Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: Jakie filmy i gdzie ? :)

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Miasto czy przyroda ?
    Raczej miasto, ale chętnie dowiem się tez jakie będą dobre do przyrody. Interesują mnie także filmy b/w.

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007
    Ja uwielbiam Velvię 50...
    Czemu film o tak małej czułości? Nie powinno się używać film o większym ISO? Przynajmniej tak mi logika podpowiada:-)

I jeszcze jedno pytanie: jaka jest różnica w fotografowaniu na slajdach, a negatywach? Oczywiście poza efektem końcowym:-)

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grek Zobacz posta
    Czemu film o tak małej czułości? Nie powinno się używać film o większym ISO? Przynajmniej tak mi logika podpowiada:-)
    To zależy od efektu jaki chcesz uzyskać. Jeśli zbyt długi czas naświetlania będzie Ci z jakichś powodów bruździł, lub jeśli chcesz pokombinować z dużym ziarnem, to faktycznie lepiej użyć wysokoczułe filmy. Velvia 50 niesamowicie oddaje kolory. Najlepiej ze znanych mi filmów diapozytywowych.

Cytat Zamieszczone przez grek Zobacz posta
    I jeszcze jedno pytanie: jaka jest różnica w fotografowaniu na slajdach, a negatywach? Oczywiście poza efektem końcowym:-)
    Slajdy są dużo bardziej czułe na błędy w ekspozycji...
    Jędrek

BYKOM-STOP

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

powiem wam co zrobilem
    jako dziecko foto cyfrowego ...kupilem canon 33 i cala lodowke filmow wiec zaczynam swoja przygode z fotografia od nowa trzymajacie za mnie kciukci bo za chwile i tak zasypie was(tych od analogow) milionem pytan
    PS. Gdzie w Gdansku znajde dobry lab zeby mi to tanio i sprawie wywolal ?
    Poza tym mam juz pierwsze pytanie o wywwolaniu negatywow skanujecie to na plytke i dalej obrabiacie na kompie czy wywyolujecie na papier ?

Pozdro,

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatas Zobacz posta
    Poza tym mam juz pierwsze pytanie o wywwolaniu negatywow skanujecie to na plytke i dalej obrabiacie na kompie czy wywyolujecie na papier ?
    Pozdro,
    Na papier oczywizda!!!
    Jędrek

BYKOM-STOP

Uprawnienia umieszczania postów