Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Akumulatorki do lampy speedlite

Domyślnie

z moich obserwacji wynika ze eneloopy 2000 przewyzszaja wydajnoscia psoniki 2800, o wszlekiego rodzaju 3200 nie wspominam ... a przedewszystkim po nie uzywaniu ich przez 2 tygodnie nie natniesz sie na puste akumulatory

Edit: Sa jeszcze jakies nowe aku energizera ale nie wiem jak sie sprawuja, podobno wykorzystuja technologie podobna do eneloopow

Bywalec Awatar ddarc

Domyślnie

Nie kupuj GP mam 2700 po paru ładowaniach szybką ładowarką GP ( 15 min) całkowita padaczka
    ddarc ....Canon 50D,30D,C 24-105 F4,Samyang 8mm,C 70-200 F4 ,Kit18-55 II,580EX,SLIK PRO 340 DX,

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    Edit: Sa jeszcze jakies nowe aku energizera ale nie wiem jak sie sprawuja, podobno wykorzystuja technologie podobna do eneloopow
    Są też GP Recyko, SONY chyba też coś z tym kombinuje. Nie wiem, kupiłem Eneloop i jestem pozytywnie zaszokowany. Do tej pory używałem zwykłych GP
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mógłby ktoś się odnieść do wytrzymałości baterii.

Czy 4 akku GP 2700mAh będą działać/trzymać dłużej niż 4x sanyo eneloop 2000mAh ? Mówimy o pracy z lampą 430ex

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Czy 4 akku GP 2700mAh będą działać/trzymać dłużej niż 4x sanyo eneloop 2000mAh ? Mówimy o pracy z lampą 430ex
    Moja prywatna opinia, potwierdzona tylko porównaniem do energizerów 2500 -> GP nie ma szans ;P Moja 580EX błyska od 500 zdjęć do nawet 700 na jednym komplecie akku. I nie rozładowują sie po miesiącu nieużywania.

Od kiedy dostałem Eneloopy w swoje ręce to polecam je każdemu i każdy jest zadowolony :]
    Ostatnio edytowane przez westu ; 07-04-2008 o 12:00

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Mógłby ktoś się odnieść do wytrzymałości baterii.

Nie pamietam jak sie nazywaja energizery alkaicze (te najdorzsze) ale komplet kosztujacy parenascie zl wytrzymywal mi tyle samo co komplecik aku

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Również polecam sanyo eneloop. Rewelacyjne ogniwa. Moje stare energizery to przy nich porażka.

Dopiero zaczyna Awatar utente

Domyślnie

OK, wielkie dzięki dla wszystkich, chyba pójdę za większością czyli eneloop, ale teraz jeszcze ładowarki.
    Też chyba dedykowana? czyli eneloop?
    Opis poniżej.
    Ponadto myślałem, że za tak dobrą jakość będzie trzeba grubo płacić..., a tu nie. 4 akumulatorki w cenie 49zł i dobrze mnie to pasuje.

"SANYO oferuje ładowarki specjalnie do Eneloop. Ładowarki te zostały wyprodukowane przez SANYO i nadają się jedynie do ładowania ogniw Eneloop. W ładowarce MDR03 można ładować 2 ogniwa Eneloop typu AA (czas ładowania 250 minut) lub 2 ogniwa eneloop typu AAA (czas ładowania 170 minut). Ładowarkę można używać w sieciach 100V i 240V, dzięki czemu ładowarka ta nie zawiedzie w żadnych warunkach. W ładowarce MQN04 można ładować do 4 akumulatorów AA.

Zastosowanie ładowarek innego typu: eneloop jest nowoczesnym akumulatorem Ni-MH który, jeżeli chodzi o ładowanie zachowuje sie tak samo jak akumulator Ni-MH. Ogniwa eneloop można więc ładować w wysokiej jakości ładowarkach Ni-MH"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze tylko jedno pytanko...
    czy te eneloopy muszą się rozładować do zera żeby je naładować? czy można ładować tzw. zapobiegawczo po niwielkim ich użyciu?
    Ostatnio edytowane przez utente ; 07-04-2008 o 12:16 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ToSemJa Zobacz posta
    Polecam ładowarkę jest genialna ma funkcję formatowania akumulatorów jest wstanie podnieść o 50 % sprawności akumulatora po takim formatowaniu. Mam ją od roku, rewelacja, świetnie widać pojemność akumulatorów pisze 3000 jest ledwo 800 a czasem mniej. Z ta ładowarką to tak jak z canonem, nie bawić się kupić jedną, a porządną reszta do śmieci.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów