Poczucie humoru i dystans do sprzętu/ludzi/wypowiedzi zawsze się przydaje.
Zacietrzewienie "bo ktoś śmiał obsmarować mój ukochany sprzęcik" nie jest mile widziane...
Czyli nie zauważasz na forum Canona tak wielu wątków psioczących i najeżdżających na Canona. Nikt tu nigdy nie wmawiał nikomu że Canon jest doskonały, a o wiele częściej jest wprost przeciwnie. (najświeższy przykład - walka z FF/BF w 5D na Żytniej, albo od dawien dawna nagonka na niedopracowany AF w 1DMkIII).Czy Canon jest doskonały? Nie jest.
To nie "kablowanie" , nie lubię takiego podejścia. Forum to wspólne dobro. Każdy z osobna jak i wszyscy razem powinniśmy dbać o miejsce w którym przebywamy. Jeśli ktoś wyraża się nie na poziomie to należy mu zwrócic uwagę... albo prywatnie, albo w wątku, albo 'akcją moderatorską' (zależy od poziomu wypowiedzi i oceny szans na poprawę)."Kablował" nie będę ale choć na szyji będzie mi wisiał Canonik to 15lat robi swoje(sentyment zostanie chyba zawsze) i będę ostro ripostował nabijanie się z tego systemu.
To tak jakbyś mówił np na parkingu w lesie "nie sprzątnę po kimś tej plastikowej butelki bo to nie moja sprawa".