Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: [kjoanna] Rozne

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

c42... lepsze kolory?...a nie przyszło ci do głowy, że to nie maja byc kolorowe zdjęcia tylko autorka przyjeła taka konwencję zeby wyprać je z kolorów? Faktem jest, ze fakturka skóry nie jest zbyt piekna, ale...ale taka jest...co zrobisz? obrazeczek który niewiele ma wspólnego z rzeczywistoscią?...pieknie i gladziutko?... a oko tak ostre, ze gdyby ktos na mnie tak patrzył to kazałbym mu mruzyc oczy)) wiec moze nie o to chodziło autorce?... tak czy inaczej, jeśli już wygładzać to nalezy subtelniej i ciesze sie. ze mamy podobne zdanie))

Coś już napisał
    Miasto
    poza PL---Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Jeśli nie masz nic przeciwko, to pozwoliłem sobie na malutki retusz ostatniej fotki...
    leee nie no starsznie mydlane to jest i nie podoba mi sie kolorstyka...lecz to tylko moje subiektywne odczucie

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

dajcie spokój z takim polepszaniem, upiększaniem... wg mnie zmarszczki, bruzdy i przebarwienia to esencja trójki.
    a najbardziej z tych 3 podoba mi się nr 2.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    c42... lepsze kolory?...a nie przyszło ci do głowy, że to nie maja byc kolorowe zdjęcia tylko autorka przyjeła taka konwencję zeby wyprać je z kolorów?
    przyszlo do glowy ale przy tych zdjeciach ktos to nie umiejetnie zrobil.... ja rozumiem pozbawiac saturacji zdjecia , dodawac jakiegos zafarbu (np wszystko w niebieskiej tonacji) ale w tym przypadku modelka ma kolor skory zombiaka tudziez ufoludka... te zdjecia nie wygladaja tak dlatego ze autorka zdjela saturacje powiedzmy o 70% one wygladaja tak bo ktos nie umiejetnie bawil sie opcja "balans koloru."
    Ostatnio edytowane przez c42 ; 06-04-2008 o 21:38

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    przyszlo do glowy ale przy tych zdjeciach ktos to nie umiejetnie zrobil.... ja rozumiem pozbawiac saturacji zdjecia , dodawac jakiegos zafarbu (np wszystko w niebieskiej tonacji) ale w tym przypadku modelka ma kolor skory zombiaka tudziez ufoludka... te zdjecia nie wygladaja tak dlatego ze autorka zdjela saturacje powiedzmy o 70% one wygladaja tak bo ktos nie umiejetnie bawil sie opcja "balans koloru."
    U mnie na monitorze kolor skory nie wyglada jak u zombiaka lub ufoludka...
    Nie wiem skad u Ciebie przeswiadczenie ze "nie umiejetnie" bawilam sie balansem bieli-akurat to nie bylo ruszane.

Serdecznie pozdrawiam.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Wogóle cos dziwnego jest z tą fotka którą kolaj przerobił. Na forum w watku rzeczywiście skóra jest zielona i kolor specyficzny. Natomiast jak ściągnąłem sobie na komputer to zdjęcie to po otwarciu jakimkolwiek programem kolory sa naturalne i zwykle. Dziwne. A co do fotek to dla mnie ciutek przyciasne kadry. Pozdr.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74 Zobacz posta
    Wogóle cos dziwnego jest z tą fotka którą kolaj przerobił. Na forum w watku rzeczywiście skóra...
    Color Space ProPhoto RGB ?
    Wini

Miasto
    Galway

Domyślnie

4. Magda

Wiecej na flickr'u.

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Joanno! Już trzeci raz próbuję otworzyć Twoje zdjęcia i nie udaje mi się - inne otwieram bez trudu. Jaka one mają wielkość??

Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Joanno! Już trzeci raz próbuję otworzyć Twoje zdjęcia i nie udaje mi się - inne otwieram bez trudu. Jaka one mają wielkość??
    Znaczy sie jak otworzyc? One sie wyswietlaja w watku

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów