Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: obiektywy z B&H Canon USA, Canon Imported

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Jest jeszcze gorzej
    Jak kupisz w tym sklepie osobiście to do cen z netu doliczą ci 8% taxu lokalnego - dlatego najlepiej kupić wysyłkowo przez kogoś z innego stanu i dopiero przywieźć
    Czyli jeśli B&H Photo jest w NY City, to jeśli zamówienie będzie z Florydy to wyjdzie najtaniej (bez podatku i taniej niz kupić osobiście w NY).

Jeszcze pytania ad Waszych doświadczeń:
    Jakie będe orientacyjne koszty przesyłki z B&H na Florydę?
    Jaki czas realizacji po zamówieniu internetowym/telefonicznym (osoba jedzie na 3 tygodnie na Florydę i chce wiedziec ile ma czasu na załatwienie sprawy)

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Czyli jeśli B&H Photo jest w NY City, to jeśli zamówienie będzie z Florydy to wyjdzie najtaniej (bez podatku i taniej niz kupić osobiście w NY).
    Ogólnie rzecz biorąc tak, z tym że dojdą koszty przesyłki.

Jakie będe orientacyjne koszty przesyłki z B&H na Florydę?
    Może sprawdź sobie na ich stronie ? Jak powrzucasz wszystko do koszyka to jest opcja policzenia kosztów przesyłki po wpisaniu zip code'u

Jaki czas realizacji po zamówieniu internetowym/telefonicznym (osoba jedzie na 3 tygodnie na Florydę i chce wiedziec ile ma czasu na załatwienie sprawy)
    Generalnie to wysyłają od razu po zamówieniu (wiesz o tym że nie wysyłają do hoteli) z tym że jeżeli płaci się po raz pierwszy polską kartę, to chwilę trwa weryfikacja (trzeba wysłać skany itp).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Generalnie to wysyłają od razu po zamówieniu (wiesz o tym że nie wysyłają do hoteli) z tym że jeżeli płaci się po raz pierwszy polską kartę, to chwilę trwa weryfikacja (trzeba wysłać skany itp).
    Nie do końca nie wysyłają do hoteli, ale są takie obwarowania, że to jest prawie niemożliwe. Ja niestety miałem tą "przyjemnośc", że kiedy był ktoś w USA kto by mi przywiózł 70-200 to akurat właśnie zmienili zasady wysyłek do hoteli :-( Niestety do maila się nie dokopie od nich ale to szło jakoś tak, że:
    - trzeba od razu podac dane osoby odbierającej towar, numer pokoju w hotelu oraz jak długo tam będzie przebywac oraz numer rezerwacji jeżeli ta osoba jeszcze tam nie mieszka
    - osoba ta musi przebywac w swoim pokoju między tam jakimiś wyznaczonymi godzinami w dniach w których może paczka dojśc i musi ją odebrac osobiście

i coś jeszcze ale nie mogę sobie przypomniec teraz. Więc na dobrą sprawę oznacza to wyczekiwanie na paczkę przez jakieś 3dni(zależy jaka wysyłka) przez chyba 6h dziennie a powiedzmy sobie szczerze ile jest takich ludzi? :-P Gdyby nie to, to już ponad pół roku bym się cieszył 70-200... trudno jest znaleźc samarytanina który przywiezie sprzęt(w moim przypadku oczywiście :-( )
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

U mnie nie będzie problemy z hotelem - nie ma takiej potrzeby. Rodzinka znajomej mieszka na Florydzie, a znajoma jedzie do nich na 3 tygodnie i ma złożyć zamówienie (prywatny adres na Florydzie).
    Warunek taki, że jak mam wszystko przygotowac co i jak (co, gdzie kupić, jakie warunki, itd).
    Dlatego na ten moment mam im do przekazania:
    - dan in konkretny link do obiektywu na B&H (wcześniej zamierzali mi to kupić w czasie wizyty w NY, ale teraz wiem, że wyjdzie to drożej, choć szybciej...)
    - B&H jest w NY, więc trzeba zamówić internetowo na adres na Florydzie (aby nie płacic podatku stanowego)
    - zakupiony obiektyw przewozić w bagażu podręcznym bez oryginalnych pudeł, instrukcji, paragonów, itd
    - w razie czego ma odpowiadać, że jest to jej sprzęt (mam nadzieję że nie doczepia sie że brak jest body...)
    - abawia się czy przesyłka dojdzie na Florydę za te 3 tygodnie (wg mnie tak, ale jak bedzie większe opóźnienie, to klapa - nie wiem, czy Amerykancom zdażają się takie wpadki kurierskie)
    - nie znam jeszcze kosztów takiej przesyłki
    - co więcej???

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

- w razie czego ma odpowiadać, że jest to jej sprzęt (mam nadzieję że nie doczepia sie że brak jest body...)
    Jeżeli nie wraca LOT'em bezpośrednio do Polski z US to nikogo to nie będzie interesowało...

- abawia się czy przesyłka dojdzie na Florydę za te 3 tygodnie (wg mnie tak, ale jak bedzie większe opóźnienie, to klapa - nie wiem, czy Amerykancom zdażają się takie wpadki kurierskie)
    Jeżeli tylko B&H wyśle odpowiednio wcześnie (bo tak jak pisałem - chwilę trwa weryfikacja kart itp) to spokojnie dojdzie. U mnie zawsze ground UPS dochodził w 3-4 dni do OH...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    z tym że jeżeli płaci się po raz pierwszy polską kartę, to chwilę trwa weryfikacja (trzeba wysłać skany itp).
    Mam ograniczony czas na cały przemyt (osoba na miejscu jest 16-24 maja jak już wspominałem)więc wolałbym wiedzieć ile to potrwa. Generalnie widzę, że to nie jest takie łatwe jak mi się wydawało :P

Domyślnie

Ja ostatnio zamawiałam na adres w Kaliforni - przesyłka szła 7 dni (najtańsza opcja ;-))

Uprawnienia umieszczania postów