Strona 177 z 254 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 761 do 1 770 z 2535

Wątek: Zarabianie na zdjeciach

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Jest to rozszerzona licencja royalty free. Jeżeli ktoś kupi zdjęcia z tą licencją to może go wykorzystać znacznie szerzej aniżeli ze zwykła licencją.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Coś już napisał Awatar emiel
    Miasto
    Okolica piękna, ale dziura zajebista...

Domyślnie

witam,
    do tej pory dodawalem zdjecia na Dreamstime korzystając z zakładki 'Submit Commercial RF Image'.
    Niedawno zauważyłem ze jest tam jeszcze jedna zakładka 'Submit Editorial Image"
    na czym polega licencja 'Editorial", wiem ze nie trzeba MR itd ale jakie korzyści niesie korzystanie z tej licencji? czy służy ona tylko do zdjęć newsowych, sportowych itd ?

Dzieki za odpowiedź

pozdrav
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    17-50mm|70-200mm|50mm|85mm|100mm|8mm|Lampki|Statyw...

www.forum.subaru.pl

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emiel Zobacz posta
    na czym polega licencja 'Editorial", wiem ze nie trzeba MR itd ale jakie korzyści niesie korzystanie z tej licencji? czy służy ona tylko do zdjęć newsowych, sportowych itd ?
    Ta licencja nie niesie ze sobą żadnych korzyści w porównaniu do zwykłej licencji. Największą korzyścią jest to, że wogóle możesz sprzedawać te zdjęcia nie mając żadnych pozwoleń na wykorzystanie wizerunku osób, marek czy budynków widniejących na nich. Jeżeli masz MR lub PR to oczywiscie lepiej wysyłać je jako zwykłe zdjęcie komercyjne.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

airfoto
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rypson Zobacz posta
    airfoto bez paniki shutterstock tak ma oni maja dziwne podejscie do nowych uzytkownikow moim zdaniem... te bez komentarza inspektora przy nastepnym podejsciu maja najwieksza szanse byc zaakceptowane, pisze tak z doswiadczenia... ja probuje juz od wielu miesiecy sie tam dostac ale z neiwiadomych przyczyn zawsze dostaje 6/10 bez komentarza i zazwyczaj w nastepnym miesiacu wysylam te 6 bez komentarza plus 4 nowe... najczesciej te ktore nie mialy komentarza nadal go nie maja wiec uznaje to jako akceptacje... ja to juz sam nie wiem jak sie tam dostac chyba szczescie trzeba miec... na innych stockach zarabiam nawet niezle, na iStock mam aprawde niezle dochody w ostatnim miesiacu a zdjec na shutterstock za nic w swiecie nie umiem przepchac.... tak wiec walcze kazdego miesiaca z nadzieja ze moze tym razem.... cieszy mnie fakt ze aplikacje rozpatruja mi w pare godzin co dobrze wrozy na przyszlosc jak juz sie cudem dostane... bo np StockXpert przejrzal moje zdjecia po 6 tygodniach i juz od 3 tygodni czekaja nastene do przejrzenia tak wiec z tym stockiem sie rozstane najprawdopodoniej w tym miesaicu bo nie ma to sensu...
    dzięki za pocieszenie...ja na razie mam przepchniętą drogę na fotolii i pierwsze na istock...SS miał być następny ale wyszedł taki zonk...
    mówisz że na istocku masz nieźle...długo do tego dochodziłeś żeby trochę zarobić?...nie mówię o kokosach ale dochody rzedu paru stówek miesięcznie to by mnie już zadowoliły...żeby sprzęt się zwracał choć w połowie..
    jak możesz to daj linka do swoich fotek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

To aż takie dziwne?

ja bym się baardzo zastanowił... czemu? Kiedyś sam rozważałem taką ekskluzywność... jak dla mnie to nie działa, tym bardziej że np w ostatnim miesiącu na fotolii przegoniłem przychody z iStock, na SS mam w każdym miesiącu mam więcej $$ z fotek niż na iStock...

Rynek się zmienia, może za jakiś czas inna agencja wygryzie iStock z jego wysokiej pozycji na rynku micro... Twoja strategia Twoja sprawa. To Ty dokonujesz wyboru...

Pozdrawiam serdecznie,
    Robert
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 03-03-2008 o 21:37
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał

Domyślnie

Witam,

Krótkie pytanko:

Ile można zażyczyć sobie za publikację własnego zdjęcia w periodyku o nakładzie kilku tysięcy egzempl. bez mojej zgody? (zdjęcie środku, jako ilustracja do jednego z artykulów)...

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa666 Zobacz posta
    Witam,

Krótkie pytanko:

Ile można zażyczyć sobie za publikację własnego zdjęcia w periodyku o nakładzie kilku tysięcy egzempl. bez mojej zgody? (zdjęcie środku, jako ilustracja do jednego z artykulów)...

Pozdrawiam
    Zapraszam do http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
    Regulamin pkt 8

Domyślnie

30 do 50 zł
    wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Domyślnie

Airphoto pare stowek miesiecznie to raczej ciezko ci bedzie zarobic przynajmniej na poczatku.... u mnie zarobki na iStocku w miesiacu lutym wyniosly cos okolo $60 ta wiec nawet do jednej stowki jest droga wcale nie mala... fotolia i dreamsitime za luty u mnie to okolo $20-$30 wiec do stowki tez duga droga.... tak wiec moje zarobki stockowe to raczej zabawa bardziej niz jakies konkretne pieniadze... no ale nie nazekam ziarko do ziarka... i $20 sie przyda..... Na SS napewno mozna zarobic ponad stowke miesiecznie no ale ja za cienki jestem widocznie zeby sie tam dostac wiec o tym stocku raczej nic ci nie powiem....

airfoto
    Guest

Domyślnie

no tak, takie liczby szokujące nie są ale właśnie...trochę tu, trochę tam... i czasem mały zastrzyk finansowy jest na nowy filtr, kartę pamięci itd...
    fotki robię tak czy inaczej, po co mają lezeć na płytach...inna sprawa, że robię nieco inne niż te na stocki,,,??:

Strona 177 z 254 PierwszyPierwszy ... 77127167175176177178179187227 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów