Strona 6 z 33 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 329

Wątek: Całkowicie początkujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    i jeszcze dodam tekst popularnej piosneczki:
    Panie Waldku , pan się nie boi .....całe forum za panem stoi bierz pan xd, xxd, lub xxd,,,
    Dobrze, po konsultacjach z małżonką, toż lepsza połowa ma też wiele do powiedzenia zwłaszcza na moje fanaberie jutro jadę do Kielc, nie wiem – MediaMark lub inny duży salon ze sprzętem fotograficznym i dokonam zakupu tej cyfrówki.
    Budżet na to przeznaczony to pomiędzy 6 – 7.5 tyś.
    Przypuszczalnie kupię Canon 40D body – cena około 3.9 tyś zł + no właśnie, co ten plus, jaki obiektyw w standardzie, który będzie na stałe „siedział” w pudełku
    Teleobiektyw zawsze później mogę sobie dokupić, czy ten wcześniej wymieniany czy może coś innego.

Mam pytanie do szanownych dyskutantów, jaki obiektyw w miarę perspektywiczny, aby zaspokoił oczekiwania raczkującego i za powiedzmy rok (wariant optymistyczny), kiedy zacznę nieco pojmować, na czym polega fotografia.

Jak zakupię to zdjęcie z niego i samego sprzętu „puszczę” na forum.

Będą wiec trzy aparaty fotograficzne i PRZESTANĘ ZANUDZAĆ Was drodzy forumowicze wyborem sprzętu, będzie na jakiś czas, mam nadzieję wszystko.

PS. Dzisiaj wydaje się była ładna pogoda na fotografowanie (słońce za mgłą) i uczyłem się fotografowania Canon EOS 50E scen dynamicznych.
    Zużyłem dwa filmy o czułości 400 X 36 klatek, starają się w różnych sytuacjach uchwycić na łące Tajgę, która biegała jak oszalała.
    Jutro zobaczę, co „urodziłem”.:razz:
    Przyznaję kosztowało mnie to niezmiernie dużo wysiłku, tak około 2-ch godzin.

Pozdrawia Waldek
    ----------------------
    http://rafa.koralowa.pl
    http://katalog-www.eu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zajrzyj w Kielcach do "MasterFoto" (róg Sienkiewicza i Wesołej).

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bugsy Zobacz posta
    To samo poradziłem Waldkowi na priv - gdzie indziej szkoda jechać - czegokolwiek poniżej poziomu amatorskiego ciężko raczej w Kielcach szukać nie mówiąc o przestrzeleniu czy podpięciu jakiegoś szkła..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bugsy Zobacz posta
    Dziękuję, nawet nie wie kolega jak mi pomógł.
    W tamtym roku kupiłem TV – plazmę w Skarżysku i będąc przypadkowo w MediaMark zobaczyłem, że ten TV u nich kosztuje o prawie 1 tyś drożej, pomyślałem - MediaMark – dla Idiotów, dlatego bym tam jechał jutro z pewnymi obawami.

Nadal otwarte pytanie, jaki obiektyw, toż w tym wątku któryś z szanownych kolegów pisał, że gro tutaj zaglądających ma cyfrówki

Pozdrawia Waldek
    ----------------------

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Żeby pasował do analoga to bym kupił 24-105 L f4 is - będzie i do 40D i do 50ki. Te co są w zestawach czyli 18-55 lub 17-85 to są szkła z mocowaniem EF-s więc do analoga się nie nadają.. 24-105 jest bardzo przyzwoitym szkłem jako podstawowe szkiełko, stabilizacja też się przydaje, ja bym kupił 40D z kitem (czyli 18-55) i do tego wziął eLkę.. Zmieścisz się w budżecie (3900+3200=7100) i bedziesz zadowolony z takiego zestawu..

