Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Początkujący amator i 400D

Mieszany widok

lolka
    Guest

Unhappy Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyc kilka spraw?

od tygdnia jestem posiadaczką canona 350D, to jest moja pierwsza lustrzanka i w dodatku mam angielskie menu tyle co zrozumiem to moje, ale duzo też nie wiem. takie podstawowe hasla jak ISO, WB - balans bieli to wiem ale jak tego używać żeby zdjecia byly ladne? bo widze ze pod WB kryje się kilka różnych opcji w tym daylight, cloudy i inne. znalazlam tez cos takiego jak AF, One shot ( aparat jest ustawiony na one shot) i kompletnie nie wiem co do czego to samo z Ai focus i Ai servo, o co w tym chodzi? z czymz zjeśc ten caly BEEP? moglby mi ktos podać kilka zdan na ten temat na chłopski rozum gdyż jestem laikiem i to wszystko jest dla mnie czarną magia dziekuje z gory

Zablokowany
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Tutaj najepsza byłaby najpierw instrukcja obsługi przeczytana z 2x. Ja swoja czytałem 4 x

Bywalec
    Miasto
    Szczecin
    40D... 5DII... kit... C70-200/2,8... C17-40/4... C100IS...580EXII...statyw...monopod

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

lolka
    Guest

Domyślnie

dziękuje.

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka
    Jędrek

BYKOM-STOP

lolka
    Guest

Domyślnie

hmmm nie wiem czy cos jest źle ale na tych stronach instruukcje sa tez po angielsku..

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lolka Zobacz posta
    hmmm nie wiem czy cos jest źle ale na tych stronach instruukcje sa tez po angielsku..
    Pod linkiem podanym przeze mnie na pewno kryje się skan instrukcji w języku polskim. Spróbuj ściągnąć.
    Jędrek

BYKOM-STOP

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lolka Zobacz posta
    no przeciez ta na Rapidshare jest po polsku i działa (spróbowałem, ściagnęło, otworzyłem):

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Coś już napisał

Domyślnie

No to skrótowo, odnośnie tego o co pytałaś:
    - WB - na początek, skoro jeszcze się nienajlepiej orientujesz to WB ustaw na auto - jak troszkę podłapiesz co i jak, to sama metodą prób i błędów zrozumiesz o co chodzi
    - AF - to auto focus, w odróżnieniu od manual, czyli po chłopsku, aparat automatycznie ustawia wtedy ostrość w wybranym punkcie (taki który podświetli się na czerwono w wizjerze, w twoim modelu spośród 7), jeśli wybierzesz manual, wtedy sama decydujesz o punkcie ostrości
    - One shot - czyli jedno zdjęcie, potem możesz np. ustawić zamiast tego zdjęcia seryjne
    - beep - to sygnał dźwiękowy, jak go włączysz (ON) to po ustawieniu ostrości aparat potwierdzi ci to właśnie takim dźwiękiem "beep"
    - al focus / al servo - jak już ci napisałam u ciebie autofocus ma 7-punktów i dla nich przy one shot AF masz standardowy pomioar dla jednego zdjęcia, przy al servo tryb śledzenia ruchomego obiektu, a al focus AF, to jakby połączenie obu wcześniejszych razem - jeśli to dla ciebie za trudne to na początek zostań po prostu przy one shot. Z czasem nabierzesz więcej wprawy.

Jaśniej już chyba nie umiem Mam nadzieję, że coś zrozumiałaś.
    Najlepiej kup sobie instrukcję obsługi po polsku
    Foto Epoka

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów