Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Wątek: Canon 30d - Problem

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tylko warto jeszcze zauważyć jedno, że nigdzie nie ma dowodu na to, że Canon robi to celowo.
    Druga rzecz - jeśli nawet to cóż. Mówiąc bez ogródek Sigma po prostu kradnie specyfikacje ich bagnetu więc nie dziwota, że się bronią i wszelkie teorie, że zła firma, że monopol, microsoft etc. są tu nie na miejscu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

U mnie wieszało body na:

Canon 50mm f/1.8
    Canom 18-55mm f/3.5-5.6
    Sigma 100-300 f/4

Ps. Body używane z gripem

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafal913 Zobacz posta
    U mnie wieszało body na:

Canon 50mm f/1.8
    Canom 18-55mm f/3.5-5.6
    Sigma 100-300 f/4

Ps. Body używane z gripem
    Moze Canon stwierdzil iz powyzsze sloiki (rowniez swoje) to w sumie nie powinno sie zapinac do 30-tki
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Pracowałem ze sprzętem studyjnym i myślałem że to on wiesza mi puszkę.

Ale wylazłem w plener i to samo :/ Po zmianie softu jest okej (dzięki ISO400 ) Jutro ide focić ptaszki więc zobaczymy jak będzie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Daj znac, u mnie smiga jak trzeba po zmianie. Dzis sporo potestowalem. Dziwne, ze jedynym wspolnym mianownikiem na razie poza body jest GRIP.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Druga rzecz - jeśli nawet to cóż. Mówiąc bez ogródek Sigma po prostu kradnie specyfikacje ich bagnetu
    a tego akurat nie jestem tak pewny. o ile sie nie myle, inzynieria wsteczna per se nie jest nielegalna. problemem moglaby byc tylko sytuacja, w ktorej bagnet EF bylby opatentowany. wtedy specyfikacja bylaby w 100% jawna, ale nieuzyteczna dla innych.

przy czym, poniewaz moja zona pracuje w biurze patentowym i troche temat znam, to pozwole sobie watpic w mozliwosc opatentowania sposobu komunikacji korpusu z obiektywami
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a tego akurat nie jestem tak pewny. o ile sie nie myle, inzynieria wsteczna per se nie jest nielegalna. problemem moglaby byc tylko sytuacja, w ktorej bagnet EF bylby opatentowany. wtedy specyfikacja bylaby w 100% jawna, ale nieuzyteczna dla innych.

przy czym, poniewaz moja zona pracuje w biurze patentowym i troche temat znam, to pozwole sobie watpic w mozliwosc opatentowania sposobu komunikacji korpusu z obiektywami
    EF jest opatentowany. Patent wygasa za 4 lata . Dlatego min. Zeiss nie robi póki co szkieł do Canona.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ajjjj dzisiaj się zawiesił ze dwa razy i raz wyskoczył Error 99

Wszystko na Sigmie 100-300 i Gripie :/

matir.14
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    EF jest opatentowany. Patent wygasa za 4 lata . Dlatego min. Zeiss nie robi póki co szkieł do Canona.
    I wątpię żeby po wygaśnięciu patentu robił. Zeiss ma od dawna niezły układ z Sony, a nie wierzę żeby Sony nie zabezpieczyło się w umowach, że Zeiss robi obiektywy tylko dla nich.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matir.14 Zobacz posta
    I wątpię żeby po wygaśnięciu patentu robił. Zeiss ma od dawna niezły układ z Sony, a nie wierzę żeby Sony nie zabezpieczyło się w umowach, że Zeiss robi obiektywy tylko dla nich.
    No to w takim razie z mocowaniem do Nikona obiektywy robi inny cajs .
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów