Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: optyczne.pl nie działają?

Dopiero zaczyna Awatar sten
    Miasto
    Puszczykowo, Poznań

Domyślnie

Nie jesteś odosobniony u mnie też od trzech dni nie działa.Pewnie na optycznych coś pokombinowali bo z innymi stronkami problemu nie ma.
    300V, 30D, 7D, 10-22 usm, 24-105 usm is L4, 70-200 2.8 usm is, 85 1.8 usm, dwa kity,
    580 EX II, 420 ex...cdn...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    na xp czasami tez sa rozne jaja, blokuja sie strony rozne sproboj moze wejsc przez www.unblockyoutube.org to jest do zmiany proxy, na dole masz pasek do wpisania adresu. Jak zadziala przez to, to reinstal windy pomoze w 100%
    EDIT////////
    Działa! Kwestia zaznaczenia wszystkich 4 opcji.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Mam xp. System chodzi stabilnie od pół roku więc o źródło tego problemu podejrzewam serwer optycznych.
    Na ostatniej wizycie serwisu widziałem info o zmianie serwera na szybszy i zmianie adresów DNS, które zostaną zaktualizowane w ciągu 24godzin. Po tej dobie przestała się ładować strona na moim komputrze.
    Próbowałem już kombinować z zaporą/antywirem i innymi programami mogącymi blokować dostęp. Efekt jest zerowy.

Jakieś inne propozycje?
    Pisałem do Arka, zobaczymy co odpowie.
    Ostatnio edytowane przez panczo ; 13-04-2008 o 14:56
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    EDIT////////
    Działa! Kwestia zaznaczenia wszystkich 4 opcji.

~~~~~~~~~~~~~~~~

Mam xp. System chodzi stabilnie od pół roku więc o źródło tego problemu podejrzewam serwer optycznych.
    Na ostatniej wizycie serwisu widziałem info o zmianie serwera na szybszy i zmianie adresów DNS, które zostaną zaktualizowane w ciągu 24godzin. Po tej dobie przestała się ładować strona na moim komputrze.
    Próbowałem już kombinować z zaporą/antywirem i innymi programami mogącymi blokować dostęp. Efekt jest zerowy.

Jakieś inne propozycje?
    Pisałem do Arka, zobaczymy co odpowie.
    Tez mialem stabilnego xp, ktory chodzil normalnie, tylko kilka stron nie dzialalo, wirusow zadnych, spyware zadnych, poprostu czysciutki, a jednak u znajomych i w pracy strony chodzily. Przeinstalowalem system i u mnie zaczely dzialac U mojej kobiety tez tak bylo, inne strony nie chodzily niz u mnie a na nowym systemie smigaja

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Tez mialem stabilnego xp, ktory chodzil normalnie, tylko kilka stron nie dzialalo, wirusow zadnych, spyware zadnych, poprostu czysciutki, a jednak u znajomych i w pracy strony chodzily. Przeinstalowalem system i u mnie zaczely dzialac U mojej kobiety tez tak bylo, inne strony nie chodzily niz u mnie a na nowym systemie smigaja
    Ja miałem kilka razy tego typu problem. Pomogła zmiana przeglądarki - zawsze . IMHO szkoda czasu na przeinstalowywanie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja miałem kilka razy tego typu problem. Pomogła zmiana przeglądarki - zawsze . IMHO szkoda czasu na przeinstalowywanie.
    Jestem tego samego zdania odnośnie instalacji xp. Mam dobrze ustawiony system i potrzebuje kilku godzin aby doprowadzić go do takeigo samego stanu po instalacji.
    Dodatkowo problem pojawił się po zmianie serwera przez optycznych.pl.
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Panczo, tak samo myslalem i przez 2 tygodnie nie moglem wchodzic na potrzebne strony... ani na IE, ani na firefoxie, ani na operze, ani na zwyklej mozilli... usuwalem cookis, wpisy rejestru, szukalem zlych dns'ow, zlych adresow gdziekolwiek wpisanych w plikach systemowych i nic nie pomagalo. Reinstalacja pomogla w 100%. I to w 3 przypadkach, i za kazdym razem moglismy wchodzic na te ostry przez unblocka Tak jak Ty

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Nie działa bo użytkownicy systemu Pentax zablokowali optycznych za "stronniczy" test K20D
    pozdrawiam Krzysiek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

a spróbujcie w lini poleceń zrobić:

ipconfig /flushdns
    300D, kit, 50 1.8, Tamron 70-300, 430EX

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek808 Zobacz posta
    a spróbujcie w lini poleceń zrobić:

ipconfig /flushdns
    Niestety nie pomaga.

Tezet-gdynia Weź nie strasz człowieka. Wolę już jakoś przecierpieć brak możliwości przeglądania tego serwisu, niż instalować od nowa windę. ??:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panczo Zobacz posta
    (....)

Tezet-gdynia Weź nie strasz człowieka. Wolę już jakoś przecierpieć brak możliwości przeglądania tego serwisu, niż instalować od nowa windę. ??:
    Też tak sądzę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów