Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 135

Wątek: Co zamiast 24-105mm IS L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Spory był...
    A jaki to gad?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Zdaje sie jakowyś pyton

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Miły wąż .
    Spory był...
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A jaki to gad?
    Zdaje sie jakowyś pyton
    Jak odróżnić węża od żmii?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

To Pyton królewski szkoda że taka mała głębia ostrości, ale wąż jest piękny.
    Co do pytania jak odróżnić węża od żmij hihi każda żmija jest wężem nie każdy wąż jest żmiją. Żmije mają specyficzne zęby jadowe po tym je się rozróżnia żmije to rodzina należąca do podrzędu węży. Hihi myślę że prosto wyjaśniłem.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Na FF 2,8 jest rozsądnym światłem portretowym, ale na cropie to tylko absolutne minimum. Pisałem o portretach
    Nie zgodzę się. Mając ogniskową od 70 wzwyż na cropie i minimalne światło 4 wykonasz piękne portrety. Mi sie udaje portretować (nie mówię, że pięknie, ale jednak na 17-40 czasem:razz:

To przykład na 40mm

Oczywistym jest, że jeśli masz do czynienia ze szkłami 1,2 - 1,8 to możliwość zabawy GO jest duuużo większa. to nie przekreśla jednak ciemniejszych szkieł.

Tutaj 70-200/4
    Ostatnio edytowane przez himi ; 05-04-2008 o 16:19

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Nie pisałem o portretach rodzinnych, które mają pieknie wygladać w albumie, tylko o portretach mających cieszyc oko ludzi niespokrewnionych i samego autora niezależnie od stopnia powiązania z modelem
    Wiele osób nie dostrzega tego, że w fotografii jako sztuce, nie o to chodzi, żeby np. Adaś pięknie wyszedł na zdjęciu, tylko, żeby zdjęcie było świetne niezależnie od tego, czy oglądający zna Adasia, czy nie

Zablokowany

Domyślnie

I to osiągniesz WYŁĄCZNIE stałką, najlepiej z literą L i światłem 1,0. Inaczej się nie da....

Uzależniony

Domyślnie

Nie przesadzajmy z tą małą głębią ostrości! To przecież też nie jest tak że im mniejsza głębia to zdjęcie jest bardziej "artystyczne".

Na zdjęciach zrobionych na 2,8 wg mnie nawet ta głębia jest zbyt mała. Na zdjęciu z wężem zdecydowanie za mała, na zdjęciu chłopaczka też wolałbym żeby prawa ręka była ostra... gdyby to było robione na 1,8 na FF to by z głębią było już baardzo słabo.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margo7355 Zobacz posta
    Ja jako amator - wcześniej do swojej 350d zacząłem kupowć rzekomo bardzo dobre jasne (2,8)zoomy typu sigma EX ,tamron,tokina i wymieniałem na inne egzemplarze,wymieniałem i ciągle nie byłem zadowolony to bf to ff to mydełko , dobry kompakt canon G5 robił ostrzejsze zdjęcia,wkurzyłem się sprzedałem te wszystkie "substytuty" bo po moim przykrym doświadczeniu tak tylko je mozna nazwać,- przesiadłem sie na wyższy poziom najpierw zakupiłem 70-200/2,8 L fajny obiektyw ale trochę ciężki, raczej kiepsko współpracował z extenderem 1,4, dorwałem 70-200/4 Is L, i to było to, na jasności mi za bardzo nie zależało-jakość zdjęć na F4 wyraźnie lepsza ,super współpraca z konwerterem i ten cudowny IS , zaraz pogoniłem 70-200/2,8 ,także kierując się opiniami na tym forum następny (wybierany z kilku egzemplarzy) był 28-70/2,8L, jak wyżej fajne szkło -troche cięzki przy f 2,8 mógłby być ostrzejszy--dobry od F4, ale następny mój obiektyw którego zostawiłem to właśnie 24-105 /4 IS L ostry jak brzytwa w całym zakresie , doskonale sie spisuje do krajobrazów , nie za szeroki i dlatego dobrze współpracuje z filtrem polaryzacyjnym, portreciki bajka, zasadniczo wyrobiłem sobie zdanie że wiekszość forumowiczów uważa że ten obiektyw co on ma jest najlepszy a inne to szajc, najlepiej poglądać zdjęcia , kierowć się testami -bardzo miarodajne testy sa na optyczne pl- nie zawiodłem się wszystko się zgadza, a opinię innych użytkowników traktoiwć z przymróżeniem oka
    Do jakiego body przypinasz szkla?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Do jakiego body przypinasz szkla?
    Jest napisane w pierwszej linijce cytatu którego używasz
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów