Pokaż wyniki od 1 do 10 z 63

Wątek: Dlaczego Canon?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    To zabawne, czytasz "CANON-BOARD" i narzekasz, że za dużo tu o sprzęcie ?

Wolałbyś forum o fotografiach zrobionych CANONEM ?

A jakie ma znaczenie w dyskusji o fotografii jako takiej, czy jest zrobiona Canonem, czy aparatem innej marki ?

W sieci jest spora ilość stron, gdzie można dyskutować o zdjęciach, nie mieszając do tego sprzętu, którym zostały zrobione.
    A na CANON-BOARD o czym gadać ?
    wiedziałem że dostane po uszach...
    przed byłem użytkownikiem minolty i klubowiczem forum KKM. jak dla mnie te fora się różnią od siebie, niestety na korzyść KKM. szanowni koledzy bez urazy ale macie jakąś straszną obsesje...
    postów na temat FF/BF jest tu tyle że można tygodniami czytać...
    w/w problem w 5D.... robimy zdjęcia jednym z lepszych sprzętów który jest dostępny na rynku czy tylko narzekamy...??

w końcu C jest chyba jednym z naj...

a może warto zmienić system? co prawda zmieniłem KM na Nikona a teraz Canona i czytając to forum zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze zrobiłem. zaraz wpadnę w jakąś paranoje i zacznę fotografować tablice, linijki, bateryjki i inne takie...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    wiedziałem że dostane po uszach...
    przed byłem użytkownikiem minolty i klubowiczem forum KKM. jak dla mnie te fora się różnią od siebie, niestety na korzyść KKM. szanowni koledzy bez urazy ale macie jakąś straszną obsesje...
    postów na temat FF/BF jest tu tyle że można tygodniami czytać...
    w/w problem w 5D.... robimy zdjęcia jednym z lepszych sprzętów który jest dostępny na rynku czy tylko narzekamy...??

w końcu C jest chyba jednym z naj...

a może warto zmienić system? co prawda zmieniłem KM na Nikona a teraz Canona i czytając to forum zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze zrobiłem. zaraz wpadnę w jakąś paranoje i zacznę fotografować tablice, linijki, bateryjki i inne takie...

jeszcze raz :

NIE MA OBOWIĄZKU UCZESTNICZENIA W JAKIMKOLWIEK FORUM I CZYTANIA JAKICHKOLWIEK POSTÓW.

po drugie jak już wcześnie wspominałem twierdzenie ze na tym forum nie ma fotek to KŁAMSTWO , a że jest masa innych wątków no cóż patrz pkt 1

PS zmienisz aparat bo ci się forum nie podoba .... hmmm to naprawde daje dużo do myślenia. Czytajac twoje wypowiedzi mozna by pomyśleć że jesteś nadmiernie podatny na wpływ społeczny.
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 16-03-2008 o 21:38

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    jeszcze raz :

NIE MA OBOWIĄZKU UCZESTNICZENIA W JAKIMKOLWIEK FORUM I CZYTANIA JAKICHKOLWIEK POSTÓW.

po drugie jak już wcześnie wspominałem twierdzenie ze na tym forum nie ma fotek to KŁAMSTWO , a że jest masa innych wątków no cóż patrz pkt 1

PS zmienisz aparat bo ci się forum nie podoba .... hmmm to naprawde daje dużo do myślenia. Czytajac twoje wypowiedzi mozna by pomyśleć że jesteś nadmiernie podatny na wpływ społeczny.

nie mówię że nie ma tu zdjęć!!! ale stosunek zdjęć do problemów z FF/BF jest nie proporcjonalnie niski...
    i mam wrażenie że albo system C jest delikatnie mówiąc niedoskonały albo jest tu masa użytkowników którzy demonizują problem, którzy zamiast robić zdjęcia fotografują przedmioty, tabele, cegły, linijki .....

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jeklaskaMM Zobacz posta
    nie mówię że nie ma tu zdjęć!!! ale stosunek zdjęć do problemów z FF/BF jest nie proporcjonalnie niski...
    i mam wrażenie że albo system C jest delikatnie mówiąc niedoskonały albo jest tu masa użytkowników którzy demonizują problem, którzy zamiast robić zdjęcia fotografują przedmioty, tabele, cegły, linijki .....
    hmmm którego to ze słów nie rozumiesz w moich postach .... "nie ma obowiązku" ?

nie wiem czy widziałeś że na forum jest zarejestrowanych 16.000 userów nie sądzisz ż to jakieś 10x tyle co na KKM ? i rodzi to pewne różnice ?
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 16-03-2008 o 22:02

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    hmmm którego to ze słów nie rozumiesz w moich postach .... "nie ma obowiązku" ?

nie wiem czy widziałeś że na forum jest zarejestrowanych 16.000 userów nie sądzisz ż to jakieś 10x tyle co na KKM ? i rodzi to pewne różnice ?
    właśnie o tym napisałem wyżej... robi to ogromną różnicę... potrafię czytać i to ze zrozumieniem, w przeciwieństwie do Ciebie.
    a i serdecznie Ciebie pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Muflon bardzo precyzjnie ujął temat, co prawda poboczny, ale istotny bo powracający jak bumerang.
    Cytat Zamieszczone przez Muflon
    Tak, to jest "forum onanistów sprzętowych". Dyskutujemy tu o testach BF/FF, fotografowaniu cegieł, porównujemy szumy @ISO3200, komentujemy nowości z dpreview, wgryzamy się w metody wyostrzania w PS, niektórzy z nas mają sprzęt za grube tysiące i robią nim zdjęcia, do których wystarczyłby kompakt. Dlaczego? "Bo tak" , bo nas to bawi, bo mamy techno-bzika, bo taki sobie znaleźliśmy sposób na spędzanie wolnego czasu, z tysiąca innych mniej lub bardziej racjonalnych powodów.
    Ale widać jest mało przekonujący bo czytamy dalej
    Cytat Zamieszczone przez JeklaskaMM
    ] mam wrażenie że albo system C jest delikatnie mówiąc niedoskonały albo jest tu masa użytkowników którzy demonizują problem, którzy zamiast robić zdjęcia fotografują przedmioty, tabele, cegły, linijki .....
    Jeśli faktycznie ktoś zamiast robić zdjęcia (tak na marginesie fotografując przedmioty nie robi się zdjęć? ) fotografuje cegły, linijki etc. to ma kłopot. Tu takich nie ma. Tu są ludzie, którzy lubią i chcą, dobrowolnie, z dużą dozą przyjemności, to robić.
    ps. A na szukanie szczęścia w ustrzeleniu kadru stulecia, też mają nieco czasu.

Uprawnienia umieszczania postów