Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Płatność eKartą w USA z Polski

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dobra udało się błedem było to, że jako tytuł wysyłki pieniędzy podawałem 'Przedmiot z aukcji eBay' natomiast trzeba było wybrać np. 'Usługi/Inne'. Ufff...
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A jak już do kogoś w USA wysyłacie to co później? Tzn ktoś ten sprzęt przywozi czy znajomy robi wam wysyłkę do Polski np Polamerem?

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja w tym wypadku mam kogoś kto mi to przywiezie. Wysyłka raczej wiąże się z bardzo dużym ryzykiem zapłacenia cła. Chciałbym się jeszcze podzielić jednym doświadczeniem a mianowicie tym, że gdy chcemy kupić coś nowego na ebay-u to w 98% jest to zakup w sklepie internetowym a to niestety wyklucza płatność z Polski - karta kredytowa musi być z USA.

Chciałbym jeszcze spytać, czy ktoś się orientuje jak jest z cłem w przypadku gdy przysłany z USA towar jest używany?
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Za używany towar liczą tak samo jak za nowy trzeba im dostarczyć wydruk ze strony aukcji lub pypal w celu ustalenia wartości przedmiotu. A co do płatności kartą do Stanów to za pośrednictwem paypal nie mam najmniejszych problemów. Raz zdażył mi się sprzedawca, który zarzyczył sobie przelew do Hongkongu i mBnak też sobie poradził.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

ta. tylko np. bhphotovideo nie przyjmuje paypala z europy
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    ta. tylko np. bhphotovideo nie przyjmuje paypala z europy
    No właśnie o tym mówiłem. Na ebayu można płacić paypalem, ale najczęściej w przypadku rzeczy używanych, bo sprzedający nie blokują takiej możliwości. Rzeczy nowe na ebayu w 95% przypadków możemy kupić tylko w (ebay-owych) sklepach internetowych a oni wykluczają użytkowników paypala spoza USA.
    W sklepach internetowych (że tak je nazwę normalnych, czyli na ich stronach www) także nie akceptują kart kredytowych spoza USA. Wygląda na to, że jest to nielegalne dla nich.
    Tyle wiem po weekendowych zakupach w Stanach. Może ktoś ma inne doświadczenia.

A swoją drogą szkoda, że używany sprzęt też chcą clić w sumie zrozumiałe w przypadku droższych rzeczy lub w większych ilościach (np. samochody, albo duża ilość jakiegoś towaru), ale gdy ktoś sprowadza sobie powiedzmy 1 obiektyw nie powinno być takich ceregieli.

Życzę powodzenia w kupowaniu! Pozdro
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

No ale pisałem wcześniej że płaciłem w bhphotovideo kartą i się udało co prawda nie pamiętam czy to była ekarta czy normalna wypukła ale transakcja została wykonana.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Witam,

czy ktoś z forumowiczów płacił w internetowych sklepach w USA ekartą mBanku? Chiałem zakupić lampe błyskową w sigma4less.com jednak w trakcie zakupów otrzymałem komunikat, że zanim wyślą będą chcieli zweryfikować kartę (chcą m. in. ksero karty - jak dla mnie trochę dziwne). Nie wiem, czy to jest do końca możliwe ponieważ karta jest wirtualna (nr karty i CVV im podałem). Wysłałem im już maila z podobnym zapytaniem i czekam na odpowiedź. Czy ktoś miał do czynienia z podobną operacją? trochę się obawiam, że ściągną pieniądze z karty a później będą robić problemy z wysyłką. Acha wysyłka do mojej kuzynki w Chicago. Lampę przywiezie znajoma.

z góry dzięki za pomoc
    Polecam PKO Inteligo, działa chyba wszędzie nawet w Japonii, bez problemów.

Pozdrowienia, swnw.

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

to nie chodzi o to, czy dziala czy nie, bo wszystkie dzialaja. tylko do usa trzeba doslac jeszcze skan karty. o to sie rozchodzi
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

A może mi ktoś powiedziec bo w tej kwesti jestem zielony i nigdy taką eKarta nie placilem. Za taki zakup "przelew" kasy do bhphoto pobierana jest jakas prowizja? I jak juz kupuje podaje odbiorce w usa i mu przesylka przychodzi normalnie?

Chce kupic sprzet w BHphoto i zamowic wysylke do Chicago.. będzie wtedy podatek naliczony 8.75%??

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów