Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Budujemy Studio...

Mieszany widok

Domyślnie

Nie wiem czy to dobry pomysl przekierowywac na inne forum ale poradnik jakiego szukasz znajdziesz pod adresem:

http://www.cyberfoto.pl/szkola-fotog...y-poradnik.htm

moim zdaniem naprawde jeden z lepszych poradnikow w sieci w tym temacie...

tutaj tez napewno znajdziesz duzo informacji no i przede wszystkim musisz widziec ile chcesz wydac na to studio i jak bardzo je uposazyc.... jesli chodzi o tla to jedne sa z materialu inne z kartonu... no i nastepna sprawa kora polecam to ksiazka M.Freemana "Fotografia Studyjna" dosteona w postaci e-book w druku niestety jest naprawde zadkoscia i ciezko ja znalezc....

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    Nie wiem czy to dobry pomysl przekierowywac na inne forum ale poradnik jakiego szukasz znajdziesz pod adresem:

http://www.cyberfoto.pl/szkola-fotog...y-poradnik.htm

moim zdaniem naprawde jeden z lepszych poradnikow w sieci w tym temacie...
    chyba wyczerpałeś temat :-)
    az sobie to na dysku zapisałem - nigdy nie wiadomo co to jeszcze przyjdzie w życiu człowiekowi robić, a jakby trzeba było coś studyjnego to będzie jak znalazł.
    Dzięki :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    chyba wyczerpałeś temat :-)
    az sobie to na dysku zapisałem - nigdy nie wiadomo co to jeszcze przyjdzie w życiu człowiekowi robić, a jakby trzeba było coś studyjnego to będzie jak znalazł.
    Dzięki :-)
    heheh milo slyszec to od kogos kto " juz cos napisal" na forum ))) dziekuje bardzo....

Ja szczerze autorowi bazujac na swoim doswiadczeniu na start proponuje dwa zrodla switla lyskowego... minimum 150w (minimum) ale jak chcesz wiecej to mysle ze max 300w na jedna glowice, to w zupelnosci wystarczy do dobrego focenia i dwa zrodla swiatla na poczatek to tak zeby nauczyc sie troche o swietle bo uwierz mi praca w studiu nie polega na tym ze masz super oswietlenie i tyle... duzo trzeba rozkminki jak ustawiac swiatla i co z czym najlepiej dziala... firmy ci nie polece bo nie mam pojecia co na polskim rynku jest.... jesli chodzi o tlo to jak zaplacisz za wysylke to ci oddam za darmo dwa biale tla nie sa moze wielkie ale do portretu idealne... tla mozesz miec z materialu albo karton... te papierowe sa mega wygodne i dobre... ja jednak wyznaje tla materialowe jakos lepiej mi sie na nich pracuje.... a moze poprostu sie przywyczailem.... pamietaj nie inwestuj pieniedzy w zadne tam zarowki blyskowe, jakies smieszne stale oswietlenie halogenami czy cos w tym rodzaju... jesli naprawde myslisz o efektach i mozliwosci konkretnej nauki pracy w studiu kupuj tylko i wylacznie glowice blyskowe, dbrze zeby mialy Modeling Light, oczywiscie regulacja mocy itp itd... jakbys mial pytania pisz postaram sie pomoc w miare swoich mozliwosci....
    Ostatnio edytowane przez rypson ; 13-03-2008 o 21:59

Uprawnienia umieszczania postów