Tak
Nie
zagadka mi sie kojarzy z czyms, co wymaga troche wysilku intelektualnego
a tutaj, jak patrze na spadek szumow i rownoczesny spadek szczegolowosci, to naprawde nie trzeba sie dlugo modlic, zeby wykminic co sie dzieje. i jeden pies gdzie to sie dzieje, bo tu nie o zycie wewnetrzne chodzi, tylko o ten plik zapisany na karcie pamieci i to co z nim mozna zrobic
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Oki-doki. Zagadką pozostaje jednakże (dla mnie) dlaczego taki kaczan zostawili w środku ISO?
Poprawią w nowym firmware?...
Spójrzmy na to z pozycji doświadczonego, dobrotliwego nauczyciela, którego krnąbrny, acz zdolny, uczeń przyznał (choć jeszcze nie otwarcie), że szedł w zaparte...![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
A taka sytuacja:
Koles ma sporo kasy i chce kupic dobry aparat, rozpatruje 40D i 5D, kwestie kosztow zostawmy na boku, co tak naprawde zyskuje w 5D, robiac zdjecia dziecku, na wakacjach, czasem ślub koledze pstryknac? Nie chodzi mi o techniczne parametry, tylko o faktyczne plusy dla tego typu fotografii, a moze jednak 40D???
Nieważne jaki masz sprzęt, tylko czy potrafisz go właściwie wykorzystać!
www.fotografialodz.com
W przypadku następcy 5D liczę na skąpstwo Canona w ulepszaniu puszek które zaowocuje matrycą o tej samej rozdzielczości 12mpix co 5D ale z przetwornikiem 14bit. Albo niech zrobią jak sony dwa modele rózniące się tylko rozdzielczością np. 12 i 16mpix.
A ja liczę na to, że nie zmieni się dużo w stosunku do pierwszej piątki, i że będzie b. drogi.
Żeby nie żałować właśnie kupowanego pierwszegomodelu 5tki![]()
dokładnie,
dość ciekawa może byc tez konkurencja... Sony ma matryce FF 24mpix (chwali się już nią) i chyba nie może się chwalić matryca D3 (FF 12mpix), może też wyda 2 modele?![]()
tu porównanie szacunkowe do a700
http://theonlinephotographer.typepad...-mastah-p.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
for me teraz
5dmk2
- AF z 40D, i punkty boczne bardziej rozłożone a nie w centrum
- 14bit
- autoiso
- i LCD chociaż jak w mega tanim Sony A100... to aż tak wiele nie kosztuje
- wygodniejszy ten fiutek/dżojstik
- 1-2 programowane przyciski na obudowie
- a jak juz będą robić nowy grip (może nie bedzie im się chciało) to mogłi by bardziej profilować a nie taką cegłę nieociosaną ...
Ostatnio edytowane przez slouON ; 01-04-2008 o 10:05 Powód: Automerged Doublepost
5d grippen
17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...