Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: co wybrać "lepsze" body czy "lepszy" obiektyw

serdel
    Guest

Domyślnie co wybrać "lepsze" body czy "lepszy" obiektyw

witam jestem całkowicie początkującym amatorem.Do wydania na sprzęt mam około 600-700zł i tu pytanie do was profesjonalistów czy też zaawansowanych amatorów co wybrać: lepsze body typu 50/30/33 i kitowy obiketyw czy może zacząć od eos 300,300v i wyrwać jakiś fajny obiektyw?

Tu następne pytanie jeśli obiektyw to jaki? Zdjęcia głównie krajobrazowe,typu wczasy w Egipcie,wyjazd w góry...

Użyłem szukajki ale ponieważ analogia że tak powiem "odchodzi" w niebyt większość tematów ma swoje lata i chciałbym świeże opinie na temat sprzętu.

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Zdecydowanie lepszy obiektyw. Jakość zdjęć zależy przede wszystkim do obiektywu. Body w tym przypadku odgrywa drugorzędna rolę.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Serdel, jaki obiektyw masz na myśli? Pytam, bo wspominasz o budżecie, który jednak niestety jest bardzo skromny i ciężko będzie się w nim zmieścić z jakimkolwiek szkłem. Fotografia to niestety nietania zabawa
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 03-04-2008 o 22:45
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

serdel
    Guest

Domyślnie

Niestety jestem zupełnie zielony w temacie obiektywów,po prostu jestem samoukiem czytam to tu to tam a kupując moją pierwszą lustrzankę mam zamiar uczyć się na własnych błędach....w tej chwili moim wyznacznikiem w wyborze obiektywu jest jego ogniskowa i cena.

Powiedzmy ze kupie body Canon eos 300 za stówę,drugą wydam na battery pack zostaje mi 500 zł na obiektyw...

Początki nałogu Awatar jceel
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serdel Zobacz posta
    Powiedzmy ze kupie body Canon eos 300 za stówę,drugą wydam na battery pack zostaje mi 500 zł na obiektyw...
    Do 500zł? Pewnie się powtarzam, ale... 28-105/3.5-4.5 USM. To jedyny dość tani i sensowny wybór w analogu.
    EN57D DIGITAL.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serdel Zobacz posta
    Wiesz że to jest tylko pozór? eos300 na początek wyjdzie taniej a pozniej za filmy bedziesz placil itp.
    Lepiej juz kup sobie 300d chyba ze dozbierasz na 350d w dobrej cenie. Oczywiscie w zestawie z kitowym obiektywem ktory nie jest taki zly jak o nim mowia baa śmiało powiem że dla początkującego w zupełności wystarczy!

Uzależniony

Domyślnie

Lepiej wstrzymaj się z kupnem i uzbieraj na cyfrówke z kitem. Żeby osiągnąć to co uzyskasz po obróbce na kompie, będziesz musiał zbudować ciemnię,brudzic się i wdychać chemikalia.No i zwróci ci się na filmach, papierze, odczynnikach.
    A tak w ogóle to czemu chcesz marnować pieniądze na batterypack? To się przydaje profesionalistom, czyli tym którzy nie odrywają aparatu od oka i nie zawsze mają czas na zmiane baterji.
    Ostatnio edytowane przez rOOmak ; 04-04-2008 o 01:24

Uzależniony

Domyślnie

Latwiej i szybciej bedzie Ci wejsc w swiat foto oraz zdobyc wlasne doswiadczenia posiadajac cyfrowke.
    Bedziesz mogl robic wiecej strzalow (bez kosztow filmow, wywolywania itd) a efekty bedziesz mial "on-line".
    Poczekaj i dozbieraj srodki.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kupuj analoga. Najlepiej manualnego bez AF. Nauczysz sie podstaw i bedziesz bardziej koncentrowal sie na temacie. Ilosc nie zawsze przechodzi w jakosc.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Bywalec Awatar Marek69
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Tu zgadzam się Riccardo nauczy cię jednego zastanawiania się tego co chcesz zrobić a nie pstrykać bez pomysłu byle ilość fotek była duża.

PS. mam 300 do sprzedania z dwoma obiektywami jak będziesz zainteresowany to zgłoś się na gg 1315160 a jestem zawsze nie widoczny więc pisz na pewno, ci odpiszę.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów