już napisał

Domyślnie

Sigmę odradzam, po krótkim jej użytkowaniu przesiadłam się na Canona 50 z conwerterem, dzięki czemu uzyskuję 1:1 i jestem baaardzo zadowolona - wszystkim polecam taki zestawik.
    Foto Epoka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto Epoka Zobacz posta
    Sigmę odradzam, po krótkim jej użytkowaniu przesiadłam się na Canona 50 z conwerterem, dzięki czemu uzyskuję 1:1 i jestem baaardzo zadowolona - wszystkim polecam taki zestawik.
    A jesli mozna wiedziec, dlaczego odradzasz?
    .

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foto Epoka Zobacz posta
    nie wiem dlaczego zrezygnowałaś z tego obiektywu dziwi mnie zamiana na 50 z konwerterem dla mnie to nie ma najmniejszego sensu. :razz:
    Ps. z miłą chęcią bym zobaczył kilka fotek z tej 50 z konwerterem

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marek69 Zobacz posta
    nie wiem dlaczego zrezygnowałaś z tego obiektywu dziwi mnie zamiana na 50 z konwerterem dla mnie to nie ma najmniejszego sensu. :razz:
    wiesz, z makro im dłuższa ogniskowa tym wyższa szkoła jazdy: mniejsza GO, łatwiej poruszyć; poza tym ta Sigma to juz do lekkich obiektywów nie należy.
    Po prostu kobiecie łatwiej i lżej posługiwać sie kompaktową pięćdziesiatką. Można to zrozumieć.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    wiesz, z makro im dłuższa ogniskowa tym wyższa szkoła jazdy: mniejsza GO, łatwiej poruszyć; poza tym ta Sigma to juz do lekkich obiektywów nie należy.
    Po prostu kobiecie łatwiej i lżej posługiwać sie kompaktową pięćdziesiatką. Można to zrozumieć.
    Jest to wytumaczenie, jak najbardziej ciekawi mnie też jakie robi zdjęcia macro przy okazji. Ostanio nazywamy macrem kwiatki robione 50mm dla mnie to normalna fotka i tyle.

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Hm... Pewnie to rzecz gustu, ale ja wlasnie do Sigmy 50/2.8 EX macro dokupilem 180/3.5 EX macro, bo nie wszystko da sie sfotografowac piecdziesiatka, poza tym dluzsza ogniskowa zapewnia wieksza kontrole nad tlem co w fot macro jest szczegolnie wazne.
    Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Question Canon 70-300 f4-5.6 IS do macro?

Czytałem ostatnio artykuł w kwietniowym wydaniu (USA) Popular Photography dotyczący zdjęć motyli i gościu polecał jako "fast-focusing, high-magnification" tego canona??? Sam zaczynam się tym tematem tzn "macro i robale" trochę interesować :-) i powoli rozglądam się z szkiełkiem co pozwoli z bezpiecznej odległości (co by nie spłoszyć) zrobić jakieś sensowne macro. Jako że mam już canona 70-200 f4L to raczej ten 70-300 mnie nie interesuje -wolałbym bardziej dedykowane do macro szkło... ale jako że w temacie macro jestem raczej zielony to prosiłbym o jakąś radę i jeszcze raz podkreślę że chodzi o macro ruchomych obiektów z dość sensownej odległości - to co wstępnie przejrzałem na forum to raczej do statycznych obiektów... i w miarę możliwości coś przyzwoitego cenowo proszę :-)... L raczej mnie nie interesuje.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

EF 100/2,8 macro albo EFs 60/2,8 macro albo EF 180/3,8 L macro
    to z canona
    z niezależnych nie wiem ale z pewnością ktoś coś poleci
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 23-04-2008 o 13:48
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów