Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Wątek: [Poznań] 'Plener z Tamronem' 12-13 kwietnia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Exclamation [Poznań] 'Plener z Tamronem' 12-13 kwietnia

Witam.

Miło mi zakomunikować, że przy wsparciu dystrybutora obiektywów TAMRON, firmy Foto-Technika postanowiłem zorganizować mały plener fotograficzny.

Jako, że głównym organizatorem będzie moja skromna osoba, decydującą większością głosów przepchnięta została lokalizacja owego pleneru - Poznań lub okolice.

Głównym założeniem pleneru będzie popularyzacja obiektywów marki TAMRON.

Cóż by to miało być ?

Przede wszystkim każdy będzie miał możliwość postrzelania najpopularniejszymi modelami Tamrona. W szczególności będą to modele:

1. Tamron 17-50* 2.8
    2. Tamron 28-75 2.8
    3. Tamron 90 2.8 macro
    4. Tamron 180 3.5 macro
    5. Tamron 200-500 5-6.3
    6. Tamron 70-300 4-5.6
    7. Tamron 18-250 * 3.5-6.3
    8. Tamron 28-300 VC 3.5-6.3
    9. Tamron 17-35 2.8-4
    10. Tamron 11-18 * 4.5-5.6

oraz (jeśli zdąży dojechać, chociaż wedle wszelkich znaków na ziemi i niebie będzie)

11. Tamron 70-200 2.8

* obiektywy APS-C

Jeśli chodzi o miejsce pleneru - to jest do uzgodnienia - i tutaj prosiłbym o jakieś sugestie. Byleby łatwy dojazd był i miejsce przyjemne czy to do fotorafii przyrody czy portretów.

Z mojej strony gwarantuję sprzęt (obiektywy, blendę) oraz modelki (postaram się, by były 2-3 fajne babki do fotografowania)

Relację i zdjęcia z pleneru będzie można obejrzeć na łamach czasopisma "LUSTRZANKA"

Wstępny termin pleneru - weekend 12 lub 13 kwiecień (uzależnione od pogody).

Żeby "ogarnąć" całą zabawę i przywieźć z powrotem wszystkie obiektywy jakie zabiorę do testowania ograniczam liczbę uczestników do ilości obiektywów (każdy będzie odpowiadał za jedno szkiełko i w razie konieczności będzie wymieniał na inne), czyli max. 10 osób.

Po plenerze każdy z uczestników prześle do mnie najlepsze zdjęcia z obiektywów jakimi pstrykał, zdjęcia zostaną opisane i umieszczone na forum w jakiejś przejrzystej formie. Każdy oglądający będzie wiedział, jakim obiektywem było robione dane zdjęcie i z jakimi parametrami.

Jedynym moim warunkiem jest zakaz robienia zdjęć modelkom własnymi obiektywami.

Jakie korzyści z pleneru ?

Dla uczestników:
    - możliwość popstrykania szkiełkami, których w sklepach niestety nie ma, a czytając opinie w internecie można dostać kręćka
    - możliwość porobienia ładnym dziewczynom fajnych zdjęć do własnego portfolio
    - dystrybutor oraz ja postaramy się o jakieś gadżety fotograficzne dla każdego uczestnika pleneru
    - można to traktować jako kolejny poznański Canon-boardowy plener

Dla dystrybutora (producenta):
    - popularyzacja sprzętu
    - zdjęcia do ewentualnego wykorzystania w materiałach reklamowych

Dla mnie:
    - właściwie najmniejsza, skorzystają na akcji również inne sklepy handlujące Tamronem
    - zdjęcia do ewentualnego wykorzystania w materiałach reklamowych

Mam nadzieję, że pomysł się podoba - w końcu korzyści są obopólne.

Jeśli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem - proszę o podesłanie zgłoszenia na PW lub e-mail info@negatyw.org z numerem kontaktowym telefonu oraz adresem do portfolio (linkiem do plfoto itp.).

Sugestie mile widziane, na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 10-03-2008 o 19:20
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na razie mam 2 osoby chętne, no co jest Poznaniaki ! A może pomysł kiepski ?

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Pomysł jest super, Poznań - daleko!
    Ech, dla mnie sam Poznań to juz piękny pomysł o pozostałych atrakcjach nie wspominając nawet... Powodzenia Cichy!

Coś już napisał

Domyślnie

Pomysł świetny ale termin nie pasuje
    Pozdrawiam, Rafał

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

pomysł fajny, zgłaszam access :grin:

a gdybyś jeszcze zabrał do kieszeni lampy metza i zrobił 'dogrywkę' w nocy, byłoby idealnie
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mam jeszcze jedną dobrą informację. Relację i zdjęcia z pleneru będzie można obejrzeć na łamach czasopisma "LUSTRZANKA" ! Najfajniejsze zdjęcia zostaną opublikowane wraz z podpisem autora :-)

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A czy jest możliwość wpadnięcia na trochę tylko? na cały weekend nie dam rady.
    Wezmę blendę.

A
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    A czy jest możliwość wpadnięcia na trochę tylko? na cały weekend nie dam rady.
    Wezmę blendę.

A
    A kto powiedział, że to będzie CAŁY weekend ? W tekście jest napisane, że 12 LUB 13, raczej pół przedpołudnia lub popołudnia, jakieś parę godzin max , zależy od tego, jak będzie większości pasowało no i będzie też trzeba pogodę brać pod uwagę.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ehh Thunder staruszku...

A kto powiedział, że to będzie CAŁY weekend ? W tekście jest napisane, że 12 LUB 13, raczej pół przedpołudnia lub popołudnia, jakieś parę godzin max , zależy od tego, jak będzie większości pasowało no i będzie też trzeba pogodę brać pod uwagę.

Domyślnie

Witam na forum.

A czy wersje dla Nikona też będziesz popularyzował? :rolleyes:

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów