Strona 22 z 312 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

sothis
    Guest

Domyślnie

zasada jest taka... podklad na twarz. zadnych akcesoriow typu lancuszki, bizuteria itp. jezeli chodzi o pozy... od najstarszych czasow przynajmniej pd katem 45stopni no i kobieca postawa to slanianie sie do przodu. uchwycisz 3d ja zasadniczo nie robie duzo portretow ale wiem to ze szkoly plastycznej gdzie narysowalem sie ich setki kombinuj a kiedys opanujesz. b pomocne sa materialy z malastwa i rysunku. pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Też mnie to zastanowiło, ale nie chciałem kusić losu

Profesjonalizm Cię zaskoczył ?
    Trzeba się uczyć.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Profesjonalizm Cię zaskoczył ?
    Trzeba się uczyć.
    Pozdrówka
    Co innego miałem na myśli, ale to nie "hydepark" ok koniec tematu

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sothis Zobacz posta
    ... kobieca postawa to slanianie sie do przodu...

Ciekaw jestem co na to "forumowiczki"?

Fajnie to brzmi a tak już całkiem poważnie, mam pytanie i nie retoryczne, co masz na myśli pisząc słanianie, jakoś tak dziwnie kojarzy mi się ze słaniającym się pijaczkiem, ulicami miasta np. ulicą Żytnią, chodzi ci o przemieszczanie się do przodu, czy coś takiego?

P.S.Proszę połączyć i przepraszam za kłopot.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Vitez! No teraz to mi zaimponowałeś bardziej, niż w kotach - w życiu nie spotkałam się z taką znajomością rzeczy u faceta! "Avon Perfect Wear lub Vichy Dermablend" - o rany!
    Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
    A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.

aleph
    Guest

Domyślnie

Hej ISHI !!! Ta fota z softboxem, pierwsza kolorowa, bardzo mi sie podoba!!! Dziewczyna z reszta tez

Pozdro

sothis
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta

Ciekaw jestem co na to "forumowiczki"?

Fajnie to brzmi a tak już całkiem poważnie, mam pytanie i nie retoryczne, co masz na myśli pisząc słanianie, jakoś tak dziwnie kojarzy mi się ze słaniającym się pijaczkiem, ulicami miasta np. ulicą Żytnią, chodzi ci o przemieszczanie się do przodu, czy coś takiego?

P.S.Proszę połączyć i przepraszam za kłopot.
    witam... slanianie mialem na mysli pochylanie sie do przodu. odchylanie sie do tylu jest raczej meska postawa. co deo podkladu to wiem z najlepszego zrodla, ze vichy sie nie umywa do lancome. moja lepsza polowa jest ekspertem w tej dziedzinie hehehe ni9e bede wnikal w szczeg.
    pss. fotografie slaniajacych sie po ul. zytniej tez maga byc fajowe i przygoda wielka.. uchwycenie dobrego momentu to majstersztyk pozdr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
    A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.
    Dobrze sie od nich uczyć bo jak widać się to przydaje.

A urzywałeś sciereczek do usuwania tłuszczu z twarzy ?? Kiedyś na videocascie jakiegoś fotografa widziałem że stosuje jakieś chyba clean & Clear niezmywające makijażu tylko wchłaniające tluszcz.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sothis Zobacz posta
    co deo podkladu to wiem z najlepszego zrodla, ze vichy sie nie umywa do lancome. moja lepsza polowa jest ekspertem w tej dziedzinie hehehe ni9e bede wnikal w szczeg.
    a lancome nie umywa się do produktów MAC szczególnie do lini cieni w kremie lub płynnych eyeliners i eye-shadows ... a najlepszy do usuwania hot spots(potu i przetłuszczeń na twarzy) jest Translucent Powder - puder bezbarwny - i nie trzeba do tego eksperta wystarczy poczytać trochę książek o podstawach makijażu ... polecam "Making Faces" by Kevyn Aucoin

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

No po prostuLOL

POtwierdzam Dermablend I klasa ale trudno z kolorystyka trafić;/ produkuja tego chyba TYLKO 3 albo 4
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Strona 22 z 312 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów