Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Co i jak z nastawianiem ręcznym w EOS 300

Mieszany widok

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Riccardo - dzięki za link, ale mimo wszystko muszę to napisać... Skąd w Was - starych wyjadaczach - tyle frustracji? Ogrom informacji w sieci, każdego może przytłoczy... jedne są ok drugie nie... Dlatego proszę na forum o wskazówki ludzi znających się na rzeczy... Jasne, że gdy sie już sporo wie na dany temat, widok takiego laika jak ja... jakby to powiedzieć... lekko śmieszy. Bo gość pyta o oczywistości... Dla mnie jednak (na razie) nie są to sprawy oczywiste i chcę zasięgnąć porady ludzi, którzy już takową wiedzę posiadają. i Cieszę się, że mimo złośliwości dzielą się nią ze mną

Pozdrawiam!
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dream catcher Zobacz posta
    Riccardo - dzięki za link, ale mimo wszystko muszę to napisać... Skąd w Was - starych wyjadaczach - tyle frustracji?
    a. - bo odpowiadanie w kolko na te same pytania staje sie nudne
    b. - bo nas irytuje to ze ktos zamiast wykazac minimum inicjatywy, woli isc na latwizne. Jak chcesz isc na latwizne to na pokretle w aparacie masz taki zielony prostokat...
    Cieszę się, że mimo złośliwości dzielą się nią ze mną
    szczerze mowiac ja nie widze tu zlosliwosci...
    (no oprocz moich postow )
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    a. - bo odpowiadanie w kolko na te same pytania staje sie nudne
    Pogrzebałem trochę po forum i pewnie znalazły by się podobne tematy, ale nie znalazłem tego o co mi chodziło, więc postanowiłem założyć osobny temat.

b. - bo nas irytuje to ze ktos zamiast wykazac minimum inicjatywy, woli isc na latwizne. Jak chcesz isc na latwizne to na pokretle w aparacie masz taki zielony prostokat...
    1 część zdania zostawię bez komentarza... a co do zielonego prostokąta... gdybym go chciał używać, nie fatygował bym z wklepywaniem do wyszukiwarki słów "Canon Board"

szczerze mowiac ja nie widze tu zlosliwosci...
    (no oprocz moich postow )
    Ostatnio edytowane przez dream catcher ; 21-03-2008 o 00:29
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pogrzebałem trochę po forum i pewnie znalazły by się podobne tematy, ale nie znalazłem tego o co mi chodziło, więc postanowiłem założyć osobny temat.
    ale o google slyszal?
    Ucz sie pilnie i zaskocz nas fajnymi fotami.
    A jesli chodzi o zlosliwosci to raczej nie wytykaj "starym wyjadaczom" ze odpowiedzieli Ci nie tak jak chciales lub w ogole, bo w koncu nikt Ci nie bedzie odpowiadal
    Zycze radosci ze sprzetu. A swoja droga to na Zenicie nauczysz sie dobrych podstaw.
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

ale o google slyszal?
    Tak jak wcześniej napisałem:

Ogrom informacji w sieci, każdego może przytłoczy... jedne są ok drugie nie...
    Ucz sie pilnie i zaskocz nas fajnymi fotami.
    Mam nadziję, że będzie czym

A jesli chodzi o zlosliwosci to raczej nie wytykaj "starym wyjadaczom" ze odpowiedzieli Ci nie tak jak chciales lub w ogole, bo w koncu nikt Ci nie bedzie odpowiadal
    Nie śmiał bym. Szanuje wszystkich, którzy znają się na rzeczy i potrafią podzielić się swoją pasją z innymi.

Zycze radosci ze sprzetu. A swoja droga to na Zenicie nauczysz sie dobrych podstaw.
    Na Zenicie również pstrykam i jeśli będę miał dostęp do dobrego skanera, a i foty będą godne pokazania, nie omieszkam Wam ich zaprezentować

Pozdrawiam i dziękuję za aktywność w temacie!

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...
    Cieszę się, że mimo złośliwości dzielą się nią ze mną...
    ...
    Gdzie tu złośliwości? Żeby rzetelnie odpowiedzieć na Twoje pytania trzeba by napisać książkę. Zupełnie poważnie. Nie dziwota, że Cię odsyłam do książek o fotografii. To o co pytasz jest opisane, gorzej lub lepiej, w każdym podręczniku.
    Kup sobie Johna Hedgecoe "Nowy Podręcznik Fotografii" (jest juz po polsku) i Łukasz Gaweł "Praktyczny Kurs Fotografii". Przeczytaj. Jak czegoś nie zrozumiesz pytaj.

Cytat Zamieszczone przez dream catcher...
    ...foty będą godne pokazania, nie omieszkam Wam ich zaprezentować...
    Nie pali się. Jeden taki na forum już jest co pokazuje wszystko jak leci a aparat (drogi) ma od tygodnia. Oglądanie naprawdę męczące.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 21-03-2008 o 08:34

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Gdzie tu złośliwości? Żeby rzetelnie odpowiedzieć na Twoje pytania trzeba by napisać książkę. Zupełnie poważnie.
    Dokładnie.
    a od razu wiadomo, że nikt na nowo nie będzie książki pisał, bo przecież tyle ich już napisano, że moim zdaniem wystarczy :-) zeby tylko ludzie zechcieli po nie sięgać...

Nie pali się. Jeden taki na forum już jest co pokazuje wszystko jak leci a aparat (drogi) ma od tygodnia. Oglądanie naprawdę męczące.
    Ja jednemu i drugiemu i następnym takim wysyłam na maila pewną rzecz. Jak możesz doczytać, są zadowoleni :-)
    http://canon-board.info/showpost.php...8&postcount=11
    http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=17

Idzie to też do Ciebie na PM. Zamiast sie szarpać z newbie - podaj dalej! :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Bez obaw - analogiem siłą rzeczy na forum nie poszaleje

Kup sobie Johna Hedgecoe "Nowy Podręcznik Fotografii" (jest juz po polsku) i Łukasz Gaweł "Praktyczny Kurs Fotografii". Przeczytaj. Jak czegoś nie zrozumiesz pytaj.
    Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    Śmigaj do Empiku zakupisz w cenie 39.90 i będziesz miał wszystko na temat który cie interesuje. Tylko tym się gość zajmuje a cena uważam przystępna.
    Zastosuje się do wskazówek i jeśli coś nadal będzie nie jasne - będę pytał
    Tak więc siadam do lektury i już jestem cicho

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bez obaw - analogiem siłą rzeczy na forum nie poszaleje
    Da się

Poza tym - nic na siłę, nie spiesz się. Do pewnego poziomu dochodzi się nierzadko latami. Tylko nie zrażaj się pierwszymi niepowodzeniami. Powodzenia i przyjemnej przygody z fotografią

Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez an_zak Zobacz posta
    Da się

Poza tym - nic na siłę, nie spiesz się. Do pewnego poziomu dochodzi się nierzadko latami. Tylko nie zrażaj się pierwszymi niepowodzeniami. Powodzenia i przyjemnej przygody z fotografią
    Masz rację, dostęp do dobrego skanera to podstawa i już jeden kłopot z głowy... Zresztą po Twojej galerii widzę, że na prawdę się da
    Dzięki za dobre słowo

Uprawnienia umieszczania postów