Pozdrawiam
    Artur

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

hej lub pozostaje tel. do przyjaciela - czyli naszego sprawdzonego tipa Towersa jeśli kupisz u niego nie będziesz żałował
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Domyślnie

hej lub pozostaje tel. do przyjaciela - czyli naszego sprawdzonego tipa Towersa jeśli kupisz u niego nie będziesz żałował
    pozdrawiam
    tipa Towersa - nie bardzo rozumiem - kumam. :grin:

Z kolei jest to jedyne forum, na którym zabieram jakiś tam głos, ale po cichu podglądam inne fora poprzez wyszukiwarkę.
    Piszą tam, że jak się bierze do body obiektyw Canon EF 24-105 f/4 L IS USM jako podstawowy to jest za ciemny do pomieszczeń zamkniętych, ale ja sobie myślę, że na hali nie będę fotografował więc do pomieszczeń jest lampa błyskowa.
    Chyba, że coś pokręciłem. :sad:

Pozdrawia Waldek
    ----------------------

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

chodzi to że nie musisz koniecznie kupić w sklepie, Towers to sprawdzony tip rozdający sprzęt (oczywiście za pieniażki) - sprawdzony sprzęt nowy - patrz urzytkownicy naszego forum, obiektyw ciemny bo ma światło 4, oczywiście zdania podzielone - rzecz względna, ja kocham to szkło
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    Budżet na to przeznaczony to pomiędzy 6 – 7.5 tyś.
    Przypuszczalnie kupię Canon 40D body – cena około 3.9 tyś zł + no właśnie, co ten plus, jaki obiektyw w standardzie, który będzie na stałe „siedział” w pudełku
    Teleobiektyw zawsze później mogę sobie dokupić, czy ten wcześniej wymieniany czy może coś innego.
    z takimi pieniędzmi nie zastanawiałbym sie ani chwili i zakupił korpus 5D (po cash backu wychodzi równo 5 tys.)
    o standard nie musisz się wtedy martwić - już go masz --> 50/1.8

w wersji optymistycznej zostaje 2,5 tys. za które moze kupić dobre tele 70-200/4L lub dobry szeroki kąt 17-40/4L

Cytat Zamieszczone przez Waldek24 Zobacz posta
    tipa Towersa - nie bardzo rozumiem -
    TIP - "Tani Importer Prywatny" - osoba sprowadzajaca sprzęt zza granicy z pominieciem że tak powiem, "niepotrzebnych kosztów" ;-)

Towers - użytkownik forum Towersivy
    http://www.canon-board.info/member.php?u=1755
    http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1076929

24-105/4L - obiektyw ciemny bo ma światło 4, oczywiście zdania podzielone - rzecz względna, ja kocham to szkło
    i z tej nieskrywanej miłości zaopatrzyłeś się w 35/1,4L ... :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    obiektyw ciemny bo ma światło 4, oczywiście zdania podzielone - rzecz względna, ja kocham to szkło
    pozdrawiam
    i z tej nieskrywanej miłości zaopatrzyłeś się w 35/1,4L ... :-)
    dla formalności - powinno być "zaopatrzyłaś" - - fotokor1 czyli Agata jest kobietą
    Poza tym co ma piernik do wiatraka - ja mam 24-105 i jako podstawowy zoom dla mnie jest świetny, a nastepny na liście zakupów jest własnie 35L - i to znaczy że przestanę robić zdjęcia 24-105 albo zacznę uważać że jest do ****? - otóż nie - 35L to magiczne sziełko - ale wyłącznie w zakresie 35mm - na 105 albo 24 nie ma szans z 24-105 - wszystko kwestią potrzeb i wygody - pewnie można kupić worek stałek za ca 5 tysięcy sztuka tylko czy z nich złożymy idealnego spacerzooma? na początek i do tego żeby nosić jedno szkło dla kogoś kto zaczyna swoją przygodę z fotografią 24-105 będzie wg mnie świetny

Pozdrawiam
    Artur

Strona 6 z 33 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów