Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Ja już u siebie zgromadziłem dość przyzwoitą kwotę, a jak widzę że dolar idzie w dół to coraz bardziej chcę je wypłacić. Czy może ktoś tutaj w jednym poście napisać dokładnie jak wygląda droga jego zarobionych $ z konta na stocku do konta w banku (+wszystko po drodze).

Chciałbym usłyszeć, co prócz zlecenia wypłaty trzeba zrobić. Generalnie chodzi o kwestię rozliczenia ze skarbówką. Ściśle i zwięźle. Z tego co wyczytałem to trzeba zrobić jakiś przelew do US, a potem uwzględnić w rozliczeniu rocznym... ale co, jak, ile, kiedy i dlaczego akurat tak? Proszę napisz jak TY rozliczasz się z US z fotografii stockowej.

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gutek Zobacz posta
    Ile standardowo czeka się na przelanie pieniędzy na fotolii?
    Pierwszy raz osiągnąłem limit
    Dałem "convert into cash", od dwóch dni jest pending.
    różnie, czasami to jest 3-5 dni, a czasami kilka godzin.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Ja już u siebie zgromadziłem dość przyzwoitą kwotę, a jak widzę że dolar idzie w dół to coraz bardziej chcę je wypłacić. Czy może ktoś tutaj w jednym poście napisać dokładnie jak wygląda droga jego zarobionych $ z konta na stocku do konta w banku (+wszystko po drodze).
    no składasz zlecenie wypłaty w danym stocku i czekasz aż system będzie rozsyłał kase. Tak jak pisałem różnie to jest w różnych stockach. Czekasz od kilku godzin do tygodnia i kasa pojawia się na paypalu lub moneybookers bez żadnych potrąceń. Następnie składasz polecenie przelewu do swojego banku i po 4-5 dniach kasa jest na koncie.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Chciałbym usłyszeć, co prócz zlecenia wypłaty trzeba zrobić. Generalnie chodzi o kwestię rozliczenia ze skarbówką. Ściśle i zwięźle. Z tego co wyczytałem to trzeba zrobić jakiś przelew do US, a potem uwzględnić w rozliczeniu rocznym... ale co, jak, ile, kiedy i dlaczego akurat tak? Proszę napisz jak TY rozliczasz się z US z fotografii stockowej.
    ja wrzucam przychody ze stocków na firme także nie wiem jak to robić dla osób fizycznych. Ale chyba było już to poruszane na forum (ale kto to znajdzie...)
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    ja wrzucam przychody ze stocków na firme także nie wiem jak to robić dla osób fizycznych.
    tzn. jak to "wrzucasz"? ja w sumie rejestrowałem się jako osoba fizyczna nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, żeby podpiąć te pieniądze pod firmę.

Uprawnienia umieszczania postów