Płatność eKartą w USA z Polski

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jinks
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2178

Płatność eKartą w USA z Polski

Witam,

czy ktoś z forumowiczów płacił w internetowych sklepach w USA ekartą mBanku? Chiałem zakupić lampe błyskową w sigma4less.com jednak w trakcie zakupów otrzymałem komunikat, że zanim wyślą będą chcieli zweryfikować kartę (chcą m. in. ksero karty - jak dla mnie trochę dziwne). Nie wiem, czy to jest do końca możliwe ponieważ karta jest wirtualna (nr karty i CVV im podałem). Wysłałem im już maila z podobnym zapytaniem i czekam na odpowiedź. Czy ktoś miał do czynienia z podobną operacją? trochę się obawiam, że ściągną pieniądze z karty a później będą robić problemy z wysyłką. Acha wysyłka do mojej kuzynki w Chicago. Lampę przywiezie znajoma.

z góry dzięki za pomoc
    Miłego dnia
    moja www
  • SdoubleU
    Początki nałogu
    • 2005
    • 437

Jeżeli mnie pamięć nie myli to BH też chcieli skan karty - trochę to dziwne ale albo wyślesz i kupisz albo nie wyślesz i nie dostaniesz towaru. Inna sprawa, że BH to znany i renomowany sklep nie wiem gdzie Ty kupiłeś jak to jakiś nie znany nikomu sklep internetowy to zastanowiłbym się poważnie przed wysłaniem im skanu karty.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Komentarz

• jinks
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2178

A czy płaciłeś właśnie eKartą, czy normalną kartą kredytową?
      Miłego dnia
      moja www

Komentarz

• SdoubleU
        Początki nałogu
        • 2005
        • 437

Zamieszczone przez jinks Zobacz wpis
        A czy płaciłeś właśnie eKartą, czy normalną kartą kredytową?
        No kurcze nie pamiętam dokładnie ale chyba normalną kartą kredytową chociaż mam również i ekartę i na 100% nie mam pewności.
        SdoubleU

Komentarz

• jinks
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2178

Ok, dzieki Jak do jutra nie wyjaśnię sytuacji to spróbuję odwołać zamówienie i kupie na ebayu - paypal działa mi bez problemów
          Miłego dnia
          moja www

Komentarz

• dgcracker
            Coś już napisał
            • 2005
            • 88

Witam,
            ja gdzies 1,5 miesiaca temu placilem ekarta (z mbanku) w bhphotovideo.com
            Nie bylo najmniejszych problemow, nie musialem wysylac skanow karty ani nic takiego. Wklepalem numer, date waznosci i wszystko. Paczka dotarla. Nie wiem czy to ma znaczenie ale adres odbiorcy paczki byl w USA.
            Pozdrawiam,
            D.C.

Komentarz

• merger
              Uzależniony
              • 2006
              • 619

oni ci nie odpowiedza na to zapytanie (przerobilem z b&h). zlewaja takie zapytanie. jest to troche dziwne, ale niestety trzeba sie z tym pogodzic. z ekarta nie ma problemu w ogole, bo przeciez zaraz ja rozladujesz, wiec ci nie skasuja. ja do b&h wysylalem foto karty kredytowej.
              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• jinks
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2178

dgcracker: ja również wysyłam na adres w USA.

Wysłałem im skan karty, odpowiedzieli, że dziękują ale mają problem z datą ważności karty (że niby się nie zgadza) i nie mogą jej "przetworzyć", czyli chyba ściągnąć z niej kasy. Chyba dam sobie spokój. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Kupiłe tą kartę specjalnie w tym celu a wygląda na to, że za dużo czasu tracę na wyjaśnienie sytuacji i nie zdąże zamówić lampy przed wylotem znajomej. W każdym bądź razie dzięki serdeczene za pomoc Panowie
                Miłego dnia
                moja www

Komentarz

• dixi2006
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 79

Nie wszystkie sklepy (nie tylko USA) potrafią (nie wiem czy to właściwe słowo) obsłużyć e-kartę. Dostaję czasem od nich informację,że mają u siebie komunikat ,że..." decline", i...nie ma sensu wysyłać skanów karty, czy informacji,że jest to specjalna karta do zakupów przez Internet (MOTO card). To nie skutkuje. Lepiej od razu wysłać numer innej (zwykłej karty), pamietając jednak(dla bezpieczeństwa naszego konta bankowego),aby nie wysyłać numeru w postaci grupy cyfr, lecz np.skan, lub cyfry podane słownie :wink:

Komentarz

• jinks
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2178

Niestety znów potrzebuję pomocy kupiłem przedmiot na ebayu, ale okazało się, że będę musiał dopłacić sprzedającemu 7$ za szybszą przesyłkę w przeciwnym wypadku paczka nie zdąży dojśc przed wylotem znajomej :/ niestety nie mogę tego zrealizować przez stronę paypala. Kupiłem już i zapłaciłem za kilka przdmiotów a przy tej wysyłce się nie da. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Czy ktoś może wie jak to zrobić? Bardzo proszę o pomoc bo strasznie goni mnie czas
                    Miłego dnia
                    moja www

Komentarz

• jinks
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2178

Dobra udało się błedem było to, że jako tytuł wysyłki pieniędzy podawałem 'Przedmiot z aukcji eBay' natomiast trzeba było wybrać np. 'Usługi/Inne'. Ufff...
                      Miłego dnia
                      moja www

Komentarz

• Bonku5
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 280

A jak już do kogoś w USA wysyłacie to co później? Tzn ktoś ten sprzęt przywozi czy znajomy robi wam wysyłkę do Polski np Polamerem?

Komentarz

• jinks
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 2178

Ja w tym wypadku mam kogoś kto mi to przywiezie. Wysyłka raczej wiąże się z bardzo dużym ryzykiem zapłacenia cła. Chciałbym się jeszcze podzielić jednym doświadczeniem a mianowicie tym, że gdy chcemy kupić coś nowego na ebay-u to w 98% jest to zakup w sklepie internetowym a to niestety wyklucza płatność z Polski - karta kredytowa musi być z USA.

Chciałbym jeszcze spytać, czy ktoś się orientuje jak jest z cłem w przypadku gdy przysłany z USA towar jest używany?
                          Miłego dnia
                          moja www

Komentarz

• SdoubleU
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 437

Za używany towar liczą tak samo jak za nowy trzeba im dostarczyć wydruk ze strony aukcji lub pypal w celu ustalenia wartości przedmiotu. A co do płatności kartą do Stanów to za pośrednictwem paypal nie mam najmniejszych problemów. Raz zdażył mi się sprzedawca, który zarzyczył sobie przelew do Hongkongu i mBnak też sobie poradził.
                            SdoubleU

Komentarz

• merger
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 619

ta. tylko np. bhphotovideo nie przyjmuje paypala z europy
                              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

Pracuję...
                              X