To nie jest kwestia zazdrości, źle to odbierasz i odwracasz kota ogonem, jeśli poprawi Ci to samopoczucie to prywatnie mam "35d" i naprawde sporo szkieł, nie wydaje mi się abym miał Ci czego zazdrościć a pracuje na... średnim formacie, reasumując; odniosłem mylne wrażenie co do onanizmu sprzętowego, za co przepraszam, Ty źle zrozumiałeś moje przesłanie i jest kwita, tylko jak Ci ludzie piszą żebyś pracował na zastanym to na cholere jakieś lampy uskuteczniasz ale pewnie zaraz mi powiesz, że lamp też Ci zazdroszcze, non-stop wspominasz, że pstrykasz od kilku tygodni ale rad (mądrych rad) nie słuchasz czyli jak wygląda całokształt!? Nic nie wspomniałeś o umiejętności wykorzystania posiadanego sprzętu, a ta "eLka" naprawde to potrafi, patrzysz w wizjer i napisz jaka jest kolejność wykonywania zadań, tylko spust do końca...? Kurcze zrób jedno przemyślane, ostre ujęcie na zastanym ale jak się czyta coś takiego:to chyba wszystko jest jasne. Wiesz dlaczego wielu fotografów ślubnych coraz częściej ucieka w plener?Oczywiscie pomijam brak pomyslu na zdjecie itd
No a gdybym polecił Ci wyciąć z kartonu prostokąt powiedzmy 3cm/4,5cm i oglądać przez niego świat, nawet czasem zbliżenie zrobić albo oddalić to jak to skomentujesz?
Ja w każdym razie, czekam na zdjęcia klopociska chyba co nieco zrozumiał i jest szansa, że Nas mile zaskoczy.
Tak przepraszamswietny film ale inny tytul SIN CITY - Miasto grzechu;-)
Ostatnio edytowane przez unicorn78 ; 17-04-2008 o 01:10
Kochani, pamiętajcie, że portret to nie tylko buźka. Portret to człowiek. Nie koniecznie ten fotografowany, tylko ten pokazany.
unikaj takich wpadek jak na zdjęciu poniżej, staraj się by tło nie rozpraszało, by skoncentrować uwagę tylko na modelce ...
pozdrawiam
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Witaj ziomus moze to ja wlasnie ta metoda na dojscie do sukcesu. Sprzedaj te drogie zabawki i kup sobie podstawowy sprzecik i ucz sie i nie wazne jaki inni maja sprzet. Wazna jest ta pasja i wiatr i to magiczne cos w fotografii. Ja na przyklad zaczynam od tej strony. Wlasciwie to sam nie wiem czy umialbym wykorzystac super puche z super szklem z moim skromnym doswiadczeniem.
Pozdro.
A ja tak trochę nieśmiało i trochę bezczelniepoproszę o komentarz fotki znajdującej się na dole strony 18 tego wątku. Dziwnie się czuję, gdy nikt nic nie napisał. Napiszcie cokolwiek, np. że jest do d... albo że jest ok. A jeśli ktoś napiszę trochę więcej słów komentarza i swoje uwagi to będę wdzięczny :-)
Vitez a czy ten twoj porterecik to nie upalony troszke
mam pytanie na goraco w kwesti obrobki takiego gotowego portertu i raczej nie chodzi mi o PP bo tym sie troszke zaczalem bawic i musze przyznac ze troszke jest nienaturalny.VanMurder czy moglbys zdradzic chociaz z grubsza jak obrabiasz portery w PS.Chodzi mi wlasie o ta kwestie zeby uzyskac efekt podobny do PP ale bez utraty porow. chcialbym sie przy okazji dokleic i pokazac cos odemnie oraz wysluchac jakis wskazowek, wiem ze moze tlo czasem bylo niestudyjne ale generalnie zalezy mi na ocenie swiatla ustawienia modela itp.
3 ten z cala swiadomoscia upalony z boku chociaz jakby takie tlo bylo po obu stronach
Ostatnio edytowane przez bejrut ; 23-01-2010 o 10:42