Strona 20 z 312 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    no jakoś wyszło ... ale moim zdaniem jak byś nie użył PP byłoby znacznie lepiej... strasznie nie lubię tego plastiku produkowanego przez PP - nie da się tak ustawić suwaków, by nie zatracić porów na twarzy? bo wygląda to tanio i nie naturalnie
    A mi się ten plastik podoba - rozbija się więc o gusta. Jest w pół drogi do takich jakie uważam za przegięte.
    A tani rzeczywiście jest i to dodatkowo w promocji .

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

To nie jest kwestia zazdrości, źle to odbierasz i odwracasz kota ogonem, jeśli poprawi Ci to samopoczucie to prywatnie mam "35d" i naprawde sporo szkieł, nie wydaje mi się abym miał Ci czego zazdrościć a pracuje na... średnim formacie, reasumując; odniosłem mylne wrażenie co do onanizmu sprzętowego, za co przepraszam, Ty źle zrozumiałeś moje przesłanie i jest kwita, tylko jak Ci ludzie piszą żebyś pracował na zastanym to na cholere jakieś lampy uskuteczniasz ale pewnie zaraz mi powiesz, że lamp też Ci zazdroszcze, non-stop wspominasz, że pstrykasz od kilku tygodni ale rad (mądrych rad) nie słuchasz czyli jak wygląda całokształt!? Nic nie wspomniałeś o umiejętności wykorzystania posiadanego sprzętu, a ta "eLka" naprawde to potrafi, patrzysz w wizjer i napisz jaka jest kolejność wykonywania zadań, tylko spust do końca...? Kurcze zrób jedno przemyślane, ostre ujęcie na zastanym ale jak się czyta coś takiego:
    Oczywiscie pomijam brak pomyslu na zdjecie itd
    to chyba wszystko jest jasne. Wiesz dlaczego wielu fotografów ślubnych coraz częściej ucieka w plener?
    No a gdybym polecił Ci wyciąć z kartonu prostokąt powiedzmy 3cm/4,5cm i oglądać przez niego świat, nawet czasem zbliżenie zrobić albo oddalić to jak to skomentujesz?
    Ja w każdym razie, czekam na zdjęcia klopociska chyba co nieco zrozumiał i jest szansa, że Nas mile zaskoczy.

swietny film ale inny tytul SIN CITY - Miasto grzechu
    Tak przepraszam ;-)
    Ostatnio edytowane przez unicorn78 ; 17-04-2008 o 01:10

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kochani, pamiętajcie, że portret to nie tylko buźka. Portret to człowiek. Nie koniecznie ten fotografowany, tylko ten pokazany.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlz Zobacz posta

Mógłbyś mi napisać co wg Ciebie zrobiłem źle na tych zdjeciach?
    Z góry dziękuję
    unikaj takich wpadek jak na zdjęciu poniżej, staraj się by tło nie rozpraszało, by skoncentrować uwagę tylko na modelce ...
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Wychodzę z założenia że podstawa to szkła, pucha jest również ważna ale już w mniejszym stopniu
    ja bym zaryzykował tezę że światło jest w fotografii najważniejsze. Dobrze wykorzystane oświetlenie (naturalne lub sztuczne) robi wrażenie.

Pozdr.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Hej! jeden z kolegów z CB, prosił mnie na priv, o setup do jednego z moich zdjęć... myślałem że może kogoś to również zainteresuje (szczególnie tych z aspiracjami do zdjęć studyjnych ... )
    poniżej zdjęcie i diagram:

pozdrawiam

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    ja bym zaryzykował tezę że światło jest w fotografii najważniejsze. Dobrze wykorzystane oświetlenie (naturalne lub sztuczne) robi wrażenie.

Pozdr.
    Miałem na myśli kolejność sprzętu, a światło owszem jest bardzo ważne ale jak się go nie umie wykorzystać, to okazuje się, że pomysł i fantazja fotografa są najważniejsze.
    ;-)

aleph
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Pamietam jak zaczynalem plywac na windsurfingu mialem sprzet za 700zł stara deske porwany zagiel, ale uczylem sie i zawsze na plazy pojawialy sie dzieci ktore mialy sprzet za pineiadze za ktore nie jeden z was chcialby miec sprzet foto, ale jakos nie zazdroscilem im, uczylem sie razem z nimi ,nie wazne bylo kto jaki ma sprzet wazne bylo: woda ,wiatr i to cos czego nikt nie zrozumie kto nigdy nie plywal.
    Witaj ziomus moze to ja wlasnie ta metoda na dojscie do sukcesu. Sprzedaj te drogie zabawki i kup sobie podstawowy sprzecik i ucz sie i nie wazne jaki inni maja sprzet. Wazna jest ta pasja i wiatr i to magiczne cos w fotografii. Ja na przyklad zaczynam od tej strony. Wlasciwie to sam nie wiem czy umialbym wykorzystac super puche z super szklem z moim skromnym doswiadczeniem.

Pozdro.

PawelGeo
    Guest

Domyślnie

A ja tak trochę nieśmiało i trochę bezczelnie poproszę o komentarz fotki znajdującej się na dole strony 18 tego wątku. Dziwnie się czuję, gdy nikt nic nie napisał. Napiszcie cokolwiek, np. że jest do d... albo że jest ok. A jeśli ktoś napiszę trochę więcej słów komentarza i swoje uwagi to będę wdzięczny :-)

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

Vitez a czy ten twoj porterecik to nie upalony troszke
    mam pytanie na goraco w kwesti obrobki takiego gotowego portertu i raczej nie chodzi mi o PP bo tym sie troszke zaczalem bawic i musze przyznac ze troszke jest nienaturalny.VanMurder czy moglbys zdradzic chociaz z grubsza jak obrabiasz portery w PS.Chodzi mi wlasie o ta kwestie zeby uzyskac efekt podobny do PP ale bez utraty porow. chcialbym sie przy okazji dokleic i pokazac cos odemnie oraz wysluchac jakis wskazowek, wiem ze moze tlo czasem bylo niestudyjne ale generalnie zalezy mi na ocenie swiatla ustawienia modela itp.

3 ten z cala swiadomoscia upalony z boku chociaz jakby takie tlo bylo po obu stronach
    Ostatnio edytowane przez bejrut ; 23-01-2010 o 10:42

Strona 20 z 312 PierwszyPierwszy ... 1018192021223070120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów