Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Wskaznik stanu naładowania akumulatora.

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Nurtuje mnie nadal pytanie - czy komus sie zdarzyl problem z odczytem karty pamieci jak akku padl w momencie gdy trwal na nia zapis danych?
    Nie wiem czy nie ma o tym w instrukcji (mojej 300D) ale wiem zę jeśli zrobimy zdjęcie czyli migawka się otworzy i zamknie a na tyle ma baterii to zapis naspuje pomimo ze aparat się wyłączy i pokazuje pusta bateria - tok jes tna pewno w 300d bo nie raz tak robiłem.

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    aku padł. Od razu go wyciągnąłem, ugrzałem w ręce, z powrotem, przełączyłem z af na mf, wyłączyłem co tylko się dało i heja... pociągnął do samego końca zachodu.
    Co do tego gryzienia to widziałem już takie cudo z paluszkiem tylko nie pamietam czy alkalicznym czy aku ale kilka razy prubowałem zgniataś stukać itp alkalicznymi paluszkami i nie działało... a gryźć się boje o zęby..
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    Co do tego gryzienia to widziałem już takie cudo z paluszkiem tylko nie pamietam czy alkalicznym czy aku ale kilka razy prubowałem zgniataś stukać itp alkalicznymi paluszkami i nie działało... a gryźć się boje o zęby..
    Ja jestem całkiem przekonany, że da się podgrzać akumulatory, tak aby trochę 'soków' jeszcze wycisnąć. Szczególnie się to sprawdza w warunkach chłodu. Wyciągnąć z zimna, wsadzić w ciepłe miejsce na trochę aby się ogrzały i spróbować jeszcze raz. Z tym, że według mnie jest to metoda wysoce ryzykowna i nie polegałbym na niej.
    Odbiegając od tematu. Uważam, że grip dlatego jest świetnym rozwiązaniem. Nawet jak już tam w nim by padłu akumulatory, to dużo łatwiej jest znaleźć 4 paluszki. W przeciętnym domu nie ma problemu.
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Uprawnienia umieszczania postów