Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1480

Wątek: Filtry polaryzacyjne

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar los_bananos

Domyślnie

kurcze jak ktos jest nowy na forum to te wszystkie skroty wygladaja bardzo tajemniczo, uwa (tak sie domyslam z angielskiego) to chodzi o szeroki kat??
    mam tamrona 17-50 wiec chyba nie az tak bardzo szeroko
    a kombinacja gnd+cpl (to przynajmniej rozumiem po paru dniach czytania 'cudzych' postow;p) w ogole nie jest u mnie stosowana bo polara poki co nie mam hehe i nigdy w rece nie mialem dlatego zadaja tyle pytan

czy do wspomnianego obiektywu potrzebna jest wersja slim (np marumi - taki znalazlem z podwojnym gwintem)??
    www.gruda.com.pl - moje wyprawy rowerowe :-D
    www.foto.gruda.com.pl - moje zdjęcia
    www.geodezja.skoczow.pl - praca...

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez los_bananos Zobacz posta
    kurcze jak ktos jest nowy na forum to te wszystkie skroty wygladaja bardzo tajemniczo, uwa (tak sie domyslam z angielskiego) to chodzi o szeroki kat??
    mam tamrona 17-50 wiec chyba nie az tak bardzo szeroko
    a kombinacja gnd+cpl (to przynajmniej rozumiem po paru dniach czytania 'cudzych' postow;p) w ogole nie jest u mnie stosowana bo polara poki co nie mam hehe i nigdy w rece nie mialem dlatego zadaja tyle pytan

czy do wspomnianego obiektywu potrzebna jest wersja slim (np marumi - taki znalazlem z podwojnym gwintem)??
    CPL-polar, GND-polowkowy szary, uwa-ultra wide angle-czyli ekwiwalent 18mm i mniej na pelnej klatce
    Do Tamrona 17-50 raczej nie bedzie potrzebna wersja slim-ja mam kita (18-55mm) i na 18mm mi przy 2 filtrach lekko winietuje, wiec nie ma problemu
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Uprawnienia umieszczania postów