Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Co to jest: czarne, duże, grube, ma 19,5cm i dobrze leży w ręku?![]()
Zobaczmy jakie owoce daje ten sprzęt
Na 2giej fotce widzę sprawdzaliście jak spisuje się tryb makro w tych Tamronach![]()
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII
Jak dla mnie to drugie zdjęcie jest mocno podejrzane![]()
Coście jej zrobili?!
Ja myślę, że ze zmęczenia od pozowania dziewczyna usnęła ale IM było mało i nawet jak spała robili jej fotki![]()
Ja mam mało backstage'owych. Głownie zajmowałem się targaniem szkła :]
PS. Nie ostał się komuś jakiś tylni dekiel ?
OK, parę fot.
1. Watsonowi nie idzie portretowanie 200-500
2. Pamiętajcie, jak idziecie na plener bierzcie zawsze człowieka od trzymania blend
3,4. Monika jest moim czarnym koniem tej imprezy, zobaczymy efekty..
O obiektywach wiem prawie wszystko
Na ostatnim to nawet dwa czarne koniei niestety znów to tragiczne rozmycie, podwójne kreski w tle. Przed Watsonem też podwójne gałęzie.
Ostatnio edytowane przez fret ; 13-04-2008 o 18:56
Nowy zawód: człowiek-blenda
A Ty czym Cichy robiłeś tego backstagea? C 70-200 2.8?Do 1 i3 dodawałeś winetke czy któreś szkło tak ma?
P.S. Sorki, że co chwila pisze posty ale jestem tym szkłem zainteresowany i śledze wątki na bieżąco![]()
T 70-200, winieta dodana.
Szczerze powiem, że bokeh mi na jednym zdjęciu wyszedł faktycznie brzydki, ale reszta wg mnie jest OK.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Cichy, nie wiem jaki bokeh jest ładny, ale przed Watsonem są podwójne gałęzie, za dziewczynami są podwójne słupki w płocie i podwójne łodygi traw. Jesli komus to nie przeszkadza, to ok, ale mnie to irytuje, bo mam wrażenie, że zdjecie jest poruszone, a tu niespodzianka: główny obiekt jest ostry. Dokładnie tak, nie wiem, czy on jest ładny, czy brzydki, ale dla mnie jest irytujący. Na 2. i 3. jest ok, no w kazdym razie brak podwójnych linii. Ze szkłami z wyższej półki chyba często tak jest, że o ich jakości decydują czynniki niemierzalne.