Strona 199 z 254 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 981 do 1 990 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    ja też nie rozumiem...
    1. na pewno z paypala nie beda nic wysyłac do Twojej skarbówki więc wyluzuj. Wiem to z kilkuletniego doświadczenia.
    2. Domyślam się ze niewiele zarobiłeś w 2007 roku na stockach więc nikt nie będzie cie za to gonił. A jezeli do tego nigdzie jeszcze nie praujesz to wogole nie przekroczyles kwoty wolnej od podatku.
    3. A za 2008 rok rozliczysz się w 2009 roku
    4. Jeżeli jeszcze nigdzie nie pracujesz a chce byc fotografem to załóż sobie działalność... przez 2 lata ZUS kosztuje okolo 300zł miesiecznie a do tego z urzędu Pracy dostaniesz z 13000 na rozpoczecie działalności.
    1. ok może faktycznie panikuję, ale znajomy miał taką sytuację, że skarbówka poczekała sobie z upomnieniem się o należny podatek ustawowe 5 lat. Mniejsza z tym jak dowiedziała się że się nie rozliczył. Z tego co pamiętam to odsetki były tak wysokie, że nierozliczony przychód praktycznie przepadł... (tzn odsetki od podatku dorównały, a może i nawet przekroczyły - nie pamiętam dokładnie, kwotę od której miały być rozliczone).
    2. Problem w tym że pracuję.
    3. Wiem
    4. i tak bez żadnych problemów dają te 13k każdemu kto chce rozpocząć działalność? Czy może trzeba mieć znajomości aby przebić się w tłumie ludzi chcących dostać tą 'pożyczkę'?

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

nie dobiora sie bo nie maja jak... ten przypadek co podales mial zapewne zupelnie inne podstawy. Glownie tak sie dzieje jak istnieja jakies faktury po jednej stronei a po drugiej nie... w przypadku stockow faktury po drugiej stronie istnieja wirtualnie gdzies tam i nigdy ta informacja nie przekroczy granicy PL.

Stocki sa madre i dbaja o to by jak najmniej iformacji sie wydostawalo poza Ciebie i ichni serwis (Paypal takze)
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

z 123rf juz wszystko jasne.
    fotki byly na ich serverze ale je nie widzialem ich w swoim profilu bo po uploadzie przez ftp trzeba kliknac na taki "magiczny przycisk" i zdjecia sa od razu widoczne w profilu do dodania keyworsów itp
    a co do paszportu to napewno wyslałem.

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Jadę ostatnio pociągiem, przeglądam czasopismo PKP "W podróży" i nagle trafiam na swoje zjęcie. Składacz dodał nawet źródło (iStock). Ale miłe uczucie. Pierwszy raz widziałem swoją fotkę "w akcji" (poza tym, co wykorzystałem sam).
    30D + szpargały

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Sielan - to rozglądaj się dobrze, bo możesz zobaczyć swoje zdjęcia wykorzystane bez pozwolenia
    Canon 855D + 8-200mm f4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja widziałem miniaturkę z istockphoto (z watermarkiem) na reklamie gratki :P

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    ja widziałem miniaturkę z istockphoto (z watermarkiem) na reklamie gratki :P
    zrobiłeś z tym coś?
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    zrobiłeś z tym coś?
    a co niby miałem zrobić, gazeta nie była moja... siara na maksa... może jeszcze gdzieś znajdę tą reklamę (była reklama na całą stronę w jakiejś gaziecie, a na niej kilka miniaturek, w tym jedna jakiegoś auta, ta była właśnie z watermarkiem)...

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 23-04-2008 o 14:56

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Domyślnie

ale to Twoje zdjęcie?
    30D + szpargały

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sielan Zobacz posta
    ale to Twoje zdjęcie?
    nie nie moje, gdyby to było moje zdjęcie to bym im chyba proces wytoczył...

Strona 199 z 254 PierwszyPierwszy ... 99149189197198199200201209249 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów