To stalka. Nie slyszalem jeszcze aby komus wystapil z tym obiektywem BF/FF. Podstawowy mankament: plastik fantastik, ktory wciaga sporo brudu do srodka, oraz za glosny AF.
To stalka. Nie slyszalem jeszcze aby komus wystapil z tym obiektywem BF/FF. Podstawowy mankament: plastik fantastik, ktory wciaga sporo brudu do srodka, oraz za glosny AF.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Mi wystąpił
Jeden był ostry od f/1.8, z bliska ostrzył w punkt, natomiast przy szerszych kadrach/portretach bardzo często przestrzelał, nawet o 1m:/
Wymieniłem.
Drugi egzemplarz nie był taki ostry o f/1.8 jak poprzedni, a szkodaale za to prawie zawsze trafiał.
Ale po pewnym czasie sprzedałem i teraz czekam na 85mm 1.8.
Można spotkać lepsze lub gorsze egzemplarze , jak to bywa z resztą z każdymi obiektywami, czasem nawet L-kamiDlatego jeśli masz możliwość przetestowania a różnica w cenie między lokalnym sklepem a internetowym nie jest duża to na pewno warto.
Pzdr.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba Fatmanowi ten obiektyw ostrzył kilka metrów za obiektem(gdy jeszcze był Canoniarzemto się nazywa BF :P Ja gdybym miał teraz go kupować to wybrałbym najlepszy z paru egzemplarzy.
Ostatnio edytowane przez Hubert01 ; 01-04-2008 o 20:35
5d mkII | 35L | C50mm 1.4 | C85mm 1.8 | 135L | Skyport | 2x580exII