ja mam Nova 4AW jest nieco mniejsza, do nszenia na codzień też troszkę przyduża ale jak dojdzie mi lampa to nie wiem gdzie ją włożę
pozdrawiam
ja mam Nova 4AW jest nieco mniejsza, do nszenia na codzień też troszkę przyduża ale jak dojdzie mi lampa to nie wiem gdzie ją włożę
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
300 AW jest dośc sporą torbą. Body, 4 szkła (w tym jedno śmiesznie małych rozmiarów), lampa i trochę gratów (baterie, parę filtrów i tym podobna drobnica) - i jest całkiem komfortowo. Torba nie jest wypchana po brzegi, ilośc wolnej przestrzeni pozwala na b. komfortową wymianę szkieł itp.
Osobiście macałem 400AW, i na chwilę obecną wydała mi się za duża.
Najlepiej pojśc do sklepu i przymierzyc się ze swoim sprzętem.
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
Ja sprzet nosze w reklamowce z tesco. zawsze.
Witam wszystkich i mam zapytanie głównie do tych co latają samolotami oczywiście ze swoim sprzętem. Obecnie mieszkam w Irlandii i zastanawiam się czy jak będę się przemieszczał np. do Polski na wakacje zabierając swój sprzęt znajdujący się w torbie Tamrac Pro 12 + torba z laptopem to czy przejdę przez odprawę. Chodzi mi o to jak na lotniskach jest interpretowany bagaż podręczny, czy mając 2 torby ze sprzętem/elektroniką zostanie to potraktowane normalnie czy z utrudnieniami?
Pozdrawiam
Witam
Czy ma ktoś wspomnianego Tamraca lub Naneu i zechciałby się podzielić jego zaletami/wadami?
Chodzi mi głównie o ergonomie oraz część plecaka "NIE-FOTO" jeżeli tak ją mogę nazwać
Co do części na sprzęt foto to jestem pewien że to co posiadam w stopce mi wejdzie. Pozostaje właśnie kwestia ergonomii i innych "mniej ważnych" aspektów...
Z góry dziękuję za cenne uwagi!
piątka eMKa dwa, siedemnaście czterdzieści, osiemdziesiątka piątka jeden osiem, siedemdziesiąt dwieście eF cztery IeS, kilka eM czterdzieści dwa
Posiadam K3L i jestem szczerze zachwycony, ale nie jest to plecak dla każdego.
Dlaczego? Główna wada: trzeba lubić robótki ręczne (lub mieć w pobliżu kogoś, kto lubi) i nie patrzeć priorytetowo na wodoszczelność. W plecaku jest kilka miejsc pozbawionych mocnej podszewki, a wykonanych tylko z podgumowanego nylonu - który pruje się niesamowicie. Mam w tym momencie trzy dziury w klapie i szukam powoli czegoś odpowiedniego do załatania - bo po zszyciu tylko pruje się bardziej. Dodatkowo trochę wzmocniłem ramiona, bo niebezpiecznie się nadwyrężyły, ale plecak nie ma ze mną lekko - zazwyczaj jest w nim naprawdę dużo napakowane.
Możliwe też, że mam jakiś felerny egzemplarz, ale konstrukcja w tym miejscu po prostu wydaje się mało solidna.
Osobiście nie podoba mi się też przegródka oddzielająca górną komorę od komory foto - nie przylega do wszystkich krawędzi jak w Tamracu, przez co śmiotki różne mogą przedostawać się do sprzętu.
Przy okazji wad napomknę, że system nośny jest faktycznie rewelacyjny, ale zimą wieje po plecachW krytycznym momencie wypchałem go szalikiem
Ano, i pas piersiowy mógłby być krótszy, ale da się z tym żyć.
Jeśli umiemy posługiwać się igłą, plecak ma chyba same zalety (a przynajmniej dla mnie). Rewelacyjny system nośny, praktyczna kieszeń na wodę, mocowanie na statyw (rewelacja). Nie dotyczy to K3, ale w K3L kieszeń na laptopa przemyślana jest dużo lepiej niż w Tamracu - otwiera się cała, a nie tylko krótka szczelina z boku. Dodatkowo jest w niej osobna koperta, więc nie ma problemów z przenoszeniem w niej laptopa i innych rzeczy (u mnie lądują tam często zużyte koszule, komputer nie narzeka. Komora na sprzęt dla mnie też jest wygodniejsza (ładowana od góry, nie z przodu), ale to już kwestia gustu. I sprzętu. Dodatkowych kieszonek też jest sporo. Co prawda tych to zawsze przydałoby się więcej, ale nie można narzekać
![]()
Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam
Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.
Chcialbym sie dowiedziec od forumowiczów co sadza o tej torbie, konkretnie to jak z latwoscia wyciagania aparatu(ów),jak tam z miejscem, jak sie uzywa czyli poprostu opinie posiadaczy albo tych ktorzy ja testowali.
Pozdrawiam,
Gareth
To torba-magazyn
Wkładanie-wyciąganie przez klapę - ok. W mniejszych modelach chyba sie
trzeba nieco szarpac.
Nieco za duza i troche niewygodna na takie zwykle wypady.
Bardzo dobry pas na ramie - torba nawet wyładowana sprzetem nie spada z ramienia.