Strona 198 z 254 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

w paypal adres rejestracji i adres dostawy moga byc rozne i sprzedawce interesuje tylko adres dostawy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    btw skarbowka nie dostaje raportu od banku jesli nie przekroczysz jakiejs tam kwoty przelewu. Ja bym tam nie przesadzal z dzieleniem sie wszystkim z fiskusem...

A skoro juz to wez sobie to zarejestruj jakos i wciagaj koszty tak bys mogl to zrownowazyc jakos. Koszt aparatu, modela/ki, przedmiotow itp itp
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 17-04-2008 o 10:29 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

A skoro juz to wez sobie to zarejestruj jakos i wciagaj koszty tak bys mogl to zrownowazyc jakos. Koszt aparatu, modela/ki, przedmiotow itp itp
    w moim przypadku rejestracja działalności na dzień dzisiejszy to niezbyt dobry pomysł. Koszty utrzymania firmy zjadłby moje stockowe przychody :P
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

to zarejestruj konto paypal na brata/siostre/itd kto nie pracuje i ma wolna kwote od podatku do zagospodarowania (i nie planuje pracowac) np uczen powyzej 18 lat lub student co nie ma czasu na prace. Platnosci ze stron skieruj na konto tej osoby i masz z glowy podatek o ile nie zarobisz wiecej.
    Zawsze mozesz zalozyc to na 2 osoby

lub plan B. Na swoim koncie paypal ustaw przelewy na konto w/w studenta lub ucznia... reszta tak jak w planie A

a tak nawiasem to ja wogole nie rozumiem po kiego grzyba na sile starasz sie byc fair z fiskusem, ktory i tak nie ma narzedzi by to sprawdzic.
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix Zobacz posta
    a tak nawiasem to ja wogole nie rozumiem po kiego grzyba na sile starasz sie byc fair z fiskusem, ktory i tak nie ma narzedzi by to sprawdzic.
    ja też nie rozumiem...
    1. na pewno z paypala nie beda nic wysyłac do Twojej skarbówki więc wyluzuj. Wiem to z kilkuletniego doświadczenia.
    2. Domyślam się ze niewiele zarobiłeś w 2007 roku na stockach więc nikt nie będzie cie za to gonił. A jezeli do tego nigdzie jeszcze nie praujesz to wogole nie przekroczyles kwoty wolnej od podatku.
    3. A za 2008 rok rozliczysz się w 2009 roku
    4. Jeżeli jeszcze nigdzie nie pracujesz a chce byc fotografem to załóż sobie działalność... przez 2 lata ZUS kosztuje okolo 300zł miesiecznie a do tego z urzędu Pracy dostaniesz z 13000 na rozpoczecie działalności.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mógłbyś przybliżyć informację na temat tych 13000 z Urzędu Pracy?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

od razu jakie zainteresowanie
    ehh denerwuje sie..
    juz dobry tydzien temu wrzucalem fotki na 123rf przez ftp.
    dzisiaj wchodze na strone i jeszcze ich nie widać.
    zrobilem cos zle czy u nich cos sie dzieje?
    Ostatnio edytowane przez Picia ; 17-04-2008 o 22:33 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

a przeslales kopie paszportu?

BTW najszybsza droga uzyskania odpowiedzi jest napisanie do obslugi serwisu. Ani to nie boli ani sie nie czeka dlugo

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Mógłbyś przybliżyć informację na temat tych 13000 z Urzędu Pracy?
    Poszukaj w necie ale z tego co wiem, jeżeli przez kilka miesięcy jesteś zarejestrowany jako bezrobotny i nie prowadziles dzialalnosci w ostatnich kilku latach to mozesz ubiegac sie o bezzwrotna pozyczkę na rozpoczecie dzialalnosci. I musisz ja prowadzic przynajmniej przez 1 rok

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    od razu jakie zainteresowanie
    ehh denerwuje sie..
    juz dobry tydzien temu wrzucalem fotki na 123rf przez ftp.
    dzisiaj wchodze na strone i jeszcze ich nie widać.
    zrobilem cos zle czy u nich cos sie dzieje?
    Tak jak mówi asterix, sprawdz czy im skan paszportu wysłałeś...

Ja muszę się przyznać, że rok temu czekałem 4 miesiące na zaakceptowanie fot na 123rf, w końcu zacząłem się niecierpliwić
    Okazało się, że tego skanu nie wysłałem.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

chyba wszyscy tak mieli Oni to jakos slabo odznaczyli na ich www. Czesto to pierwsze wyslanie dokumentu nie siega celu.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czy student może być bezrobotny?
    I czy ktoś kto pracuje na umowę-zlecenie takżę może być zarejestrowany jako bezrobotny?

Kurcze, aż się przejdę do urzędu pracy spytać.
    Na stronach ministerstwa nic nie znalazłem - tzn znalazłem jakieś propozycje, ale żadna nie była bezzwrotną pożyczką.

ale dzięki.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 198 z 254 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów