Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Dokument SAD import sprzętu z usa

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Dokument SAD import sprzętu z usa

Witam,
    Kupiłem obiektyw w USA.
    Otrzymałem pocztą zawiadomienie że czeka na mnei w urzędzie celnym paczka i mam dosłać fakturę i wypełniony dokument SAD.

Czy ma ktoś jakąś prostą istrukcje jak ma taki dokument wyglądać?
    W internecie jak to zwykle bywa na stronach rządowych jest tylko bałagan - nic więcej.

Bardzo proszę o pomoc.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

http://www.mf.gov.pl/dokument.php?co...5efd8f2b8264a5

Aczkolwiek proste to to niestety nie jest...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

szukam jakiegos prostego wizard'a do wypełnienia tego dokumentu, strony rządowe są napisane w zrozumiałym tylko dla agencji celnych języku.
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A próbowałeś tutaj?

http://www.signform.pl/dokumenty-sad-K1499.html

Trzeba chyba wysłać jakiegoś śmiesznego SMSa, żeby przysłali Ci druk, ale może nie jest tak drogo, a przydatnie.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    szukam jakiegos prostego wizard'a do wypełnienia tego dokumentu, strony rządowe są napisane w zrozumiałym tylko dla agencji celnych języku.
    To może demo "Huzara": http://www.huzar.pl/index.php?x=wer_demo ?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Tak z ciekawości zajżałem i dzizas przecież to ma 200stron Jak zwykły zjadacz chleba ma to bezbłędnie wypełnic? O_o Szczerze to 2znajomych już odbierało paczki z USA z urzędu celnego i nic nie mówili o jakimś SAD. Jednemu kazali dostarczyc fakturę(Nie ma to jak faks - zeskanowana faktura ze zmienioną kwotą, wydrukowana na zwykłej atramentówce przepuszczona przez faks wygląda nadzwyczaj oryginalnie xD) Polecam ten sposób na celników ;-) A drugi jak przyszedł do urzędu to pani się pyta: "proszę pana ile to jest warte?"(5D + 24-105) na co kumpel: "jakieś 600USD" no i panienka wypisała do zapłaty od 600USD. Kumpel otwiera paczkę żeby sprawdzic czy wszystko jest a tam faktura z bh na prawie 3000USD... Z prędkością światła wyleciał z tego urzędu co by go przypadkiem jeszcze nie sprawdzili :-P Chyba miał mega fuksa, że nie sprawdzili paczki albo nie zapisali może, że faktura na taką kwotę tam jest? W każdym razie pani nie widziała :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

szal1972
    Guest

Domyślnie

jeśli nie dasz rady sam wypełnić druku SAD to zostaje tobie jedynie skorzystać z oferty agencji celnej (pełno ich przy urzędach celnych). Koszt wypełnienia SAD-u wraz z dokumentem to około 100zł+vat (przynajmniej w 3mieście)...

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Kupiłes na firmę czy jako osoba fizyczna?
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Na firmę. Nie chce korzystać z agencji bo skasują mnie 200zł a obiektyw to canon 1.4 więc nie jakis super drogi.
    Moje zdjęcia

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    Na firmę. Nie chce korzystać z agencji bo skasują mnie 200zł a obiektyw to canon 1.4 więc nie jakis super drogi.
    No tak , stąd ten problem. Fakt za 2 stówy to można poświęcić trochę czasu.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów